Sunday, January 10, 2021

Pismo

 To sto mi je zena rekla da ,,Stvarno nisi normalan,, nije u meni izazvalo neku povratnu reakciju i zelju  da  dokazem  da jesam ,  jer ideja mi je bila samo da ,,slikamm

Vozim pored Lajman  elementari  skole  na 434 oko podne.U ovo vrijeme virusa  pola je ucenika virtualno a pola u klupama,To znam iz vijesti.Vozim  i krajickom oka koje  nista ili sve trazi primjetim  na parkingu ispred  zgrade  sluzbi parkirana 3 policiska auta .tri velika SUVa.Tri  auta mora  voziti najmanje  3 covjeka a u njih mogu stati  jos po troja sto znaci da u ovoj skoli  za sigurnost  ucenika u dobi od 6 do 10 godina brine od 3 do 10 do zuba naoruzanih policajaca.Ovo moram slikati.,,Ti stvatno nisi normalan,, Uhapsite ce te  ,pa onda  objasni .

Prije jedno 20  godina kad sam i sam bio ucesnik  i dok sam kupio  i vozio djecu u skolu primjetio sam  da  je ispred uvijek bilo parkirano jedno policisko vozilo.napredovali za ovo vrijeme za jos 2 a kako stvari stoje za nekoliko godina ili ce biti  bar 5 ili neka kombinacija 3 tenka i dva oklopna  vozila.Toliko mehanike nisam vidio ni u 3 godine  provedeno u ratu .Koga to i od koga  cuvaju ovi  ,,andjeli,, U ovim vrmenima pucanja po skolama niti jedan slucaj  nije bio zabiljezen napada sa strane na skolu ,odnosno  sva ubistva i ranjavanja ucenika su se desila od strane njihovih kolega ,sto znaci  policija u skoli  cuva da  ucenik od 7  godina sa pistoljem kojeg donese od kuce ne ubije ili  rani svog kolegu od 8  godina 

A ja navalio da slikam.Kaze mi zena  ,,ti stvarno nisi normalan,,sa cim sam se manje vise slozio  a sliku sam samo mislio poslat  novom predsedniku  i ispod napisati .Postovani ,,Dok god vidite 3 ili vise policiskih auta ispred  osnovne skole i dok ih ne zamjeni  onaj kamion sto prodaje sladoled , nista od vase Amerike i atomskih  bombi i dronova,Trampa ,crnaca i bijelaca, .Dzabe vam  milijarde Dolara a pravi  predsednik i komandant,  sjedi  u kuci ,ne u bijeloj ,nego u vlastitoj i  salje  djecu u skolu a neko ih i  docekuje,kad se vracaju , , i ne radi 3 posla da bi platio racune a djecu vidi samo kad spavaju , i broj policajaca i njhovih sluzbenih  vozila parkiranih ispred  ne odaju sigurnost i spokoj  nego razlog za brigu.Vas  i htijedoh se potpisati sa , onim  sto mi zena rece ,,nije normalan,,

3 comments:

Anonymous said...

Lajmen ima preko 3000 studenata a smješten je u Malo problematičnoj mahali

Anonymous said...

Zar nema svaka drzava u USA svoje zakone, pored kojih opet postoje i lokalni zakoni? Zaboravljamo tu cinjenicu.

Trump, Trump, Trump...bez ikakvog postovanja, bez ikakvog predznaka kao Mr., predsjednik?
Ko smo mi da sad svu krivicu bacamo na predsjednika Trumpa, a usput zaboravljamo od koga smo pobjegli i ne zelimo da se vratimo?

Znaci, sve znate, sva dogadjanja, ali mora neko biti kriv?

Ako si nesto znao a nisi tuzio-kriv si kao i onaj ko je pocinio nesto krivicno.

A ovi iza zavjese, sto ih ne vidimo, koji upravljaju svim i svacim, Coca-Cola, Microsoft, Facebook, What is up, najbogatiji?
Biznis iznad svega!
Mali covjek malo zna, zivi svoj zivot skromno.

Ako nema policije, smeta, ako ima policije opet smeta, maske, bez maski, vakcine...sve smeta, kako bi rekli 'krivom rurcu i dlaka smeta', to je cinjenica!

pretvorili smo se u neka dzangrizala, otpuhujemo dimove i mudrujemo, usput prasetinu grickamo,
i svako jutro europska g....na kasicicu,
a oni iz Srbije na kante pune g...., ali su Srbijanci sretniji jer jedan dan nema kanti, drugi dan nema dovoljno g....

F.

Micko said...

Tetka Rafaela i tebi treba sto i Trupu aMelanija mlada. Uzmi malo nacine trave. Moja je baba tako pa se uspjela 3 puta udat. Pokoj joj duši.
Nego pitanje svih pitanja je hoće li Trampisti doc na inauguraciju sa bazukama minobacačima i mitraljezima jer sve to pošteni američki gradjanin može kupit u granapu. Hoće li nama neukim očitat još jednu lekciju iz demokracije nikad vidjene. Zivila demokracija.
Tetka kažu da može i mačkica trava.

Pozdrav od veselog i demokratskog Micka.

Cik i,, Draga Saveta,,

 ,,Bili smo u misionarskoj pozii,,Ovo su bile zadnje rijeci Stormi Danijels ,popularne i vazne i ozbiljne  porno glumice , pred portom suda ...