Friday, January 11, 2019

La kukaraca

Pet milijardi Dolara .koje Tramp ,trazi od Kongresa ,jesu velike pare ,ali potrosila je ova zemlja i daleko  vece  i na druge gluposti ,tako da se ovde ne radi o tome  ,,izgraditi zid prema mexsiku ili ga ne izgraditi ,nego o principu ,gdje Demokrati ,sad sa kongresnom vecinom ,nastoje zaustaviti  predsednika u ostvarenju  svega onoga sto je obecao da ce uraditi u predizbornoj kampanji.a sto bi mu sirom otvorilo i novi mandat .Ko nebi ponovo glasao za predsednika  koji je uradio  i ostvario  sve sto je i obecao.

Zid  i njegova  izgradnja  ili zabrana nece nista promjeniti na onom planu  sto ga Tramp zove ,,sigurnost Amerike ,,odnosno  sve ono i svi oni ,koji tu  sigurnost i ugozavaju  imaju i dalje i nebo i more i ispod i preko zida , ,da to i nastave.

Pitanje je dana a mozda i sata da Tramp proglasi  vanredno stanje u zemlji ,za sta trvdi da ima zakonsko pokrice ,pa da  realizuje ideju sa zidom ,sto bi vjerovatno  otislo i na americki vrhovni sud u kojem trenutno  repblikanske sudije imaju vecinu.i nije tesko predpostaviti  sta bi i odlucili.

Americka drzava ,,ne radi vec 20 dana ,, sto najvise osjete  oni koji  direktno od te drzave primaju platu ,njih oko 800 hiljada ,a i mnogi drugi neposredno.Nema  zvanicnih podataka o tome  koliko Amerikanaca zivi od ,,ceka do ceka ,, ali procent nije manji od 90 posto ,a u tu grupu  spadaju i drzavne ,,cate,, kojima valja  poplacati nadolazece racune,gde ce  banka reci ,jesmo mi patriote ,ali  dajte pare,  i gledam  sinoc  izvestaj iz Majamija  o ljudima koji stite americko more -obalska sytraza ,a koji sad nemaju plate ,a  bore se protiv narko mafije  i njihovih brzih brodova  koji dovoze drogu  cija je vrijednost ,samo u jednom ,kompletna zarada i to  godisnja  svih  skupa ovih polcajaca,Hm,I ljubav i patriotizam ima granica ,

Koliko su pogodjeni  oni sto  direktno odlucuju ,njih jedno 100 ,nije pitanje,Oni imaju  toliko ,svi su milioneri,  da mogu prezivjeti  i slijedecih  hiljadu  godina ,al to je vec druga tema ,koja postaje aktuelna  kod predsednika koji ,,idu do kraja ,,kao sto je Tramp , a sto mu konstitucija omogucava ,ista ona za koju drugi misle da ne omogucava ,odnosno  radi se o politickim igrama  u kojim najvise gube oni  sto ne igraju ,sve do trenutka  dok ne svate  i jedni i drugi ,stanu i u glas  ,,riknu,, Jebo vas  zid,,A nece sigurno.

10 comments:

Beka said...

bu

Nurko said...

Konstitucije je dobre predsjednik, ne bi onakva koka ko Mehlanija za nekog žgolju pošla

Anonymous said...

Nema potrebe da ide u EU po cigarete.

Ima i EU svojih sto bi volili malo do Melanije.
F.

joe fuckalo said...

Nije losa ta ideja o izgradnji zida, naprotiv. Samo da ga naprave skroz okolo amerike i da bude sto visi. Ja bih prvi ucestvovao sa donacijom, jer zid moze posluziti i za ne izaci.

Anonymous said...

Ako Ameri ne bi mogli izaci gdje bi otisao turizam u BiH i Hrvatskoj?

F.

joe fuckalo said...

Mislis zdravstvo, zarada od popravki zuba.

Marijan said...

Kažu: "ograda je najbolji komšija"! Tu negdje pripada i zid... Neka zida, samo neka je kvalitetan! Pun mi više kufer i te svjetske fukare što hoće da se malo grebnu od mrskih kapitalista kojih mi je stvarno žao.
Pustiš ih u državu, pa onda za koju godinu mitinguju, pale auta, postavljaju bombe, ruše sve na šta nalete, i to sve pod izgovorom borbe za svoja prava... Zna se gdje je fukari mjesto!
Samo je kod Tileta fukara bila gospoda, i ne da su bili, nego su se i osjećali tako.
Smrt fašizmu - slob... ma jebeš narod... sam traži da ga tandare i tlače!

Anonymous said...

Joe Bicukalo ili Fuck-alo,
Uradi matematiku, ne moze Balkan bez Amerike i GB.

Pogledaj jos banke i ostalo i bice teb i svima jasno ko vlada Evropom i Balkanom.

GB zmirne ostali odmah polegnu.
F.

Anonymous said...

Ficukalo,
evo ti malo podataka za 2018:
Hrvatska: ...te će nam turistička sezona 2018. godine donijeti oko 125 milijuna noćenja te zaradu od oko 13 milijardi eura.

U ovaj iznos nije uracunata hrana, pice, prevoz, doktori i zubari.

Evo i za BiH, za 2017:
https://avaz.ba/vijesti/teme/368290/bih-od-turizma-2017-zaradila-800-miliona-km

Ne zeli svasta!
F.

Beka said...

a montenegroooooooooooooo

Staracki dom demokratije

 Amerika je zemlja najvece  ,najdeblje , i briljantne ,svijetske demokratije ,sve do trenutka ,kad to mora i dokazati,Onda to   lici  na sve...