Sunday, December 1, 2013

Cista Provo

Kako stvari ,za sad ,stoje ,Hrvati su i dalje i vise za ,,dom,nego za pedere spremni,Malo mi je ovaj refeerendum ,isforsiran.Nije Hrvatska jos zemlja ciji se svi stanovnici mogu  ravnopravno izjasniti  oko osjetljivih pitanja.Znaci nije ,,Lijepa nasa,, samo Zagreb ,Rijeka  i jos par gradova ,nego i  Knin ,Imotski i sve okolo ovih sredina.Pokazuju to i rezultati  referenduma.Tamo gdje zive oni jace za ,,dom spremni,, tesko da ima mjesta za bilo sta drugo.Mozda bi naj bolje bilo  da je organizovan  referendum sa pitanjem ,,Jeste li za dom spremni ili niste,pa da se  zna sta se desava u Hrvatskoj i kako dalje,,a ovako ovaj pokusaj guranja  demokratije na mala vrata  znaci  da Hrvati,trenutno, nisu  za brak izmedju dvije osobe  istog pola ,al im treba vremena i bice za 5 ili 10 godina..Samo je pitanje  za isto vrijeme ,koliko ce ih i tad ,,za dom biti spremnih,,odnosno da u narednom periodu ,Sime nece moci  izvest  pred maticara  Antu,sto nebi trebalo da utice na njihovu ljubav,ako je ima, ali da su jos u fazi ,,spremnosti,,.

Moj odnos prema istopolnim brakovima ,sam vec nekoliko puta ovde obrazlago,a za one koji ne znaju ,,Nemam nista protiv ,nicega  sto me se direktno ne tice,, ali ako bi morao birati izmedju toga da budem za ,,dom spreman,, ili za ,,pedere spremen,, ja bi izabrao ,ipak  ,,lakse,, zadovoljstvo.

Poznajem jako puno  parova ,koji godinama zive zajedno,imaju i djecu,mislim na one musko i zensko,a i onih musko i musko i zensko i zensko,koji nemaju djecu a koji nemaju papir od maticara ,koji nisu  pravno vezani ,a i dalje se vole  i skupa su ,ko i jednak broj onih  koji su zvanicno u braku a i dalje se ne vole,a skupa su .

Pitanje je zapravo koliko ce brak opstati kao institucija i hoce li to biti dovoljno  vremena   ,kad brak propadne ,da ga  Hrvati , usvoje,onaj  istopolni.

Ako ima ista pozitivno iz ovog  ,,rvatskog,, referenduma ,to je ,da je raspisan,da se odrzao,

,jer recimo ,dole prema juznijim susjedima,razapeli bi  na krst svakog ko bi se i usudio  i pomisliti na slicno narodno izjasnjavanje.,a sto se tice tih istih komsija i njihovog odnosa prema  ,,za dom spremni,, isto sranje i isto misle  ,samo drugacije kazu.

57 comments:

Anonymous said...

"Dragi I mili,nama svima,Dalibore"

Mili I dragi,lijep pocetak a kraj,za sada nepoznat.

Sta je ljubav u covjeku,rodjenjem I odgojem usadjena ili mrznja,koja je covjekom obasjana,sticajem okolnosti ili egoizmom,stvorenim pohlepom individualne osobe ili pojedinca.

Ovo sto si napisao,ako ti prijatelji procitaju,kako ce reagovati,dali su oni tu negdje,po pisanju,tesko,ali,idemo dalje.

Bljujes I pljujes po jednom divnom Narodu.Nazivas ga.....

Dali zbog nekolicine bolesnika ili nekoliko maloumnika,koji su zeljni pohlepe ili slave,treba vrijedjati jedan Narod.Zar ostali neduzni Narod treba biti izrugan od jedne negativne osobe.Sto su ucinili,sto su uradili.Razlog,impresivan,po vec napisanom od naseg dragog I milog urednika.
Staa ce ti reci prijatelji ili susjedi ili oni koji te za sada vole,

Do cilja dolazis a sretstvo birati nemozes.Urodjeno je u tebi.

Dali se pitas,sta ce ti "Prijetelji" reci.

Zelis biti prvi I jesi.Stvarno si osvajac,uspjesnim bljeskom ali sa tamnom olovkom.

Sta ce ti "Prijatelji" reci,oni se sticu a pronaci ih nemozes I procitati ne zele.Gdje su....

Na svoje "Gusle" ispjevao si sve o Narodima koji su te okruzivali,sve si otpjevao...



Pobjedio si.Prvi si.Ispred kao I iza tebe,nema nikoga..





Pozdrav a najvise ODOZGO 77

zabica said...

@ kom. br 1.

Boze cuvaj ga od prijatelja...

rajska said...

Ja sam se jutros tako nasmijala kad sam pročitala komentar od jednog Srbina vezano uz neki tekst a glasio je otprilike ovako:
" Koji su ti Hrvati narod em su za dom spremni em se pederišu..." to je bilo doduše prije referenduma..
Ja mislim da se ovdje narod ispucao na ovom pitanju upravo zbog nemoći u ovoj situaciji krize i nezaposlenosti gdje ne može odlučivati..mnogi su glasali za samo da napakoste vladi..
Kvalitetne rasprave o tom pitanju i nije bilo nažalost više se radilo o nekim pozadinskim drugim stvarima...

zabica said...

Da opet ne bi doslo do zabune, komentator br. 1 ne sadrzi se u genitivu ( ga ) drugog komentara, a ' prijatelja ' je u jednini.

Ne izbjegavam komentar, zanimljiv mi je ovaj pogled iz susjedva, samo da dodjem do malo slobodnog vremena.

Čole said...

