Tuesday, March 23, 2021

Zlocin i kazna

 Veci i bolji i poklon tranpovcima i slicnim ,od ovog sto im je pruzio  neki Ahmed ,ubivsi u  samoposluzi u Coloradu  10 nevinih ljudi ,nije moglo biti i ovaj  zlocin  je toliko  dobro dosao onoj   zloj, negativnoj ,, Americi ,koja  opravdanje svega  sto cini nalazi u  ljudima poput Ahmeda  za kojeg se odma veze religija iz koje dolazi  i hiljade dobrih djela  u sekundi  zasjeni 10 izgubljenih zivota Gledao sam  predesdnika Bidena  prije nekoliko minuta .Izgleda mi skrhan.Nije dobro ovo u jeku borbe protiv  mrznje bez obzira  sa koje strane dolazi .Niko jos ne zna  motiv  ili zbog cega je 21, godinu star  covjek  odlucio da oduzme zivote   ljudima koji kupuju hljeb ,ako uopste i jedan motiv moze biti i razlog.

Prema zadnjim informacijama CNN, brat ubice je izjavio da je Ahmed imao  mentalnih problema .Ok  zajedno sa zenom gledam izvjestaj. :Zasto ga nisu lijecili,,pitamo se. Kako  ce ga lijeciti ako nemaju para  i drugo pitanje ,kako je mentalni bolesnik mogao imati oruzije .Zlocin  je grozan ,a mnogi ce jedva cekati  da za ovo optuze  ono sto veze nema  sa bilo cim.Najteze se  pravdati.Kazna je i pravdati se.

3 comments:

Anonymous said...

Zlocin, otvoren, javan!
Grozno.

Nekad mi nesto padne na pamet, poredim razne druge zlocine, prikrivene, ili otvorene kao ratovi.
Das dijabeticaru casu vode u kojoj je alkohol, zar to nije isto kao u bistvo?
Ili sto zene po Bosni rade daju muzevima staru, zamrznutu hranu, od Bajrama od 2019 i muski dobiju trovanja, u bolnicu, bubrezi otkazali...nema tog lijeka ni doktora koji mogu pomoci.

Gledala sam veceras 'Borba za Staljingrad', ubistva na sve strane, nikom nista.

Citala sam da je jedna Dunja trazila lijek po Sarajevu, Remdesivir i Tocilizumab, protiv covid 19, bolesni i ona i majka joj. Grozota sta je zena prezivila od bolnice do bolnice, srecom je imala novaca da kupi taj jedan lijek. Ne znam koji od ova dva, preko 1.200 km, masala.
I hodala tako bolesna, sirila zarazu!

Cijelo vece istrazujem oko tih lijekova na recept, ima lijeka protiv covida 19, ima, ali je preskupo. Vakcine su jeftinije, ali gdje?

https://www.catie.ca/en/catienews/2020-08-06/remdesivir-veklury-first-drug-approved-canada-covid-19-treatment

I pored placanja zdr. osiguranja lijek je za sustece novce!
Ne moze ni na Visu, na kredit, konkretno u Sarajevu u apoteci. Samo kesh!

I ako nemas kesh, zar to nije isto kao i ubistvo?

Mogla bi jos da poredim oko tih ubistava, ali necu...mislite!
F.

Anonymous said...

Ma jasno je meni zašto nema vakcina u Bosni. A zašto ih nema u Canadi ?

Anonymous said...

Kako nema? Svi Kinezi u starackim domovima prvi vakcinisani! dobrovoljno cekali u redu, besplatno.
Med. osoblje vakcinisano, opet kako ko i s kim radi.
Novine i stvarnost su kao nebo i zemlja.
F.

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...