Sunday, October 7, 2018

,,V,,

Razlika izmedju jedne i druge septicke jame je samo u velicini.

Ako mislite da  su rezultati  izbora  u Bosni  , veca tragedija nego  sto je Brett Kavanagh  izabran za  sudiju americkog vrhovnog  suda ,dobro ste se zajebali.OK ,DA OSTAVIMO AMERICKU TRAGEDIJU  Amerikancima i da se malo posvetimo  drama izborima u Bosni i Hercegovini.

Rezultati  govore o  ,,novoj,, pobjedi  nacionalistickih stranaka ,sto  svakom normalnom ,nije iznenadjenje ,a budale  uvijek nadju razloga da se cude.Sjeca li se jos iko one djecije igre :Care care  govedare ,kolko ima sati.,,E upravo po tom principu su izabrani i novi clanovi predsednistva.Jedan paciji korak naprijed i dva  slonovska nazad.Da krenem od Zeljke Komsica.Ko prvo i dobro je sto nije nacionalista ,a ko drugo i lose je to sto mu je ovo treci mandat ,iza dva u kojima apsolutno nista nije uradio i onima koji su ovaj put njemu dali  glas ostaje nada u ,,trecu srecu,,O Dodiku i dzeferovicu mogu skupa  i razlika  izmedju jednog i drugog je samo u tome  sto je ovaj prvi Srpski a ovaj drugi  Bosnjacki nacionalista ,odnosno i jedan i drugi imaju svoje vizije  Bosne , , Dodik bi svoj narod    prikljucio Srbiji ,a dzeferovic nema nista protiv -nek idu ,al da ostave zemlju ,na kojoj ce onda  SDa prosiriti   svoju nacionalnu drzavu..Najveci  gubitnik izbora je HDZ,ali ne kao politicka ideja ,nego ,sto ih nema dovoljno,pomjesanu sa licnom sujetom  nacionalnih  vodja   i valja sa njihove strane ocekivati  svu vrstu opstrukcije u  formiranju kljakave  vlasti. sto moze proizvesti krizu  nesagledivih  posljedica ,koja bi vodila  definitivnom raspadu  zemlje.

Amerika po obicaju ,pojma nema  da su u Bosni bili izbori  a Evropa ce kao i uvijek  ispostvoati  volju naroda ,ko sto to radi od 92,mjesajuci se tamam toliko ,koliko je dovoljno da se nista ne promjeni.Eto prodje i to cudo.Sto se nas iz dijaspore tice ,nama ce  u onih 7 dana boravka  godisnje dole ,i cevapi i pita  uvijek  biti dobri ,bez obzira ko je na vlasti.Kako ce biti ,onima sto su birali ,sa onima koje su izabrali ,ostaje da se  vidi i sto se mene  tice dabogda postali Svajcarska ,al mi sve  mirise na ,,Ne okreci se sine,,

16 comments:

Marijan said...

"Amerika po obicaju ,pojma nema da su u Bosni bili izbori"
Ni ja nemam pojma iako sam glasao!

Anonymous said...

Jedino ohrabrujuće je da još ima Sarajlija i to ni više ni manje nego 170.000 , jer za Željka su glasale samo Sarajlije , a ne Bošnjaci kako misli Čović. Tako da smo na mala vrata ušli bar u predsjedništvo iako to nema nikakvog utjecaja ni na što. Ali više volim da Željko koji stanuje na 15-om u neboderu na Malti dobije dobru platu i šta zaradi nego onaj kriminalac koji se nabogatio kradući i živi u nekoj viletini u kršu.
Udinese

Hashim said...

@Udinese ( a I ostale koji znaju )
Za koga su glasale Sarajlije u Kantonu Sarajevo ?

Anonymous said...

Dobro ti ono za čevape I pivo ako dobiješ, drugo je glupo očekivati. Prošetaj po Ferhadiji, pozdravi ako imas još koga I reci daleko im kuća od moje I prvim I drugim I trećim I četvrtim.
Davor

Jedan od majoriziranih said...

Jebat će im Kolinda sve po spisku. Ono bi da tuži Hrvatsku, đubre ono alkoholičarsko!

Anonymous said...

Kolinda da voli pitu prezivala bi se Pitarević a ovako .......