Mislim da nam je ovaj referendum trebao, samo iz razloga da se svi vidimo u ogledalu, dokle naša glupost može ići. Kažem MI, jer ne izuzimam ni ostale naše narode, po pitanju pameti. Dobro, možda su tu Hrvati otišli i malo dalje, ccccssss, ali uglavnom, svi smo mi tu negdje.
Zašto je referendum, odnosno, referendumsko pitanje odraz kolektivne gluposti? Odgovora ima više.
Kao prvo, odgovorom na to pitanje se ništa, ama baš ništa, ni za dlaku neće promijeniti.
Da je brak zajednica muškarca i žene, to je zakonom i prije referenduma bilo regulisano.
Ne sjećam se da je ustavotvorna komisija osporila takav zakon i proglasila ga diskriminirajućim! Prema tome, ne vidim da je referendumsko pitanje u suprotnosti sa ljudskim pravima.
Zagovornici referenduma ničim nisu povrijedili sporne skupine. Stoga me zbunjuju neutemeljene optužbe zbog ugrožavanja ljudskih prava.
Čime se to osporava zajednica dva muškarca i dvije žene? Pa te zajednice postoje i niko im to ne zabranjuje. Neka sebi izaberu naziv, no problem! Zajednice muškarca i žene su to već uradili. Nije zgodno da dvije sasvim različite zajednice nose isti naziv. Meni se čini da nije ni logično a ne samo zgodno.
Vidjeli ste kako to izgleda kad se dva i više blogera, različitog materijala, potpisuju istim nikom, Anonimus!
A šta ako na pamet padne, trojici i više muškaraca i trima i više žena, da žive u jednoj zajednici? Pa još ako su i izmiješani, što je meni mnogo logičnije nego da su u paru, he,he?! Pa takve zajednice već postoje! Hoće li po logici stvari i takve zajednice biti tretirane kao bračne? I neće li nepriznavanjem takve zajednice bračnom i oni biti diskriminisani? Oko ba, budimo realni!
I da budem malo maliciozan. A kako nazvati zajdnicu čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja. Neće li nepriznavanjem takve zajednice biti ugrožen zakon o zaštiti životinja?
Iako mi je takva zajednica mnogo prihvatljivija od ove sporne a po nekad i one „prave“, kad zasmrdi, ccccssss.

Ove furtutme oko pedera (ali ne i lezbejki, he,he) u zadnje vrijeme, imaju za cilj isključivo popularizaciju tog, blago rečeno fenomena. Oni ničim nisu diskriminisani. Zapošljavaju se normalno i konzumiraju sva moguća prava koja proističu iz radnog odnosa i šire. Eto, hvale ih kako su i odgovorni na poslu. Žive zajedno, druže se s ostalom rajom, imaju prijatelje, uživaju sva prava kao i NORMALAN svijet.
E to, NORMALAN, to njima smeta, zbog toga se oni osjećaju diskriminisani. Na silu hoće da ih tretiramo kao normalan svijet. Nije im dovoljno što tako nenormalni uživaju sva, ama baš sva prava kao i normalni. Pa stanite malo. Ko meni može zabraniti da ih tako tretiram? Ni njima niko ne može zabraniti da oni mene tretiraju kako oni hoće. Pa to se upravo i događa. Tretiraju me kao nekoga ko krši ljudska prava i to bez ikakvog osnova. A ta optužba nije naivna, ozbiljna je vrlo!
Ni ja, ni niko njima ne brani ništa. Žive svoj život kako žele. Ali je nedopustivo da im se omogućava da bjesomučno propagiraju tu anomaliju.
Oni se meni naprosto gade, da budem jasan do kraja, kao što mi se gadi kad neko hrakne ispred mene. Ili kad vidim da se ljube, kao da sam stao u govno, upravo tako.
Nikakvim demonstracijama oni taj osjećaj ne mogu promijeniti. Ali njima i nije cilj da nas promijene, njihov cilj su djeca! To je ono što te demonstracije čini pogubnim!

rajska said...

Čolek, sada nakon referenduma, ne može se mjenjati Obiteljski zakon koji se temelji na heteroseksualnoj definiciji braka.To ti je poanta i bit.
A ti sa svojim homofobnim izjavama ( haha ) ne bi mogao nikako živjeti u npr. Berlinu jer se tamo na ulici homići drže za ruku u ljube u javnosti na svakih par metara....

davor said...

Hrvatska tamo gdje je more bistrije od naroda.
Samo rezulatat takog referenduma bi bio još gori u Srbiji ili Bosni.
Mi u Sloveniji smo rekorderi po glupim pitanjima za referendum , samo ovog pederskog nismo imali. Ljudi moji ode 7.000.000€ za ništa, 70.000 djece bi moglo dobiti po 100€ za Božić ili Svetog Nikolu.( ili 750HRK)

Margot said...

Sreca da Cole spada u generaciju koja nece bas dugo izlaziti na referendume

Margot said...

Sreca da Cole spada u generaciju koja nece bas dugo izlaziti na referendume

PROLETER said...

Ja sve one koji bi neka prava imali i zadržali ih samo za sebe i ne bi ih dali drugima, smatram FAŠISTIMA i to se ničim ne može promjeniti. Može neko pisati kao Anonimus, kao Urednik, kao Čole............. uvijek piše isto i rukopis se prepoznaje.
Dakle vlast u Hrvata je dozvolila referendum koji je ponovo uveo fašizam na mala vrata. I uopšte nisu bitni homoseksualni brakovi nego princip i mogućnost da se o tome odlučuje na takav način. I u većini drugih zemalja bi možda rezultat bio isti ali u tim zemljama postoje mehanizmi koji onemogućuju takve referendume.
Ko to nije razumio onda ništa iz istorije nije naučio. Ovo je samo uvod u nove referendume, a na red dolaze oni koji nemaju djece, pa oni koji su crne kose, pa oni koji su niži od 180 cm itd itd..., FAŠIZAM ponovo jaše, svi koji šute jer ih trenutno niko ne dira saučesnici su.
ZATO USTAJTE protiv Fašizma, diskriminacije, neravnopravnosti. Tko je PROTIV neka klikne na ovom blogu pa da vidimo koliko je to teško životno iskustvo s Fašizmom, koje su prošli svi izbjegli i prognani počev od Dalibora preko Micka, Sydnejca, Čekrčićke, Beke, Udinesea, Vankufera, Skenderije, Slastičarne, Skerlića..................... utjecalo na to da shvate da je svejedno da li si otjeran jer si Srbin, Hrvat ili Musliman ili si otjeran jer si homoseksualac. Razlike nema. SMRT FAŠIZMU

Čole said...

