Tuesday, October 17, 2017

State of emergency

Evo ne prodje ni mjesec dana ,,mira,, a mi ovde na Floridi opet ,,state of emergensi,,Juce je naime  guverner ,,Suncane drzave,, Rick Skot ,proglasio vandredno stanje ,koje ce trajati  do daljeg ,odnosno  do nove uredbe  po kojoj se  ,,ukida,, Dolazi   Uragan , i to  u mali univerzitetski  grad  Genisvil  , na sjeveru Floride i 2 sata  voznje udaljen od Orlanda.U genisvilu je  i jedan  od najboljih  univerziteta u Americi ,,Florida  state U iverziti,, u kojem ce u Cetvrtak  drzati  govor  Richard  Spencer  ,  vodja  bijelih  americkih nacionalista  i clan predsednistva  organizacija tipa  ,,Americki fashisti,  KK klan i   slicnih ,,smece,,  udruzenja.naravno da sam Richard nije problem ,zakupio covjek  dvoranu faklteya  za 10 hiljada  Dolara ,odstampo karte  i ko hoce  nek  dodje ,a ko nece  i ne mora ,nego su problem ,,fekalije,, koje ga prate.Znaci ,,govna,, koja teku uz  Richarda ce se u Cetvrtak  okupiti u velikom broju ,sa svih strana Amerike u Genisvilu ,sto naravno  izaziva i reakciju ,onima  kojima ta  govna suvise smrde ,da i reaguju.E zbog mogucih reakcija je  guverner Scot  proglasio i vandredno stanje.,koje izmedju ostalog podrazumjeva i  veliko angazovanje policije  ali i nacionalne garde ,sto ce drzavu Flridu  u startu kostati Milion Dolara ,pod uslovom da se sve zavrsi za nekoliko sati ,a ko zna koliko ,ako potraje.

E to vam je onaj ,,fridom of spich,, o kojem sam juce pisao.Univerzitet  Genisvil  postuje  americku konstituciju i amandman jedan na  istu ,a o tome sta ce govoriti  Richard ih nije briga ,a ni to ko ce doci da ga slusa i aplaudira ,a ni  ko ce doci  da protestvuje.

Odma da kazem  da sve ovo sto ce se desavati u genisvilu nece proteci mirno i pitanje je samo koliko ce  otici daleko  i kome sve to odgovara.

Inace  ,Amerika je zemlja demokratije sa Genisvilom ili bez njega.,,Vako ti  sjedis u kafani a do tebe tip u uniformi ss oficira  i stalno dize ruku i pozdravlja sa ,,aj Hitler,,a ti gledas  i ako ti se ne svidja  mozes  izaci ,jedna opcija ili ga odvaliti sakom ,sto je druga opcija ,a sto on u stvari i zeli ,da bi izazvao  reakciju drzave koja ce ga i zastititi i ti ides u zatvor sto si ga udario a ne on ,sto samo  voli Hitlera,Hm ok,.Kod nas se to zvalo ,,izazivanje ,, a ovde ,,fridom of spich,,

Ok bilo kako bilo mi smo drzava u ,,vanrednom stanju,,a ona moja 4 Dolara sto mi otmu a  ,sto mjesecno odu u kasu Floride ,koriste da zastite fashiste  i one u bijelim kapuljacama,a da me niko nije pito,Nedam ,nedam ,

Znate li zasto je Jugoslavija svojevremeno bila  najidealnija zemlja na Svijetu.Zbog  ,,Golog otoka,Lepoglave ,Foce ,Zenice ,Mitrovice, Malih, romanticnih industriskih gradova, a ne bratstva i jedinstva ,Fino te ljudi demokratski pitali jesi li ,,Za , ili ,protiv,,One protiv na Goli otok ,, i mirna Jugoslavija ,pa kad ti se  galeb  3 godine sere  na vrat ,svatis da  sve i nije  tako ,,crno,, i ,,bijelo,, ko sto izgleda .Dobro nije Florida bogata otocima ko Jugoslavija ,al ima ostrva  na kojima bi se mogao napravit ,,raj,, za Richarda  i njemu slicne ,a  ja bi ,bi majke mi ,dao  dobrovoljno ,jos 4 Dolara ,da ih ,,cuvaju,,Da im se sta ne desi,

5 comments:

Beka said...

Malo cudnovato obrazlozenje date situacije ili si revoltir istom na Bliskomistoku.

Svejedno.Raqqa ce pasti.....

Beka

Anonymous said...

Rakija je pala vec, a ne vidim razloga za puno nekih uzbuna na toj Floridi. Dok je Diznija sve dizne su zategnute a pakne ne treba mijenjati.

Anonymous said...

Rekoh ja davno da cete svi vi spominjat moga TITU. Dosadila demokracija i sloboda govora dje svaka budala moze kenjat sta hoce ito nekaznjeno. Ali eto ono je bilo jednoumlje,a sad imate bezumlje. Sta je bolje. Jos cete vi njega spominjat.
Smrt fasizmu sloboda narodu. Dje vam je sad sloboda kad vas svaka budala moze slikat kad pijete,jedete i jebete. I to su vam poceli odredjivat gladni kapitalisti.

Pozdrav od veselog Micka. Odo guzit i turit kameru blizu da im sta ne promakne.

Anonymous said...

Kako vas nije SRAM ovakve stranice postavljati

Anonymous said...

Ha, ha, ha, ovdje sve ima peterostruko znacenje i pored gramatickih gresaka! Muski vavik bili brezobrazni i bez kamere, pa i Tito, cak i Daliborov Tito, masala-h.

Columbia

 Informacija je roba,odnosno oni sto je  skupljaju -mediji, pa poslije to  obrade i  distribuiraju -prodaju  su samo jedan  dio-polovina, op...