Sunday, January 6, 2019

Dzon i Keri

Dzon i Keri.Dok su bili skupa u braku, imali su dva bara-restorana,  i bog zna sta jos i kad su se razveli  Keri je imala 2 bara i ko zna sta jos a Dzon ,nista -nada.Tako vam odprilike izgleda razvod braka na americki nacin ,gdje zena sa advokatom ,cije je  iskustvo od 3 sata  dovolno ,da musko ostavi sa gacama na stapu.ali se procedura mora ispostovati ,dnosno i za sklapanje i razvod braka  potrebno je ucesce obadva partnera  i njihova suglasnost. Mislio sam da je Tako   i u vecini  drugih zemalja ,mozda i jeste ,ali  kad sam danas procitao  kako se razvodi u Saudiskoj Arabiji ,jednostavno covjek ne moze povjerovati da se tako nesto desava u 21 vijeku .

Koliko sam ja svatio  muskarac u  S.Arabiji je sve do neki dan imao pravo da se razvede od zene a da ona to i ne zna i da za razvod braka nije potrebno i njeno  prihvatanje  i prisustvo,,sto prakticno znaci ;ode ,,cojk,,  do nekog  suda i ,,razduzi zenu ,koja o tome pojma nema  i onda je neko tamo ,,skonto,, da to bas i nije  humano  te su promijenili  ,,drasticno,, zakon  u kojem sad ,,pise,, da i dalje muskarac  moze ,,otpustiti ,, zenu  bez njene saglasnosti ,ali ,pazite sad .Sud  mora ,putem SMS poruke  tu zenu sad i obavjestiti da je ,,razvedena,, Wau.ovo je poslije  zabrane da se pale vjestice najveci korak naprijed u emancipaciji kompletnog ljudskog  roda a istoriski kad je rijec o ravnopravnosti polova ,gdje zena nece   vise graditi iluzije da je udata ,nego ce joj putem telefona saopstiti da vise nije .Sto ti je tehnologija koju u stopu prate ljudski odnosi.

Sta se desava  sa zajednickom imovinom.Kojom imovinom.Zajednickom.Pa nisam bas siguran  da ovde ima te vrste imovine  ali u obrazlozenju  novog zakona stoji  :da ce pomoci da  zene postanu svijesne svog bracnog statusa  ,,,........sto do prije neki dan nije bio slucaj ,odnosno sve je ucinjeno na razvoju svijesti   ljudskog bica podvrste ,,zena,,da se uopste ne osjeca  manje  vrijednom .

I sta kazete a.Kad bi i kod vas ovako  bilo i zazvoni vasoj zeni telefon  i tamo poruka .Onaj vas ,,sreco,, se rastavio od vas ,,Dalji razvoj  situacije je jako (ne)predvidiv ,bar sto se tice zena sa nasih prostora ,al da bi  bilo onih sto bi se sa zivotom rastavili ,bilo bi ,sto je samo  dokaz ,da nije do muskarca ili zakona ili ne daj   boze telefona ,nego da je onaj zakon o spaljivanju vjestica na nasim prostorima ukinut kad  su  svatili  da je zivot prakticno nemoguc bez zene  i da je u pitanju samo sreca ,po kojoj se bolje kao zena rodit i udat  u Kalnoviku ,nego u Saudiskoj Arabiji.

9 comments:

Anonymous said...

Kod nas je više nasilja nad ženama, pa je ustvari ženama sigurnije kad su ko sarmice u Saudiji.

Anonymous said...

Meni je bio problem sto je ON htjeo da ponisti presudu o razvodu.
Nije mu valjala nova punica pa htjeo da ga ja zastitim?

Mislim da nema vece kazne tom NEKOM nego kad dobije lajavu punicu sto ne voli Srbe uopste, tek onda vidi kako mu je bilo fino s druge strane.

A sto se tice imovine: SIPAK. Mislim njemu.
Eto, tako ni u Bosni nije muskom lako. A mogao je lijepo reci sta je u pitanju, ali volio da malo muti, pa eto, sto zamuti to i dobije.

Hajde da se ne potpisujem, znacete vi...A MERAKA KAD SI RAZVEDENA, samo djeca to ne kuze.

Anonymous said...

Treba ih maltretirati svaki dan, da zapamte dan kad su nas varali.

Marijan said...

Najbolje je rekao "Šok" - Kad voljem, voljem, kad ne voljem koljem! (o malo razvoda kod Albanaca)

Hashim said...

Kako bi bili opet pogledati " Cudo nevidjeno "
pa da se ne cudimo nicemu.

Hashim said...

Kako bi bilo ( ispravka )

Anonymous said...

Cudo Nevidjeno, jah, jah, otac Makarije se 'moli' licno i personalno da zena zatrudni.
Svejedno, monah, fratar, hodza, pop, razni lijekovi i doktori, a nekad i kladanjska vodica. Ili onih 4 brace na jednu snajku.

Sve bez telefona, a sve se zna.

Sad je meni jasno zasto muski stalno ponavljaju kako je bilo bolje u vrijeme Tite.
Slabo su muski placali alimentaciju u vrijeme Tite; odlazili na posao u Sloveniju, pa de ga ufati iako je bila jedna , ko biva, drzava.

Jedna zena na Kosovu, jedna u BiH, jedna u Sloveniji, a najbolja ona iz Bosne sto je u Njemackoj. Svima dobro. Kakav razvod.

Da se Serijatski zakon primjenjuje na muske iz Titove Juge, pa da im malo skrate cune...gdje bi to? Cuj mene?

Kako se samo Ribar ne javlja na ovu temu, c,c,c, voli on da bude kako on hoce!
F.

Anonymous said...

Nema komentara?
Valjda se ovi nasi danasnji i iskusni penzioneri jos uvijek presabiru od koliko su se zena razveli, tek onako nestali od zivotnih odgovornosti.

dok je seksa bice i budala! Mislis ljubav, kakva ljubav, to su fizicke potrebe da se oslobode viska hormona, a kad treba malo kopati u njivi, ili donijeti fasungu, zaboravi, odoh ja po cigare, eto me, pa ode cak u EU po cigare, onako , usput.

Ne daju onim zenama, tj. djevojkama iz UAE (Ujedinjeni arapski emirati) da napuste zemlju jer koga ce muski zvanicno zeniti i biti ozbiljni porodicni ljudi? Evropljanke im dodju kao predjelo, koje nece nikad biti glavno jelo.
F.

Čole said...

Mešćini, ti onog svog još nisi zaboravila? Fino je bilo biti u braku, ne kažem ali vala ni ovo nije loše. Ma šta loše, mrak. (četvrti stepen komparcije od pridjeva dobar) Brak je u stvari jedna vrsta biznisa. Dok pos'o ide, ide, kad se počene "poslovati" sa gubitkom, zatvoriš firmu. Eto Feniks, na tvoje insistiranje da i ja koju prozborim.

Staracki dom demokratije

 Amerika je zemlja najvece  ,najdeblje , i briljantne ,svijetske demokratije ,sve do trenutka ,kad to mora i dokazati,Onda to   lici  na sve...