Proleteri svih zemalja ujedinite se, cccccsssss!
Ovaj će ući u Historiju kao vođa prvog pederskog ustanka na Balkanu, cccccccsssssss!
Micko, Čole, i ostali „fašisti“, pustite Pedera da ga jebu u bulju, kad već ne zna za bolje.
'Vako oni provociraju NORMALNE ljude da im se pederi još više ogade!
A ti Pederu, s takvom pameti do mojih godina nećeš ni dobacit, na žalost tvojih roditelja a na tvoju sreću!
Kad te malo popusti paranoja, reci nam bar jedno pravo koje ti je uskraćeno.
Ali uživati prava podrazumijeva i poštivanje obaveza. Prije svega mislim na poštivanje sugovornika.
Ako se već zauzimaš na način kako si nam to demonstrirao, pederi će od tvog dupeta imati više koristi nego od tvoje pameti.

rajska said...

Proleteru zašto inzistirate da baš kroz instituciju braka ostvarujete ljubav? Kad je nastupio taj trenutak kad se od borbe za pravo na različitost prešlo na borbu za "istost". Sad će biti donesen zakon o partnerstvu kojim ćete dobiti neka prava...
Zašto ne poštujete i naša vjerska opredjeljenja naravno nas koji smo vjernici..zar sam fašista ako sljedim svoja vjerska uvjerenja?

Anonymous said...

Cole "majstore" svaka ti zlatna. Pomogle su ti godine polemisanja na Dovla. Pratim tvoj rad iz zemlje kengura.

Anonymous said...

Lijepi Goli otok!
Rad, red i disciplina!
Ko stvoren za pedercine!

Anonymous said...

@rajska

jesi, jesi....

Marijan said...

Auuu, a ovde pederluka!
Bio sam vatreni navijač Hajduka Sve dok mu ne skidoše ''sramnu'' petokraku...
Dobro je ovo Dežulović napisao, ni ja ne bih bolje. Ako niste pročitali, a opredjeljenja ste ''anti-fanti'' ovo će vam ''leći'', a ako ste ''pro-fa'', *ebat ćete mu mu mater... onako, pro-fa!
http://www.jutarnji.hr/ostavite-hajduk-na-miru--netko-vas-je-gadno-zajebao--to-nije-vas-klub/1143535/

Marijan said...

Ovo što je napisao Dežulović nije ništa nepoznato ni sakriveno, nego samo kratak osvrt na mali dio svijetle/mračne hrvatske povijesti.
Ehhh, *ebiga, udaljih se od pedera!

PROLETER said...

Auu pa raja su na ovom blogu još puno gora nego što sam mislio! Ni jedan glas Protiv.
Mislio sam da su samo naci a ono evo su i faši......
@ rajska
Pa naravno da je fašista svako ko svoja uvjerenja pa tako i vjerska ostvaruje na štetu nekog drugog, a posebno ako to nameće samo na temelju gole snage ili većine. Upravo to je najklasičniji primjer fašizma. A od kad to u sekularnim državama što bi Hrvatska kao trebala biti, crkva i vjera određuju zakone i ustav???? To se zove klerofašizam!
@Čole
A pravo koje je uskraćeno homoseksualcima je npr. pravo na brak i nasljeđivanje !!!!!!!!!!!!!!!!
Naučno je dokazano da su oni kojima se homoseksualci kao najviše gade u stvari prikriveni homoseksualci.
Meni se npr. gade arhitekti ali nikad im ne bih uskratio pravo da prave rakiju....

Anonymous said...

"Proleteru", misli sta hoces, govori sta hoces , bori se za svoja prava itd., samo molim te promijeni nick name.Jedina tvoja slicnost , kol'ko ja vidim , sa proleterima je sto si vazda gologuz i naguzen.

Micko said...

Cole slazem se s tobom i nemam sta dodat ni oduzet.
Australska vlada je na glasanju odlucila protiv pedera i niko je nije nazvao da je fasisticka.Od 6 ovdasnjih republika jedna je donijela odluku o braku izmedju pedera i sad ce morat na sud jer to nije odluka federalnog parlamenta.

Nego povodom toga svega neko je postavio pitanje gdje je nestala sida.Svi naucnici ovoga svjeta su tvrdili da sidu prenose pederi i da su oni najugrozenjiji od nje.Gdje je zavrsia prica o sidi.Niko je vise ne spominje jer su placeni od pedera da sute.I evo sute.Kad sam dolazio u ovu zemlju trebao sam proc test na sidu,a sad eto ne treba.Ipak su pederi ostvarili napredak.

Čole said...

PRAVO NA NASLJEĐIVANJE u bračnoj zajednici ne možeš realizovati ako nisi bio u njoj. To bar nije teško za shvatiti.
A BRAK, kao institucija između istih polova, pod tim imenom ne postoji, koliko znam.
Kako realizovati nešto čega nema?! O kakvoj se onda diskriminaciji može raditi?!

Organizujte se, podnesite zahtjev da u zakon uđe vaša istopolna zajednica. Uradite to kako se inače pravno realizuju slične aktivnosti. Ne sjećam se da ste ikada pokrenuli to pitanje na jedan ozbiljan način. Nisam pravnik, pa te ne mogu savjetovati kako to učiniti. Konsultuj onu „klero-fašisticu“, cccsss, ona ti je pravnica. Ali kako sad, kad si usr'o motku?!
'Naku damu nazvat klerofašisticom! Ni Skenderija joj to nikad ne bi (javno) rekao, ccccssss.

