Tuesday, March 30, 2021

Dusa

 Mozda ste primjetili ,ali ako i  niste ,nema veze,,Neko vrijeme ,na  blog postavljam  texstove  napisane  prije 4,5  ili vise godina.Ucinilo mi se  interesantno  podsjetiti se nekih tema sa  ove vremenske distance.Bilo je to doba  kad se na ovom blogu  komentarisalo ,pa ovo sa ljudima i njihovim pricama , koji mozda i danas dolaze  ovde,,al ne pisu, izgleda  jednako zanimljivo  kao i stivo.

Ok ,Imam nekoliko tema ,ono sto najvise volim ,ubaciti razlicite price u jedan texst ,posvetiti ,,tamam ,,paznje nekim  dogadjajima ,ne razradjujuci ih  do besvjesti.

Da krenem od ,Sarajeva, naravno.Bravo za Bogica.Izbjego je zamku da  ,,postane isti,,Skaka i dalje ,,lupa,, po gradu dok se ,,secije tresu i skripe,,,,Toliko.

U Nedelju mi se javila dva moja  najbolja  gimnaziska jarana,Poslali sliku  pod maskama ,ali sam ih odma pozno.Eno ih opet skupa.Jedan zivi u  Zagrebu jedan u  Sarajevu  i imaju obicaj  da se sastanu i druze,Proputovali su Evropu uzduz i poprijeko.Cekam ih i ovde kad ovaj ,,kijamet,, prodje,Zadnji put  su prije ove Korone  bili u  Budimpesti,I od tamo  su mi slike slali.Juce na Fejsbuku  ,jedan jako dobar novinar ,nekad Sarajlija  postavio pricu o ,,Gradu koji dusu ima,, i u kojem sad zivi  a vezana je bila za  ovo  vakcinisanje  koje je Srbija omogucila  i onima koji nisu ,,morali,, odnosno  svima onima koji  dodju.Pukli komentari  od onih  hvala do onih  ,,nikad im  ne mogu zaboraviti,,I ja sam komentariso ,nisam mogao odoliti,,sto inace nije moj obiocaj ,Napisao sam ,,Jebo i Sarajevo i Beograd,, u kontekstima ove teme..Ok ,Sastali se dvojca mojih najboljih jarana u Beogradu da prime vakcine.Hvala ti i svaka cast, Beograde  za moje drugove i ostale ,sto si im pruzio sansu  da zive,,jer  nisi morao,ali ti jebem mater za tvoj udio u patnji koje sam imao od 92, do 96. Da i to rascistimo.A sad mislim da jesmo.Da se jos malo vratim na  tekst  koji kaze da Beograd ima dusu,Ima sigurno  i Beograd i Sarajevo i Surdulica  i Kalesija,samo sto to na onim prostorima i nije  garancija  ,,nicega,, pa se s vremena na vrijeme desi  da i oni sto dusu veliku imaju  ucine zlo  ko da je i  nemaju ,Ovde u Americi niko nema duse,.Razlog .  To je stalna  i skupa a ne povremena  i jeftina  obaveza,ali se zato  i ne  hvale a i ne vade na nju.

P.S. E sto se ismijah,Vijest:Kraljevina Saudiska Arabija donirala 50 tona  hurmi Bosni i Hercegovini.Prosili vakcine i isprosili Hurme.Dobro  sta fali .Kad i muha u  guzicu uleti,ako je dzabe, zauhar je .


1 comment:

Anonymous said...

Kakvo je vrijeme doslo jos cemo se naci u zajednickoj grobnici, umotani u najlon kese, pa ko koga?
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...