Saturday, March 27, 2021

Tamo daleko


 Bosanski narode.Vakcinisi se ili u Srbiji ili u picki maternoj ali se  vakcinisi.Koja budala moras biti da potez Srbije da omoguci  ,,bosancima,, vakcinisanje gledas kroz politicku prizmu,Ok ,Mozda i jeste ali o tome  se moze  razgovarati  kad Bosna uplovi u mirne  Korona vode  i prvo se zahvali komsijama  pa ih onda pocni kritikovati  i jebi  im mater za sve cega se sjetis.Tako se vijekovima zivilo na Balkanu..Nije vrijeme  a i nema ga dovoljno  za proslost sto ne znaci da  je treba zaboraviti ali takodje ne znaci da zbog nje  sad ponovo  treba umrijeti.Hvala  drzavi Srbiji za svakog vakcinisanog Bosanca .Uvijek postoji nacin  za objasniti.

Bosna ,inace drzava ,,bez voznog reda,,ili onaj njen federalni dio ,,smrdi iz Sarajeva,,sto su  mnogi vidjeli  i kao jedno od rijesenja  vidjeli Bogica Bogicevica kao kapetana broda koji tone.E zbog toga-tone,, Bogic nije prihvatio  funkciju gradonacelnika   ne zato sto ga je bilo strah ,nego  sto bi ostao  jedini  koji taj brod spasava  medju ljudima koji ga  guraju u  dubine.Mene licno je vise iznenadila  prvobitna odluka da prihvati kandidaturu nego ova da je nece.Biti gradonacelnik  poslije  Skaka  nije bas  pohvalno  ni u politickoj ni u licnoj biografiji.Svi ovi ,,novi,, gradonacelnici  divnog grada u zadnjih 25 godina su  degradirali  taj polozaj  do nivoa  da ga ni 4 Boga-ica ne mogu  ispraviti.Umjesto da  trenutnu slabost  Bogicevica -pristanak,iskoriste da ga na brzinu postave  za gradonacelnika , sarajevski nacionalni uljupi , ko eto nisu za njega ,da bi se  migom  vodje,,  predomislili .E u tome je razlika izmedju Bogicevica i Vodje,Ovaj sa  ,,bog,, pocetkom se ne predommis;ljava.Al dobro je bilo vidjeti da ima jos  normalnih ljudi  a vrijedno je ponoviti  da sarajevski  nacionalisti se nisu borili da im  Bog i njemu slicni budu  gradonacelnici  nego oni sami sebi .Sjetite se samo one ratne  Tifine pjesme  i najave  povlacenja  Bogica ,koja kaze ,,I bog(ic) je od nas digao ruke,sakrio put do mirne luke ,,,,,, da se nista od 92  do danas nije promjenilo.A nije do boga.


3 comments:

Anonymous said...

https://informer.rs/vesti/beograd/596164/hit-stujuardese-region-srbija-beograd-vakcniacija-kovid-koronavirus-sajam

Anonymous said...

Sastav – vakcina AstraZeneca

Prema uputstvu Medicinske agencije Velike Britanije (MHRA, dostupno ovdje) i EMA

Aktivna tvar: rekombinirane virusne čestice adenovirusa, 5×1010 virusnih čestica u dozi, proizvedene u HEK 293 ćelijama. Konačni proizvod ne sadrži ove ćelije.

Pomoćne tvari koje stabiliziraju ovu vakcinu su:

-L-histidin (održava optimalnu pH vrijednost),

-L-histidin hidrohlorid monohidrat (održava optimalnu pH vrijednost),

-magnezijum hlorid heksahidrat – stabilizator,

–polisorbat 80 – stabilizator,(OVAJ SASTOJAK JE VEOMA OPASAN)

-etanol,

-sukroza (saharoza, obični šećer) – stabilizator adenovirusnih vakcina,

-natrijum hlorid (kuhinjska so),

-dinatrijum edetat dihidrat (EDTA) – kelarator – čuva virusne čestice od jona metala i

-voda za injekcije.

ONAJ GORE SASTOJAK JE VEOMA OPASAN!
F.

Micko said...

Pjesma ti je pravo dobra. Fala tetki na receptu za vakcinu. Sad ću pokupovat ove kemikalije i pomiješati pa popakovat u bočice i poslat u Bosnu kao donaciju. Slat ću na Coletovu adresu a on će nabavit sprice i vakcinisat. 20 km po vakcini i eto nama biznisa. Ako me pitate šta radim orem šume i pravom puteve. Od države nisam dobio ništa zbog korone a nisam ni tražio. Oni sto su dobijali sad moraju vraćati. Ne mislim na radnike nego na kompanije koje su radile kao i ja. Nismo mi hoteli da moramo zatvarat. Kod mojih ljudi niko nije imao koronu. Jedan je otjeran zbog marihuane a jedan zbog kokaina. Te testove pravimo svaka 3 dana prije početka rada. Rijetko telefoni rade po divljini pa se ne mogu češće javit a ima stvarno zanimljivih dogadjaja. Da mi je urednikovo umijeće u pisanju sve bi ja to zapisivao u neku svesku. Ali jebi ga olovka i čekić ne mogu zajedno.
Pozdrav od veselog Micka iz vesele vukojebine. Sad je ponoć i čekam da čujem exploziju. Mineri rade noću da otpucaju jedno prdo a mi ćemo sutra to kopat. Veselo nema šta.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...