Thursday, January 7, 2021

Patriot

 Da nije  situacija ,ko ova  pred i u kapitolu ,mislio bi obican covjek da nesto vrijedi i znaci .a istina je da je samo broj u  nizu ,bio pred  washingtonskim ili pred bilo kojim drugim  ,,kapitolom,,Mudro su  tvorci americke konstitucije  zamislili  sistem u kome  milioni ,stotine miliona  glasaju a dvojca odlucuju.Joe Biden  pobjedio  ,osvojio  vise elektroal glasova od Trampa ,tako je narod odlucio i onda sve ide pred Senat  u kojem  primjera radi dva  izgubljena covjeka Ted Cruz i  Marco Rubio ,koje je neko izabro za senatore po  ne objasnjivom principu ,kazu ,, ne moze,,  i njihova dva  bolesna glasa nadjacaju  100 miliona  drugih glasova.Nesto je  dobro trulo u drzavi Danskoj u kojoj Cruz i  Rubio  senator sa Floride  trebaju bit glas razuma  a ne   mucanje budale.

Spreman da  stavim jezik  pod kontrolu i zube  ,jer se moze naci neko ,,brzi,, od mene na  revolveru u  dokazivanju ko je u pravu ,sa blagim smjeskom ,, bosanskog izbjeglice, kojeg ne zanimaju americke  stvari ,cekao sam sinoc da me niko nista ne pita ,da ne trazi moje misljenje :,,Ja slabo  govorim ,,inglish,,Ulazi Vejn spreman za disusiju  i znate gdje se  sve zavrsava .Na rasnoj osnovi.kaze Vejn ,sto nije bilo ovakve reakcije kad su ,,crnci,,  rusili i palili gradove  i nije covjek  za  nasilje ali nije ni protiv  da bude kad  treba.Nisam uspio ubjediti Vejna  da nije u pravu  i molim boga da mi se vise niko ne pomoli  i duplo da to ne bude covjek  druge  boje koze  da opet moram  misliti jer vidim da me ne razumiju bas najbolje kad kazem da je ,,govno,, govno bez obzira  koje boje bilo.

Godinama trvdim  da  onaj najprimitivniji i najneobrazovaniji  sloj americkog drustva  ,bar njih 90 posto ,zivi zivot nekog  junaka iz  filma koje im se svidio.Jeste li vidjeli onog  ,,rogonju,, iz kapitola.Mel Gibson iz  filma ,,Patriot,,Identifikacija sa  fillmskim likovima  na nacin koji je jako  diskutabilan  postaje vidljiva tek  u vanrednim situacijama  ,kao pokrice  gluposti i opravdanje  za oo sto se opravdat ne moze .Zao mi poslije svega jedino  sto smo-(America), ,,izgubli pravo,, da  podignemo glas .

2 comments:

Marijan said...

A ja mislio sranja su samo nama svojstvena? Da se čudim, ma jok. Više sam se čudio kada je izabran za predsjednika.
Ko osjeća da je Božić njegov, sretno! Pozdrav svima osim anonimusima... stvarno mi dižu pritisak kada ne mogu da izaberu neki nick po kojem možemo da ih prepoznamo!

Anonymous said...

Vazan je selfie! Ili bilo kakva slika samo da svijet vidi!
Eno i Milanovica ubolo, javno, mislim dobio je neku vakcinu.

Onaj maskirani s rogovima bizona, istetoviran, u gaccama kaki boje bez ucckura, istetoviran, pred Capitol Hill, e, bas mu vjerujem da je za Trumpa ili bilo koga. Momak hoce da se pokazze, iskoristio priliku.

Ukradeni glasovi?
Pored toliko tehnike opet se nasao neko pametan koji zna to izmanipulisati? Neki Pink Panter sigurno! Pojavice se na Happy TV, za par dana sigurno!

Sta je nama sve ukradeno, posvojeno, pa idemo dalje.
Najgore je onima sto su izgubili svoje najmilije!

Pravda? Demokratija? Prevare?

Tale, sine, magare moje!
F.

Pod predsednikom

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...