Nisu vam „fašisti“ krivi što to pitanje ne znate sprovesti u djelo, niti vam to oni brane. A to što im se gadite, nema veze sa fašizmom. I tebi se gade arhitekti, pa si ti samo jedan simpatični pederčić.

Što se tiče naziva vaše institucije, kako će biti formulisana u zakonu, to vi odaberite, ali imajte u vidu da dvije različite institucije, ne mogu imati isto ime. Nije u pitanju diskriminacija, nego je stvar čiso praktične naravi.
Ne bi mogla ni na blogu biti dva Anonimusa, da to na silu ne forsiraš. Ovdje možeš provoditi silu ali sa zakonom stvari stoje drukčije.

S druge strane, istopolne zajednice postoje, niko ih ni na koji način ne ugrožava, niti na bilo koji način diskriminira. Pravo na nasljedstvo vam niko nije oduzeo. Da bi stekli prava, kao u normalnom braku, da se ne ponavljam, poduzmite potrebne radnje. Ni u tome vas niko ne sprečava.
Ono što bih ja vama zabranio je samo javno demonstriranje „ različitosti“, čime se djeci daje do znanja da je ta pojava sasvim normalna. Ima mnogo zdravijih primjera demonstriranja različitosti. Istina, još ne imadoh priliku vidjeti takve demonstracije.

Čak ni tebi niko ne uskraćuje pravo da kažeš šta misliš i pored toga što nas vrijeđaš. Nije mala uvreda nekoga nazvati fašistom. Da sam na tvom mjestu, izbacio bih taj izraz iz svog vokabulara. Za ono što želiš reći ima mnogo zgodnijih izraza.
Tu riječ izgovaraš sa zadivljujućom lakoćom. Nema li to kakve veze s tvojim dedom, cccccsssss?!

Anonymous said...

tema nije za mene dok mi je preporucen pojas 'naivnosti'

feniks

Anonymous said...

Colenceta ova tema pravo zagolicala i jezik mu razvezala! Upoznat sa tematikom,vokabular iznimno bogat, tekstovi podugacki.
Bas se primjeti kad je neko "svoj na svome"!

Anonymous said...

Menscini da text i nije o pederima.Jedino ako ne zabrane pederima da idu u Brazil.

Anonymous said...

je li vidis sta kkruuussskaaa radi?
Feniks

Unknown said...

Proleteru vidje li ti sta napisa u tom svome bjesu."Dakle vlast u Hrvata je dozvolila referendum koji je ponovo uveo fašizam na mala vrata.(znaci li to da referendume ne treba dozvoliti) I uopšte nisu bitni homoseksualni brakovi nego princip i mogućnost da se o tome odlučuje na takav način"(nacin vecine). Pa znas li ti, sigurno znas, da je referendum najdemokratskiji nacin odlucivanja. Na njemu covjek moze iznjeti tajno svoj stav, a da se ne brine o sankcijama za te svoje stavove davanjem svoga glasa, kako se moze desiti javnim iznosenjem svoga stava.Znaci po tebi referendum, gdje se za rezultat uzima odluka vecine, je fasizam,i logicki slijedi da bi trebalo da se uvazi misljenje manjine,i to bi bila onda demokratija.To nije ama bas ni u kakvoj vezi ni sa demokratijom, ni sa logikom, a ni sa zdravim razumom.Znaci li to po tebi, da bi trebalo uvaziti misljenje i stavove pedofila, cija je populacija mozda nekih 0,05%, i ignorisati misljenje vecine, koja je mozda preko 99%, jer jebes referendum kao misljenje vecine.
Nego znas sta?!!Pusti ti nas da se mi zajebavamo po stare dane, i ne pristaji mi na muku. Dosta mi je sto vidim i dolazim do spoznaje, da sto vise starim,da cu umrijet zeljan koke, i sam bih sebe sada samarao, i tukao sam sebe ko vola u kupusu, sto u mladjim danima otvoreno i javno ne davah vise respekta, postivanja i ljubavi prema koki, i sto to javno i u svakoj prilici ne rekoh vlasnicama istih, a ti bi sada da se prica o bulji. Ima sigurno blogova o tome, pa tamo ti-vi o tome, i nesjebaji nam temu. Ja nisam homofob, i nisam protiv toga da vi tu vasu ljubav upraznjavate, ali ne javno jer ima ljudi kojima se to gadi,isto kao sto se nekima gadi hrakanje i pljuvanje na ulici, i od toga im se povraca.
Da malo nesto kazem o ovome sto kazes da je naucno dokazana da oni kojima se homeseksualci najvise gade u stvari prikriveni homoseksualci. Daj pokazi taj naucni dokaz.Na sunce sa njim. To je, po meni, bas mudra "fora" koja se mnogo potencira,od homo lobija da usutka najvece protivnike homoseksualizma ,i to dobro proracunata sa psihickog aspekta. Kazes tako za njih, a oni kao takvi zestoki protivnici ce se ucutati da drugi za njih ne bi rekli da su u stvari oni prikriveni homoseksualci, i onda da sebi kazu"bolje da sutim i ne kritikujem da ne bi drugi pomislili, ne daj mi boze da sam i ja takav". Vrlo mudro,nema sta, ali kod mene ne prolazi,a za druge ne znam.

Unknown said...

Kad me je uhvatio ovaj kriticki "elan" da kazem ovome sto mnogo pozdravlja, da kritikovati negativne, zaista negativne, pojave u drustvu, kako to cini Urednik, nije ujedno i kritika citavog naroda, i siguran sam da ce se Prijatelji sa njime sloziti.Meni je van pameti da zbog tih ne"sportskih" stvari pod istom prizmom posmatram jedan narod,ili ne daj Boze moje prijatelje u Zagrebu, Dalmaciji ili drugdje u Hrvatskoj.
Marjane hvala na Dezulovicu.

Margot said...

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.

Iz muzeja holokausta u Bostonu

nepotpisana said...

