Tuesday, January 5, 2021

Washington DC

 Svezan lisicama za radijator u ovalnom ofisu Bijele kuce ,sa telefonom u rukama ,Tramp ,nastoji  sto vise otezati  i sprijeciti  sto se sprijeciti ne moze ,dolazak novog predsednika  Joa Bidena na njegovo mjesto.Danas  ce kongres i tehnicki proglasiti  novog predsednika  a gradonacelnik Washington DC a  je za tu priliku izveo nacionalnu gardu na ulice  americkog glavnog grada.Da malo podsjetim,Nacionalna garda   izlazi  u jako vanrednim situacijama  kao sto su  polave ,pozari ,katastrofe   izazvane  prirodnim i ljudskim djelovanjem   i sluzi da u tim  situacijama pomogne  da se  stanje -zivot  odvija u sto je moguce  normalnijem obliku i do sad nikad u istoriji nije bila ,,pomoc,,  pri inaguraciji  americkog predsednika.Da  skratim.U Washington dc dolaze  tranpove pristalice ,niko ne zna u kojem broju i koliko naoruzani ,da izraze svoje nezadovoljstvo   novim predsednikom.Ono sto sam na pocetku rekao za Trampa i  radijator  je samo  dio  scenarija  skupa sa telefonom u rukama  sa kojim ce dirigovati  demonstrantima  i  jedino je pitanje  na koliko ,,daleko,, da idu su spremni  ovi demonstranti .Drugi probmem predstavljaju i oni  takodje naoruzani  koji i nisu bas pristalice Bidena ali jesu protivnici  rampa i ovih njegovih  pa bi se moglo desiti da dodje do  bliskog susreta ovih grupa  ,sto bi u naelektrsanoj atmosveri moglo  eskalirati  u oruzane obracune.

Nikad ovo Amerika nije do sad vidjela.Mjenjali su se predsednici ,ali nikad do sad  Amerika nije imala nikog slicnog Trampu.Ako ima  sta da je pozitivno u ovoj situaciji  onda je to ova pendemija ,jer su se  ljudi zabavli sami o sebi  i u ovim trnutcima je vise onih sto misle o svojim zivotima nego o tome  kako pomoci Trampu ,inace bi  bilo ludnica  i ko zna  ko bi i koje  boje uniforme  iz ormara trzno .Treso bi se i Sjever i Jug  a Zapad i Istok su jos na davno utvrdjenoj  distanci.Gdje je u ovome svemu demokratija.Sakrila se u podrum  i ceka da vidi ko ce pobjediti  pa da mu se pridruzi..Ko i uvijek.

2 comments:

Anonymous said...

Titovu sliku na vrata, druge nema!

(tako smo se mi branili, Titovom slikom.)
F.

Micko said...

Zašto je američki narod glasao ako dvojica senatora mogu da obore volju naroda. To sve Lici na belorusiju. Lukasenko izgubio a i Tramp izgubio. Ja sad zovem to kao beloamerika. Neshvatljivo je to u najvećoj demokraciji na planeti. Koji kurac su došli nama da nam uvedu demokraciju pa u Libiju pa u Irak pa u Avganistan kad smo svi mi ovde nabrojani živjeli bolje nego svi Ameri. Prvo su donijeli kreditne kartice pa kao simbol demokracije mc donalds i kentaura ciken. I u ovoj zemlji možeš prev hiljade km i nećeš kilu mesa da će najedes ko čovjek. Sve plastika. Zato ja nosim torbu naših proizvoda konzerviranih kad putujem. Bolje je podgrijati jedan Podravkin gulaš nego pet mc mafina od kojih možeš samo kakit go golub. Ma jebo to. Nego hoće li sutra ostat Tramp za predsjednika. Pozvao je svoje pristalice na ustanak. Hoće li bit rata u Americi nalik onom našem. Sve ćemo gledat na CNN kako su oni gledali nas. Živila demokracija. Sutra bih uzeo kinesku partijsku knjižicu da mogu ali naći ću ja neku vezu. Mene tamo znaju i vole.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...