Monday, August 28, 2017

..Prevazidjene razlike,,

Stvarno nisam imao namjeru ,danas da se javim ,pa cak ni da komentarisem  onaj klovnovski box mec stoljeca  ,al sjedem da procitam vijesti ,,sa nasih prostora ,, i moram,

Vijest  pod naslovom ; ,,Prevazidjene razlike ..-Na svadbi u Mostaru vijorile se zastave Srbije i Hrvatske .,,ok.

U Subotu se u Mostaru vjencali Srbin i Hrvatica  i organizovali slavlje na kojem su se vijorile zastave Srbije i hrvatske .Haj dobro ,jes malo cudno ,da su se vjencali  Srbin i Hrvatica  i da se to desilo u Pozarevcu  ili  Krapini,ili na Marsu , ,pa da  su se zaviorile zastave  zemalja  kojoj ti gradovi pripadaju je ok , ,al u Mostaru , koji je ,koliko ja znam jos drzava Bosna i Hercegovina ,da se zaviore zastave  susjeda-komsija  i to bez zastave  domacina ,ne samo da je malo  cudno ,nego nije i normlano.

Bude i ovde u Americi  slicnih svadbi .Ozeni Kubanac  ,Mexsikanku pa zaviore  zastave .kubanske ,mexsicke  al bogme i Americke ,ako ne iz ljubavi ,onda iz respekta ,sto im je ta zemlja omogucila da podignu  zastave iza koje stoje i u ovom mostarskom slucaju nije u pitanju ,,visak zastava ,, nego manjak postovanja i pameti ,. koji bi jednom i eventualno  doveo  do naslova ; prevazidjene razlike ,, Al tesko.

8 comments:

Marijan said...

Eeeee, *ebiga... šta ti je čudno, pa ovo je država Paradoksistan!

Kevrin potok said...

Odcaparit ruku svakom ko digne agresorske zastave.

Anonymous said...

Kevro isti ko Vuk Draskovic!

dalibor bilic said...

gospodine Kevro ,mislim da vas prijedlog o ,,caparenju,, treba odbaciti kao ne civilizaciski cin ,to je prvo ,a drugo ,sta ako je to ,,ruka,, pomirenja ,,

Micko said...

Bosna nije neka ozbiljna država. Ima tri zastave od kojih je jedna Srpska briga Hrvatska,a treća Turska koja se koristi na svadbama isportskim terenima ja Turska igra neki sport protiv Srbije iliHrvatske. Tada se u srcima janjičara probudi zov majke. Niko se ne buni nego naprotiv svi uživaju. Zar nije ovako.
Bosanska zastava je samo na zgradi parlamenta koji isto tako nije ozbiljan
Kevro nemoj odma po sarijetu jebo ga ti. Ako već hoćeš onda počni od svojih da caparis,a ne od naših. Tvoji nosaju stranu zastavu,a ovi drugi svoju. Pokušaj me demantirat.

Hashim said...

Svima nama , nema pomoci!

Anonymous said...

Micko
u pravi si 200%!!!

Me nek se ti mana javis i razbistris sve!

ko hoce da prizna nek prizna a ko nece nek zivi u zabludi i nek laze sam sebe

Micko said...

Ima nešto vrlo čudno ne vezano za temu i čak nevjerovatno.
Raspiše moja Dara konkurs za tri varioca,dva mehaničara teških mašina i četri rukovaoca mašina. Javio se jedan muškarac i 19 žena. Dobro sam napisao 19 žena. Taj muškarac je otpao jer ima certifikat iz Indije i nije permanent. Šta sad očekujući neke rmpalije. Svima je rečeno da je posao u bespuću i da se sa svojima mogu cut samo pomoću goluba pismonoše. Mobilni nekad rade,ali većinom ne rade. Život je u kampu i lokacija se mjenja. Sve rečeno i opet hoće da potpisu ugovore. Nevjerovatno. Pitam jednog pametnog advokata šta on misli. Kaže da su žene zainteresirane za te poslove i uče te zanate jer se dobro zaradjuje.
Sutra je testiranje i sve imaju ovdašnje certifikate. Zakon nalaze tako. Sad tek ne znam ni kud ni kamo. Vidjet ću šta ću.
Nikad se ovome nisam nadao,ama bas nikad.

Dva pistolja

 Slika ,,opreznog,,  zemaljca , sto sipa-toci,  benzin u  auto ,tako sto u jednoj ruci drzi  ,,pistolj,,automata pumpe a u drugoj pravi pist...