Kad je sve zapocelo mislila sam ovako: Ja sam protiv iz jednog jedinog razloga sto mislim da to nije stvar Ustava. Ocitovat se necu zato sto se ne ocitujem od referenduma o samostalnosti BIH. Kad je zapocela haranga od EPH i nevladinih udruga ( sto je bilo ocekivano ) i od samog vrha drzave ( cemu se ni u snu nisam nadala )pocela sam se lomiti. Ma sad cu ja za inat biti za. Na kraju sam postupila svojstveno sebi; ipak sam se ocitovala i zaokruzila protiv, ponavljam, iskljucivo zato sto mislim da to nije pitanje Ustava .

PROLETER said...

Bravo Margo! Pametnom dosta.

@Čole
Nigdje nisam napisao da si ti ili bilo ko fašista nego da su za mene određene pojave, ponašanje i sl. fašizam. E sad što se neko u tome prepoznaje njegov je problem

nepotpisana said...

Cesto sam izvan mainstreama, pa pruzam ruku tamo gdje drugi okrecu glavu. Takva sam i prema homoseksualcima, ali smatram da su preagresivni u svojoj borbi i za to mnogima nesimpaticni. Nerazumljivo mi je i njihovo insistiranje na braku kad ne mogu ispuniti jedan od osnovnih ciljeva- reproduktivnost u opste prihvacenom drustvenom okviru.

PROLETER said...

@nepotpisana
Hoćeš reći da su u braku samo oni koji mogu imati djecu !!!?????? Koliko znam ima ih na ovom blogu koji su u braku, a nemaju djecu. Treba ih rastavit odmah po sili zakona i ukinut im sva prava!!!!
A one starije , ko npr. Sydneyac ,što im se više ne diže ili one žene koje su na žalost imale nesreću da im se odstrani materica, pod hitno isto rastavit i ukinut im prava iz zajedničkog života......
Super je društvo na ovom blogu, smisao za humor beskrajan...........

davor said...

Proleteri svih zemalja ujedinite se.
Zar poslije 70 godina se moramo izjašnjavati koje za i koje protiv fašizma?
Takvih nema na našem blogu.

Margot said...

@nepotpisana
mozda bi i zenama trebalo uskratiti prava za koja su se agresivne sufrazetkinje izborile...uvijek su kroz istoriju obespravljeni agresivno dolazili do svjih prava,ali istorija je malo kome uciteljica zivota

nepotpisana said...

@ proleter
Necu reci, i ti dobro znas da necu, ali volis provocirat'. Pa provociraj ako ti je gust.

Unknown said...

Nisam ja star koliko ti mislis,60 godina, i super se osjecam u svakom pogledu, a siguran sam da mogu vise i bolje od tebe kada je sex, mislim pravi, u pitanju.
Hajde mi objasni sve ove protivrjecnosti sto ih ti sve napisa.

"Nigdje nisam napisao da si ti ili bilo ko fašista nego da su za mene određene pojave, ponašanje i sl. fašizam".

"Pa naravno da je fašista svako ko svoja uvjerenja pa tako i vjerska ostvaruje na štetu nekog drugog, a posebno ako to nameće samo na temelju gole snage ili većine(po tebitreba manjine, vjerovatno u ovome slucaju homo manjine). Upravo to je najklasičniji primjer fašizma"
A sta je ovo "Auu pa raja su na ovom blogu još puno gora nego što sam mislio! Ni jedan glas Protiv.
Mislio sam da su samo naci a ono evo su i faši......"
Mene bi poslije ovoga ipak bilo stid, posto ovo ipak mozemo svrstati u kategoriju laganja u lice, ili drskost.

urednik said...

Sto se palite na guranje.

Proleter je samo izabrao pogresan nik. Treba da se posteno potpisuje kao MANIPULATOR jer to i jeste. Mora da se prizna da izvrsno izvrce napisano. Al' na takve ne treba gubiti vrijeme tj. davati mu pogresnu terapiju i mogucnost beskrajne manipulacije i provokacije. Staviti ga na IGNORE jedino je rijesenje.

Nebi me dugo a odmah bi da...
Micko ce biti ponosan na me, a mozda mi i oprosti.

Komso, Cole nas skonto da smo ovdje samo zbog koke,( a kako i ne bi, 'vakih nema na daleko) pa nemoj da zbog PROmanipulatora skrenes sa zacrtanog puta. Prati te seka Rajska, ne beri brige.

PS. Ljepooki djecak ocistio godinu, dve desetke, devetka i osmica po naski, a ja sam do ponedeljka pri telefonu. Koga interesuje...

PROLETER said...

@Sydneyac
Bez uvrede, ali mislim da ti sa 6 banki ipak trebaju naočale. Opet pročitaj ovo što si citirao pa vidi jel tu neko spomenu bilo koga lično..... Ja ne vidim......I šta je tu protivrječno... Opet kažem svako se sam prepoznaje pa reaguje
Nije mi uopšte jasno kome je to bitno može li neko više i bolje i može li uopšte. Možda bi trebalo i one koji uopšte ne mogu kazniti na neki način. To je dobra ideja, možda Čole i rajska imaju neki prijedlog šta s njima jer ni oni nisu baš normalni i prirodni.
Ali ok ti si sad ponovo u pubertetu , jer se pubertetlije u tome hvala, nadmudruju i takmiče.

Anonymous said...

Pusa i cestitke za malog ljepookog. Ako nadjem Mlinareca bit' ce i bajadere.

urednik said...

Ako mislis na CD box Kolekcija, vec imam. Mogu da ti iskopiram ako zelis. Razmjena u naturi. Jedan CD jedna pusa. Unaprijed ne prihvacam soluciju kompresovanja. Cisto rado kvalitete snimka.

Anonymous said...

Ne mogu pred svima, nisam egzebicionist.

rajska said...

