Sunday, October 1, 2017

Rukomet

Procitao sam bar jedno 50 texstova  i 3 hiljade komentara,,od drustvenih mreza ,do  zvanicnih portala , o tome  ,kako je odluka odbornika  sarajevske opstine Novo Sarajevo  ,,sramna  i da vise nije u pitanju kako se  dvorana na Grbavici  zove ,nego sto se ne zove ,,Goran Cengic,,Zanimljivo je i objasnjenje  ,predstavnika naroda ,ove opstine ,koji su rekli  da bi davanjem imena dvorani ,G,oran Cengic,, umanjili i dopinos drugih ,koji su takodje dali svoje  zivote ,za istu ,,stvar,,Lijepo receno ,al nije tacno.Sportska dvorana na Grbavici se ne zove Goran Cengic ,samo zbog jedne stvari.Pogodite koje,

Sarajevo je davno prestalo biti grad u kome ,,moze biti  bolje ,, i na putu je da trajno opredjeljenje  bude ,,nedaj boze  gore,,pa se i kroz tu prizmu moze  prihvatiti  i ime dvorane ,koja se  sad zove ,,Dvorana Novo Sarajevo,,jer su delegati mogli  izvuci i neko ime ,kao kod skole u Dobrosevicima ,  iza kojeg  stoji covjek kojeg valja objasnjavati.Ovako ,,Novo Sarajevo ,, i nije tako lose.

Procitao sam i jedno 5 tekstova  u kojima autori  pisu da je Goran Cengic ubijen od  2x ,pa sve do 5 puta ,sto naravno opet nije tacno ,bez obzira na simboliku ,jer je Goran Cengic ubijen samo jednom i  to ga je ubio  Veselin Vlahovic  koji ima i  nadimak , blag ,pa ga ne koristim  i koji je  dobio kaznu ,doduse  malu ,al ipak kaznu u  domenima  pravosudja drzave  o kojoj se radi.

Dok jos radi ovo sa rukometom,Sjeca li se jos iko covjeka  pod imenom Miso Todorovic .Zvali ga Miso ,krava Sjeca ,ne sjeca ok nema veze,.Jedan od najboljih  rukometasa  generacije ,ako ne i najbolji,Igro za Bosnu ,zelju ,reprzentaciju.Igro   u Svedskoj  i negdje pred pocetak rata se vratio u Sarajevo. i osto tu.Miso Todorovic zvani krava nikog nije napado ,ali ni branio ,a pomoc nije  mogo ni samom sebe, , ,Tek  nestao je preko noci,92,  iz svog stana u Skerlicevoj  i nekoliko mjeseci kasnije se pricalo,a pitati nije bilo preporucljivo, da su ga ,,pokupili ,, Cacini odveli na Kazane i ubili.Koliko znam ,kosti nikad nisu pronadjene  a ni razlog ,zasto su ga ubili.Misi Todorovicu nije imao ko pomoc ,ili nije smijo ,da bi taj eventualni heroj  , poslije posto ,,diskutabilan,,

Mushan Topalovic  je  sarajevski pandam  Veselina Vlahovica  ,zvanog , ma ne mogu im  nadimak napisat ,ublazi ,na ciju je dzenazu doslo 300 hiljada Sarajlija i koji je sahranjen na  groblju  Kovaci ,treci red od,, prvog,, .Hm.

Sarajevo je oduvijek bilo lijep i patetican grad  u kojem ,sto mnogi napisase ,nije bilo podjela ,osim one na ,,raju,, i ,,papke,,ali samo   u prici ispred Lisca ,Olomana ili Parkuse  a grad  u kojem se uvijek medju  4  zida  djeliilo  na ,,nase,, i njihove,, raju i papke, u vrijeme ,,zausnjaka,, najcesce  bolesti ,iza debelih zidova ,,zajednickih,,  zabluda.

1 comment:

Davorl said...

Dalibore hvala da si se sjetio naseg Miše. Bio je dobar čovjek I drug I rukometas. Kao sto si rekao nestao je tiho u augustovski noći zauvijek. Koga je ubio nikada se nije saznalo I nikomu nije bilo briga da se sazna osim njegovim roditeljima I bratu. Najveca njegova greška je što je mislio da je dovoljna zastita prisustvo Juke Prazine u kući preko puta, njegova raja. Greška biti sam u stanu u Skerlicevoj, Srbin bez zaštite. Kada sam zadnji put vidio Piksija ( brata) prije 5-6 godina nije mi znao ništa reći, kosti nisu našli. Još jedan na spisku Karađića o nestalim Srbima u Sarajevu, a nije imao veze sa njim.

Koliko ?

 Jedan od ,nije i najvazniji,preduslova , da se pocnes osjecati kao ,,malo,, Amerikanac  je to da ;naravno ne pitas nikoga koliko zaraduje ,...