Wednesday, October 4, 2017

Ne znam

I sta sad.Nista.Kako nista,Fino nista.Sve ono sto se desi u Las Vegasu i ostane tamo ,Bas sve ,ili.U Vegasu se ponovo vrti rulet  na kojem ce  svaki deseti put loptica stati na ,,Nulu,,U Vegasu  za 300 Dolara  opet jebu trecerazredne kurve , i  sve to ostane tamo.Pedeset i devet mrtvih  tijejla  u sanducima se vracaju ,,kuci,,Sve sto vrijedi ne ostaje tamo.

Za razliku od vecine svijetskih politicara ,koje placaju ,razni ,,lobisti,, i lopovi , da urade nesto ,isti u Americi daju pare  politicarima ,ali da ne urade nista.Milioni Dolara kruze od proizvodhjaca  oruzija  do onih koji  odlucuju ,da  samo ne diraju ,,drugi amandman ,, americke konstitucije ,onaj u kome  je oruzije zasticeno vise od  covjeka.

Nije  onaj  suludi glumac Charlton Heston    donio  drugi amandman ,ali ima veze sa njim ,jer mu je mozak oblika i velicine okidaca   na puski ,a ono njegovo  cuveno  ,,Samo mi iz moje hladne i mrtve ruke mogu uzeti oruzije ,izreceno  u Noert Carolini  ,2000,  godine  na kongresu americke ,,rajfl,, organizacije ,je postalo ,,moto,,  svih onih sto pravdu i zivot vide  kroz nishan   i svih onih sto to isto oruzije  kupe  u cilju   odbrane  ,a poslije ga upotrijebe  da ugroze neciju.

Moze li bolje,Ne vjerujem ,a to sto ja mislim : Da mi samo  u moju hladnu i mrtvu ruku  ,mogu uvalit oruzije ,, ne mjenja sustinu ,odnosno ne  utice  da procent kolateralne stete  ,bude uvijek pod ,,kontrolom,,

1 comment:

Anonymous said...

Trebalo bi nekako promjeniti taj zastarjeli drugi amandman u Americi, ali sumnjam da ce desnicari dozvoliti da ih razoruzaju.

Ovdje na Balearima je sve napeto zbog referenduma I mogucih posljedica mada nije ovo ona prava Katalunja kao na kopnu iako jezik starosjedilaca najvise lici na katalonski. Ovo je vise neka njemacko-engleska kolonija nego Spanija pa valjda nece sranje I na Majorku dospjeti, ali ako pocne naoruzavanje u kontinentalnom dijelu Spanije moglo bi biti tarapane samo takve. Svi kontaju ne moze buknuti rat jer je previse strane love ulozeno, ali I kod nas su tako govorili.

Helem, nista oni nisu civilizovaniji od nas, nedavno se izlila kanalizacija u more blizu nase zgrade, nevjerovatna kolicina, smrdilo na kilometre, pa polako shvatam da je ovo ovdje javasluk kao u zemljama treceg svijeta po raznim pitanjima. Ali zaostalost, tjesim se, ima I svojih prednosti. Barem nam ne uvode tehnologiju prepoznavanja lica kao kreten Turnbul u Australiji, lafo radi terorizma. Sloboda se topi globalno kao gleceri. I konj Tramp mozda uvede I neke dodatne restrikcije osim no fly liste ili zabranu za ljude iz odredjenih zemalja kao u Americi.

nesloga

Columbia

 Informacija je roba,odnosno oni sto je  skupljaju -mediji, pa poslije to  obrade i  distribuiraju -prodaju  su samo jedan  dio-polovina, op...