Hm, ne znam dal spadam u kategoriju normalnih ali prosječnih svakako ne....
Ukoliko sam dobila informaciju da sam fašista onda zaista nešto moram mjenjati kod sebe.....nije to zabadav kak bi se reklo...sve ima svoje razloge.
Što se tiče homoseksualaca ima dobronamjernih i ima i nedobronamjernih..oni koji copy paste onaj proglas koji je prvi puta objavljen u bostonskom tjedniku Gay Community News 15.-21.02.1987. g. baš i nisu dobronamjerni..odnosno duša im nije baš u najboljem stanju...ali ima i za takve kao što je naš proleter koji iskazuje posebnu agresiju da bi zaštitio svoja prava LIJEKA... možda jednog dana..
Meni eto drago da imamo takvu osobu na ovom blogu i ne mislim da ga treba ignorirati.

Micko said...

Treba pederima dat goli otok i neka rade sta hoce tamo.Neka jednom zauvjek ostave normalne ljude na miru .Dosta je vise i njih i njihovih prvokacija.Ovo njihovo ponasanje je ravno terorizmu.
Nemate se vi sta pravdat ovom proleteru koji samo nastoji prvocirat i onda sigurno se smije i drka.Jebe se meni sto ce me neki peder nazvat fasistom.Njima su krajnji cilj djeca.Vjencanjem automacki uzivaju i porodicno pravo koje pretpostavlja i uzgoj djece.Nema razlike izmedju njih i pedofila.
Sve su to bolesnici,ali eto fataju se ljutskih prava koja nemaju blage veze s tim.
Lijepi Rusi.Njima niko ne rece da su fasisti.

Anonymous said...

"Fašizacija Hrvatske već je izvedena..."

http://www.radiosarajevo.ba/novost/133586/dubravka-ugresic-fasizacija-hrvatske-vec-je-izvedena

ODOZGO_77 said...


@ Proleter ili Manipulator,
bas si "zatalasao"


Bila sam samo jednomn na paradi "ponosa" u Torontu, jer me je zamolila moja prijateljica da idem s njom i pravim joj drustvo.Naime Ona je "NORMALNA" ali obozava PEDERE. Ona je taj dan uzivala ali ja bas nisam.Jednostavno se ne osjecam dio te grupe.
Naj cudnije mi je bilo kad je jedna grupa bila totalno GOLA !!!
Meni je bilo bez veze.
Pa tu je bilo rodotelja sa djecom, raznoraznih uzrasta.Zasto sokirati one koji nisu spremni za tekve skove.
Licno mislim ko god zeli biti BEZ ODJECE, postivam to ali idi na specijalna mjesta za te stvari.
Sad ispada da svi “NORMALNI” bi trebali da se skunu goli i marsiraju okolo da obrate paznju na sebe.
Naravno ,na toj paradi je bila vecina normalno obucenih a neke grupe su bile TOPLES.

Za mene je to bilo PRVI PUT, ZADNJI PUT I NIKAD VISE.!!!!
Mada moja prijatlejica ide svake godine i uziva.
Nismo svi isti i nebi ni valjalo da jesmo.

Sta sam zelila reci na kraju price,
neki PEREDI su previse agresivni,
sto kvari generalnu sliku o njima.

Licno mislim da sve to - golotinja, ljubakaje i tako to
je previse privatno i trebalo bi se drzati iza zatvorenih vrata.
I glasam da se slobodno zovu “ ISTOPOLNA ZAJEDNICA” sto i jedu.
Pozdrav ekipi
p.s.
ma gdje mi je komso VUCKO?????


ODOZGO_77 said...

ispravka:
sto i jesu

rajska said...

Inače je onaj proglas satira, ali je problem kad ga neko koristi bez uvodne rečenice....jel tako proleteru?

PROLETER said...

Kako nemam više vremena sam pisati a ima i puno pametnijih i spretnijih od mene u pisanju evo citata:

"Nikoga tko živi u ovoj zemlji nisu začudili rezultati referenduma. Hitler bi bio zadovoljan. Kad je krenuo u osvajanje svijeta najprije je u logore poslao homoseksualce. Na rukavu su morali nositi ružičasti trokut.

NDH koja je Hitleru pušila žešće nego mu je to činila Eva Braun mama je ovakve Lijepe Naše Ružičaste Trokutaste. Njeni zapjenušani sinovi i kćeri danas slave. Normalni su pobijedili ali ovo je tek start. Lijepom Našom Ružičastom Trokutastom bauljaju Srbi koji žele ćirilicu. Žene koje ne žele rađati. Perverznjaci i perverznjakinje koji misle da homoseksualce ne treba zatrti. Cigani koji kradu, lažu, grade barake bespravno i još musavu djecu vode doktoru kao da se nije dovoljno nakotilo malih, tamnoputih gadova koji pred semaforima žicaju sitniš. Smrt pederima! Smrt Srbima! Smrt abortusu! Smrt Ciganima! Smrt krivomislećima!

Ma, kad čovjek malo promisli, jebeš život čija ti pravila lupaju ostrašćeni popovi obuzeti mržnjom prema drugačijima, ljubavlju prema zlatu i svim riticama od sedam do dvadeset i sedam. Jebeš život u zemlji u kojoj ti Željka Munchausen milostiva poput teflon tave govori kako ćeš živjeti.

Glumica Zrinka Cvitešić rekla je da se srami što je Hrvatica. Tko normalan može danas pogledati svoje lice u ogledalu a ne pljunuti u njega? IMA NAS! Po tko zna koji put, otkako imaju Hrvatsku, ponosna sam na kraj u kome živim.

Rodila sam se u Opatiji, 64,56% PROTIV. Mladost sam provela u Mošćeničkoj Dragi, 63,55% PROTIV. Živim u Rijeci, 59,3% PROTIV. Istra je PROTIV. Znam da u Hrvatskoj još ima oaza u kojima žive ljudi ali ja eto danas želim uživati u Zemlji Koje Ima iako je službeno nema, zemlji koja nema nikakve veze sa ružičastim, trokutastim čudovištem.

