Wednesday, May 17, 2017

Sportski pregled

Kad hoces ,uvijek mozes nac  vremena da pogledas neki  sportski dogadjaj ,a kad te nesto ne zanima ,onda ,,dzabe,,da ti i ,,dedo,, igra .Uglavnom sam ostao na onim sportovima ,koje sam ovde i donio i ako ne racunam  finalnu utakmicu americkog  fudbala ,koju vise gledam zbog shoua,, nego sporta ,u svoj zivot nisam unio ni jedan novi. sto znaci nisam postao ljubitelj  ni jednog  ,,cisto americkog sporta  i ako sta gledam  to su oni sportovi sa kojima sam i odrastao.

Pratim englesko fudbalsko prvenstvo  i nemam neki  tim  za koji navijam ,ali mi nije drago sto je Chelzi postao  sampion.Gledam ponekad i Njemacko prvenstvo ,al  rijetko.Tamo se nista ne mjenja vec zadnjih 5o  godina.uvijek Bayern prvi ,a igra se za ostala mjesta,Pogledam nekad i Mexsikance.Dobro igraju  ,al nije zanimljivo .Ligu  americkog  sokera  preskacem ,mada je ovde fudbal sve popularniji  i recimo ovde u Orlandu kad igra  domaci tim  stadion je uvijek pun,ali jos je to daleko  od onog  fudbala ,,da te sveze za fotelju,,

Ostao sam dosljedan kosarci.Evo igra se play off.ostale su 4 najbolje ekipe.kazem najbolje  jer je sistem  napravljen tako da moze biti iznenadjenja  u jednoj utakmici ,ali ne u sve 4 pobjednicke.Ako ima sporta za koji se moze reci  da je najbolji i sampion ,onda je to NBA .U fiali ,,istoka ,, igraju Golden  DStejt i San Antonio ,Na ,,zapadu,, nista novo.Tamo su u  finalu ,,La bron James i Boston.Da  pocnem sa Bostonom.Jedna  cudna ekipa ,koja bez Isea Thomasa nebi ni u play off ,ali koja sa  njim postaje jako dobar tim.Isea Thomas  je ,,strasan,, igrac  i nakon dugo vremena ,jedan ,,mali,, je sigurno medju  3 najbolja.Tesko da preko Cavalersa mogu i u  finale ,ali i ovo je veliki uspjeh.San Antonio  ima  isti tim u zadnjih 45  godina ,bez Duncana.Isti je i trener -Popovic zadnjih 60  godina.Prvu utakmicu  finala  konferencije  su izgubli  od Golden Statea ,nakon sto su  vodili  sa 25 koseva razlike.E to se nesmije desiti tako iskusnom timu..Ne vjerujem da preko Golden Stajta ,mogu u finale.Golden Stejt Variorsi  igraju kosarku ,,trice,,Nisam bas veliki ljubitelj  te vrste  igre ,al prolazi.Svi ,,okolo,, inije za ,,tricu,, i  pucaj.Do Pley  offa  pitanje ko je najbolji igrac sezone se trebalo rijesiti izmedju :Vesbruka, lenarda i  Hardena ,ali je sad ,valjda  svima jasno  da boljeg od Le bron jamsa nema  i kao  lidera ekipe i kao igraca  i bez obzira  sto nisam bas  za njegov  stil igre ,nema boljeg.U finale ce vjerovatno  Goden Stejt i Klevland.Tesko je prognozirati ,ali malu prednost dajem timu iz San Franciska .

Ako vas zanima ,jedino navijanje  na utakmicama je i dalje , ,,Difenz,,,,Difenz,,odbrana ,odbrana ,mada ja i dalje mislim da pobjedjuje onaj ko ,,da,, kos vise a ne ko primi kos ,,manje,,Odnos prema sportu je jako slican odnosu prema ,,hrani,, gdje se ,,ukus,,  formira  u ,,mladim danima,,a poslije se moze i  dograditi ,ne puno, al je uvijek  ,,krompirusa,,  ,,sladja,, od  bilo kojeg ,,kavijara,,

4 comments:

Anonymous said...

Da preduhitrim Dareta koji se jos pali na basket ko hepo kockice.. Ukratko, moj stav je - jebo vas basket! I to zato sto ga vise ne igrate nego samo gledate crnce. Kao kad gledas pornic i ibretis se kolika je prangija tamnoputom glumcu. A sam da nista da pojebes. Basket je dosadio I bogu I narodu, licno mi je recimo I aussie rules football bolji za gledanje recimo, mada sam I ja nekad trenirao kod Brune Velicanstvenog sa Daretom, ali I sa Safom, Haretom alahrahmetile, Bokijem, Vucom, bracom Sandzama, Mikijem, uhhh, od ahireta do raja, od Juznoafricke republike do Svedske nas ima. Eh koja su to bezbrizna vremena bila. A basket je mrtav otkad je Dzordan otisao u legendu. Ovo sad je negledljivo silovanje.

nesloga

Darko na lunch breaku said...

Opa, kosarkaska tema a usput i komentar u stilu 'kucamo na vrata bivsih asova'. Dalibore, mozda da okupis bivse i propale kosarkase pa napravis blog i samo o tome pises, mislim da bi ti se puno vise raje javljalo. Cak i moga starog havera molo zagolica pa baci komentar. Btw @nesloga je mogao postati ozbiljan kosarkas, sto se tice fizickih artibuta i preciznosti suta, u najmanju ruku kao malo mladji od nas spomenuti Vuco (Dusan Vukcevic) koji je prilicno visoko dogurao, osim da nije bilo drugih iskusenja u prvom redu, a i rata, ali avaj, ovo interno za nas dvojicu, otkud zna Mara cija joj djeca gadjaju loptom u staklo balkona. :-)

LeBron je jos jednom dokazao sinoc da je najbolji na svijetu, tu se Dalibore izgleda slazemo, bez obzira sto mu opada kosa i sto MVP nagrade daju Hardenima, Westbroocima, Curryima i Lenardima. Statistika je kao bikini, po onoj staroj, pa da skupimo nas sa bloga ili kakavu raju s betona i stavimo LeBrona u tim, taj tim bi usao u finale NBA. Mozda cu zvucati hereticki ali meni je puno bolji od Jordana, fizicki nisu u istom rangu, jer druga su vremena bila prije 20tak godina, i LeBron bi da igraju jedan protiv drugog danas pojeo za dorucak sa patikama da ni pertle ne ostanu. Na drugu stranu sto su ljudi senzibilitetni na mlade dane, i sjecaju se proslosti po dobrom kad su i oni mogli zakucati.

Snaga, fizikalije u odbrani i sut za 3 su danas 'the name of the game', a ljepota je sekundarna. Ni Mutapcic nije bio lijep kao Robert Redford pa je nekad startovao s Drazenom u reprezentaciji. :-)

Anonymous said...

Da je meni bit košarkaš ko papirica gdje bi mi bio kraj. Ali jebi ga kad volim sumu i vukojebine Ništa od toga.

Pozdrav od veselog Micka iz vesele vukojebine.

Micko said...

Jebo novu tehnologiju. Svi znaju gdje sam ja a ja ne znam gdje su oni sto znaju gdje sam ja. Šta ću kazat. Ništa.
Doveli desetak ofajli na gradilište i sve se zna. Mora da one imaju GPS na lokala.
Kako radnike zadržat u vikojebini ako ne tako. Nikako. Jebo novu tehnologiju kad je kurve nose medju nogama. Šta vi mislite.

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...