@Hashim

Prvo da razjasnimo ko su Sarajlije. To su ti svi što smo ih zvali i zovemo raja bez obzira gdje sad žive, a ne svaki papak koji živi ili je živio u Sarajevu. E ako misliš na te Sarajlije onda su oni glasali za Našu stranku , Demokratsku frontu i sl. kad gledaš Kanton Sarajevo tu su dobili oko 100.000 glasova taman koliko i Komšo za predsjednika i to ti je uvijek ista računica. To što je Sarajlija više nego Hercegovaca tu Čović ništa ne može pa se sad buni. Inače da se razjasni još jedna stvar u Sarajevu je brojčano živilo više Hrvata nego u cijeloj Zapadnoj Hercegovini, pa zar onda nije pošteno i da Sarajlija bude u predsjedništvu??!!

Udinese

Hashim said...

100.000 prave raje u Sarajevu ! Vracam se odmah (ako me prime )jer su me ista ta "raja" I otjerala. Mora da sam dobar komad papka!
Raja ili papak , pitanje je sad!

Marijan said...

Onog dana kada je "ljevica" propustila šansu zajedničkog nastupa, znao sam da se ništa bitnije neće promijeniti i da smo i naredne četiri godine ponovo "prnuli u šišu"!
Egoizam Komšića i ostalih "demokrata" doveo je do toga da su sami sebi pokupili glasove i ostavili ove nacionaliste na vlasti.
Komšić je proveo već dva mandata u predsjedništvu i šta je uradio? Osladila mu se politika (postao je profesionalni političar), a naročito "državne jasle".
Predizborna retorika nabijena "patriotizmom" i ratno-vojnim riječnikom, upućena RS i "Čovićima", očito je najviše imponovala onima koji su ga izabrali, a koliko ga vole najbolje govore katastrofalni rezultati njegovog DF-a na svim nivoima.

A Sarajlije... pravi i krivi?
Ni tu više ne važe nekadašnja pravila - priroda ćini svoje, a i dolaze neki novi klinci.

Meho M. said...

Bravo Marjane , odavno neprocitah bolji komentar , a narocito da "dolaze neki novi klinci ".

jedan od naših majoriziranih said...

Jebat im treba i EU mater što su izglasali polu Srbina, a polit-Bošnjaka. Postoje mehanizmi. Ne ide ovo ovako više, ide blokada svega sad, pa kad zakukaju mogu se Erdoganu žaliti.

Hashim said...

Jedan od "VASIH" NE "NASIH".
Niko od nasih nije "majoriziran" nego otjeran od svih "vasih"

Beka said...

hi cnn

Anonymous said...

E pa ne more ovo vako.Sade zaratit jedino nema druge

Marijan said...

Lahko je vama, odoste, pobjegoste, protjerase vas na taj truhli zapad, a mi "patriote,optimisti i ostali pozitivni shupci" ostadosmo da uzivamo u svim blagodetima nacional-fasisticke ideologije na demokratski nacin!
Okrecemo dupe uza zid... djaba i to...*ebani smo... valjda je tako zapisano medju zvijezdama... izdrzo je Mujo i gore!?

Anonymous said...

Marijane,
Sve si lijepo napiSao, obrazlozio, analizirao.

U ono vrijeme protjerivanja nismo znali kako ce biti, zar nije tako?
Ni oni sto odoSSe ni oni sto ostadoSSe nisu znali kako ce se sve odvijati.

Jedni su vjerovali i ostvarilo im se, OTISSLI vani, (cak i bez vazecih pasosa, niti su znali sta je to 'izbjeglicki status', sta je IOM itd. itd.) a vecinom radi male djece kojoj nisu zelili buducnost u raskomadanoj zemlji Jugoslovena. Bilo je IDEMO, a 'kako' to samo oni sto su otisli znaju KAKO je bilo u tranzitu, tj. prelaznom periodu iz jedne u trecu zemlju.

Na drugu stranu, mnogi ostadose, sto zbog starijih roditelja, sto zbog prkosa, sto zbog onog materijalnog dijela, a vjerovatno su i ti sto ostadose vjerovali da ce biti bolje?

I sta sad? Oni sto 'ostadose' misle da oni sto su 'otisli' imaju svega, da beru eure po drvecu umjesto sljiva, sakupljaju dolare umjesto gljiva.

To 'Inostranstvo' je postalo kao mislena imenica za neke---ima svega, tacno, ima svega, a ima i ZAKONA.
Tacno, ali se mora i uciti, dokazivati, raditi, postivati zakon, placati porez.

Svacega ima i u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, svacega, a najvise svadje, ljubomore, zavisti.

Ko ce svijetu ugoditi?

Feniks

Micko said...

Komsic je iz Sajevu isto sto je Sejdo Bajramovići bio u Srbiji. Vazal jednom vazal zauvjek. Prvo će tuzit Hrvatsku zbog mosta. Bravo.

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...