Da bar možemo dignuti granicu. Opasati se žicom. Izbaciti iz našeg kraja sve manipulatore, krvopije i mrzitelje normalnih ljudi a primiti u svoj kraj one koji misle poput nas. Neka obožavatelji Hitlera šeću samo svojim sokakom i svršavaju urlajući: “Sieg Heil!”

VEDRANA RUDAN

Čole said...


Sidnejac, ti stvarno ne znaš čitati. On nikoga pojedinačno nije spomenu da je fašista. Fino je Proleter rekao da smo svi fašisti. „...Mislio sam da su samo naci a ono evo su i faši......“
I šta tu ima iko pojedinačno da se buni?!
Dobro, ono sa Rajskom je izuzetak, ali ni njoj nije rekao da je fašistica, već klerofašistica. Ubuduće, prije nego se javiš, dobro pročitaj!
I nemojte mu više oduzimati legitimno pravo da nas vrijeđa, čime vršite diskriminaciju.
E jesmo dobili pojačanje, ccccccssssss!

A Vedranu Rudan treba razumjeti. Da je vas jebao rođeni otac i vi bi bili isfrustrirani!

Anonymous said...

Evo da I ja koju kazem s visoke nadmorske visine o pederluku jer su mi u zgradi pola komsija pederi pa osjetim zal kad vidim starohane ne samo ovdje na blogu, nego I ispred vrata koji didju sa strane na bondaj dzankshn kako diskriminaciju vrse. Mogu misliti kako je u nekoj nedodjiji pederima...Ne zive ti pederi u mojoj ulici sto se slucajno zove holivud ili sto im je fin pogled s prozora moje zgrade prema moru, nego da zbrisu od konzervativaca koji bi se igrali ispravljanja krivih drina. Ideja ubija, dovoljno je da se nadje neki frustrirani pojedinac. Licno, od homofoba sa balkana onog tipicnog sam u zadnjih 15 godina postao osoba koja prihvata pedere I lezbejke kao sto prihvata I nacionaliste na balkanu, koji su jelte normala cak i meni polu baliji-polu cetniku, crnce ili kuvanose u majamiju, vegetarijance u toskani, tetovirane na samoi ili kamelojebce u pustinjama. Svako je ok samo nek ne jebe mene. Dok me ne prisiljava na nesto to nije ravno terorizmu, kao sto to stanoviti gospodin spominje. Tih 5-6 posto svjetske populacije nije bas nezamjetan postotak. Skoro kao Hrvata u BiH, heh. Prema tome, opravdavati anti-pederluk zastitom djece koja danas na internetu vide gorih stvari od pederluka prije svoje desete godine je van pameti. Onaj ko tvrdi da dva pedera ili dvije lezbejke odgajaju dijete koje ce neminovno postati peder ili lezbejka je ili malo udaren, ili je propao iz biologije. Sidnejac, neznam u kojem si kvartu, cinio si mi se liberalniji, ali potpuno razumijem tvoj stav obzirom na godiste, samo skontaj da medju 5 posto supak meraklija u tvom komsiluku taj procenat bolesnih od 0.05 je sigurno manji nego od 99 i kusur u Mickovim vukojebinama.

nesloga

STAROHAN said...

@Nesloga
Interesantna ti je priča a donekle i za pohvalu, između ostalog i zato što si nam demonstrirao da se za „različitost“ može zalagati ne spominjući fašizam. Nabroja ti svašta nešto. Da se zadržim trenutak na onom dijelu vezanom za djecu. Istina je da djeca mnogo toga vide na Internetu, ali je istina i da roditelji bitku biju da im ukažu na ono šta valja a šta ne valja. Kad djeca vide miting „istine“, i u koloni svoju učiteljicu, koji roditelj će izbiti djetetu iz glave da je ta pojava pošast?! A pošast jest. To, što od te bolesti boluje samo 5-6% populacije, nije nikakav dokaz normale.
Hajde budi pošten pa reci, kako bi reagovao da čuješ da ti je recimo brat, sin ili neko blizak iz familije peder?
Kakva bi ti bila prva reakcija? Pusti to, kad se utisci slegnu, kad skontaš da se tu ništa ne može promijeniti, pa onda sam sebe uvjeriš da nije jedini, da u tome nema ništa loše i da ne nabrajam. Za utjehu se uvijek nađe motiva. Ali ne lažimo se, onaj prvi utisak je pravi šok.
E ako je to tako normalno, čemu onda šok?!
Spominuvši u pjesničkom zanosu nacionaliste, obojene, kuvanose, vegetarijance i šta sve ne, blage veze ne imade sa ovom temom. Time nam samo dade do znanja, ako je suditi po genima, da ni balije a ni četnici nisu tako loši ljudi kako se priča, ccccssss.
Da se vratimo temi.
Taj famozni termin RAZLIČITOST su oni izmislili, jer ljepše zvuči od pederluk. A različit se može biti po mnogo čemu ljepšem, između ostalog i po veličini kite, što ne bi smjelo biti razlogom da se njome mitinguje i maše ulicama a što bi opet bilo mnogo prihvatljivije od onog njihovog mitinga.
Ostalo je otvoreno pitanje, ko je prvi doselio na to brdo s kog se vidi more. Jesu li pederi došli tebi ili si ti došao njima? U svakom slučaju, pripazi guzu Nesloga da ti ga ne slože, cccccsssss!

Anonymous said...

evo, ja sam protiv onog pojasa,
a za krusku ;)

----
koliko puta cu ponavljati da parada nije tek tako,
ucestvovanje se placa i ide u humanitarne svrhe;

isla sam par puta, pa sta? Nista, nisam se promijenila, a gledaoci su bili roditelji sa malom djecom, invalidi, hodajuci i nehodajuci, turisti---sve je to biznis; znate koliki je prihod od parade? Provjerite na Internetu.

Bilo golotinje nekako prikrivene raznim bojama, ali mene ne zanima taj dio, znam kako izgleda.

Ne vjerujem da Nesloga, ili Proleter, ili Ribar, ili ne znam ko, ima ono nessto ispod pazuha?!
I da ima, opet STA? Nista!
Zivimo kako mozemo.

Bilo je uvijek mastovitih kostima da covjek zastane i uslika;

Meni ne smeta,
smeta mi onaj moj nazovi prijatelj sto je iskoristio rat u svoju korist i opravdava se 'vecinskim' dijelom RS-a.
---
Vjerujte da su gori oni sto su u braku a ne vole se!

Probajte govoriti istinu...tessko je, vrlo tessko prihvatiti istinu.

Feniks

Micko said...

Naravno da je on doso njima.Svak svome dolazi.

Paprica ti si samo jedan mali narkoman koji živi na tudji račun i time se ponosis.Zaboravih rec da imaš čak fri vi fi.U šta si ti potrošio pola vijeka jadan ne bio.

Unknown said...

Proleteru,nekako naglo ti nestade vremena, valjda sa nestankom argumenata. Pustio bih ja tebe sto se tice gluposti koje ti rece, kao Demokratija je donosenje odluka glasanja neznatne manjine u odnosu na vecinu, a fasizam je donosenje izglasanih odluka vecine nad neznatnom manjinom. Ne smetaju meni te tvoje izrecene gluposti, vec to sto ti bi drzak, i rece da smo mi fasisti, i onda tvrdis da nisi rekao nikome pojedinacno. Pa onda posta jos bezobrazan,i umjesto da se izvines sto bi uradio svako sa dignitetom, ti poce to opovrgavati kojekakvim "verbalnim eskivazama" tipa nije most vec cuprija, i verbalnim djetinjarijama tipa -riba i po dinar i po, koliko je 5 riba, ko da smo mi djeca pa ne znamo pravilno rasudjivati, i ne znamo sta je cavce, a sta golubce. To bi bilo isto kada bih ja npr. za tebe i jos nekog sa bloga rekao "vas dvojica ste idioti" pa poslije tvrdio da nisam rekao to vama pojedinacno.
No da te na kraju podsjetim, samo podsjetim za ubuduce( ne brini) da nekoga javno nazvati fasistom, nije samo uvreda vec i krivicno djelo.
Sto rece ranije da mi se ne dize,mogu ti samo reci da je bolje kupovati Vijagru nego Vazelin, iako je skuplje.
Nesloga, odredjivati stepen koliko je ko liberalan, na osnovu jednog parametra, i to gle opet stava o pederluku,je neozbiljno, posto za to postoji i mnogo drugih parametara. Za sebe mislim da sam prilicno liberalan, poprilicno patrijahalan, i konzervativan taman toliko koliko je potrebno za jedan normalan, skladan i ugodan porodican zivot. Ne vidim nesto mnogo logike u tome u kome se kvartu zivi, sa "vrstom populacije", sem naravno u slucaju izmedju kvartova gdje zive bogati siromasni, to jes sto neki sebi mogu to priustiti, a drugi ne mogu.Ovo tvoje opskurno navodjenje tvoga Bondaiai(najvise se vezuje za Jevreje) i pederske populacije mi vise lici na neko lagano iliti na mala vrata pravljenje i oblikovanje vlastitog imidza, nego iznosenje adekvatnih argumenata u vezi ove teme.
Urednice sto se mene tice temu mozes zatvoriti

Anonymous said...

Bedevijo, drz se ti poljoprivrede I mjenjanja ulja na fapu, a u civilizaciju sa free wi-fi-jem bolje ne zalazi. Takvi naoruzani bilmezi ko ti su doveli do rata na balkanu, pun ih west sydney a i outback, I nedo bog da se ovdje nastane. Ja cu uvijek gledati da mi je neki rekreativni narkoman kao sto sam i sam ili derpe koji je white collar, nacitan I razuman s kojim dvije pametne i mogu razmjeniti komsija, nego takvi kao ti od kojih sam iz buca potoka odmah nakon rata zbrisao glavom bez obzira.
Starohane, svaka cast na igri rijecima u zadnjoj recenici, nasmijao si me, priznajem. :)

nesloga

Micko said...

Eto moj Paprica ja nisam bio tvoje sreće da dobijem stan i socijalu od države pa sam morao sam sebi gradit.Ako hoćeš znat gdje boravim evo da znas.Živim u Lagani,imam dvije kuće u Mosmanu,stan na Wollomolo,kuću u Terigalu i ogromnu farmu u Burke.Bavim se poljoprivredom i mijenjam ulje na fapu jer mi je dosadno u gradu.
Nego trebao bi ti da se upoznaš s ovim mojim magarcom.Pametniji je od tebe za klasu,a nije peder nažalost.Ima ženu jebi ga.
Da sam ja počeo rat,vjeruj da bi ga brzo i završio.

zabica said...

@ nesloga
Nisam razumjela zasto si upotrebio izraz white collar. Nemoj mi o bijeloj kragni ili o seriji, zelim znati preneseno znacenje. Tumacim ga kao " ugladjen, al' ipak malo razbarusen" i sl, ali nisam sigurna.
Inace, ovdje se vodila " muska " diskusija, onako pravo u jaja i s jedne i druge strane. I ti si sebi dozvolio da si priustis izraz bedevija sto ne pristaje uz tvoj image.

Diskusija na blogu me, izmedju ostalog, podsjetila i na jednog blogera koji nam je uporno nastojao uliti ljubav prema jednom nogometnom klubu.

Nisam pristalica razbarusenog nacina komunikacije kojom se sluzi Predrag Raos, ali moram priznati da je zadnji incident koji je napravio u hrvatskom PEN_u nesto naj bolje sto sam cula u diskusijama na ovu temu. PEN je bez prethodne diskusije u clanstvu pokusao nametnuti stav clanstvu razlicitih svjetonazora kao zajednicki.

Od svih diskusija na ovom blogu najvise me se " dojmila " Skerliceva o bistrom moru i glupom narodu.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...