Thursday, December 29, 2016

Ponesi zastavu

,,Onde se tuga ,radja ko kuga ,,  

Iznenadjen.Jesam al ne previse.Citam danas da je tuzilastvo  drzave Bosne i Hercegovine podiglo ,optuznicu protiv  Dragana Vikica  i jos nekoliko drugih  ,zbog ratnih zlocina ,pocinjenih na  podruciju grada sarajeva ,pocetkom rata  92, godine,Juce i  proteklih nekoliko dana ,slicne vijesti  iz razlicitih krajeva drzave  i nove optuznice za ratne zlocine ,A nije isto  kad optuze neke  Gazije iz srednje Bosne , ,nekog Srbina iz Prijedora ili Hrvata  pored Save i Dragana Vikica,Svi ovi drugi su samo ,,obicni ,, ratni zlocinci a  Vikic je ,,simbol,,Za sve nas koji smo  proveli rat u Sarajevu ili  dio njega  ,uloga Dragana Vikica  u odbrani grada  je neupitna i ako ima neko ,za cije se ime se ne veze ,bilo sta lose  ,sto je ,,krasilo,, te godine onda je to  Dragan Vikic.Tako se mislilo ,a ocito da nije tako i bilo.To sto je protiv nekog podignuta optuznica  ,automatski i ne znaci da je kriv ,ali sama cinjenica da jeste pokrenuta ,dovodi  do situacije da se moras ,,braniti i da nesto znas ,,a kad se branis i znas ,, vec si  dio toga,sa stepenom  krivice koja je ili  kaznjiva ili  koja pada na ,,savjest,

,,Ponesi zastavu ,,,,,,Ne volim zastave.Cim neko pocne zastavom mahat, na onim prostorima i  bez razlike na boju , ,nesto tu nije u redu .Dole se nikad nije dizala    zastava  iz ljubavi  prema ,,svojoj ,, nego iz  mrznje prema drugoj.

,,Sad sve dobija drugu dimnenziju.Kad su i ,,totemi,,,, optuzeni ,sta tek  treba ocekivati za  ,,sotonu,,

12 comments:

čole said...

Ovo si vrlo lijepo sročio. One nesretne vojnike je neko doveo Vikiću. Kažem neko ali se zna ko je to bio. Vikić ih nije htio primiti, rekavši da to nije njegov problem. "Dobro, kad nije tvoj", odgovorio je taj čovjek, poredao vojnike uz zid Velikog Parka i streljao. Dvojica su pucala iz automatskog oružja. Imena obojice se znaju. Eto, koliko je tu Dragan kriv, prosudite sami. A da neko treba odgovarati za taj zločin, naravno da treba. Zapravo, trebao je davnih dana.

Anonymous said...

Vucarali su dugo okolo tu osmoricu nesretnika iz pokvarenog transportera i navodno dobro ih izlemali na svakoj usputnoj "stanici", a to je potrajalo dan dva, od dobrinjske barikade I Kruskinih, u stanici milicije na Svrakinu, u skoli kod stanice preko noci, u stabu u kvadrantu, pa gore u domu milicije gdje su im konacno prekratili muke kad je propala razmjena. E sad, Vikara nije nikog kaznio jer su pocinioci ljudi Keme Ademovica, a u Bakirovog pobratima se ne dira. Mislim da je ovo napravljeno da se neke vece ribe osude sa sve tri strane, pa ocekujem hapsenja na svim stranama sljedecih dana, da se skroz skinu kultovi heroja.

nesloga

MickoV said...

Sljedeci na redu je Kosic.Onda na redu je Marijan pa Micko,Dalibor,Cole i svi ostali.Mogla bi i Djeva odgovarat.

Kalifat mora ocistit sve prije proglasenja,pa cak i one u koje su se do juce kleli.Sjetimo se Jurisica iz Tuzle.Sjetimo se i generala Divjaka.Sve je njih bih kalifat izdao.Eto sad i studenti kalifatski moraju petkom u djamiju.
Samo budala ne vidi.

čole said...

Nesloga spominje osmoricu a ja sam prebrojao 11 spaljenih leševa! Bio sam svjedokom paljenja tih leševa na Darivi, kod tunela. Lovio sam ribe kad je naišao bijeli kombi. Izašao je jedan vojnik sa kanisterom a ostali su produžili i stali iza tunela. Tip je posuo nafom leševe i zapalio. Sve sam to gledao sakriven ispod velikih listova repuha. Predveče, kada sam pošao kući, iz znatiželje sam otišao da pogledam šta je to gorilo i ostao zapanjen. Bilo je 11 leševa u neprepoznatljivom stanju. Strava. Kada su počela ona otkopavanja po Bosni, ti leševi su nestali a zemlja bagerom poravnata, tako da se samo po negdje mogla vidjeti po koja koščica od rebara i tome slično. Kasnije sam povezao o čemu se tu radilo. Bilo je na tom terenu još nekoliko manjih i dvije velike humeke koje su iznenada "nestale".
Nesloga spominje transporter! Pa zar u jedan transporter može stati jedanaest vojnika, moj Nesloga?! Šta si ti u vojsci bio? Kuhar?
Šta li u ratu Kevro radio? Ja mislim da je on bio zadužen za skidanje skalpova Srbima!

Anonymous said...

Eh da sam bogdo kuhar bio...8 su spominjali a mozda su tu trojicu vec imali u strane pa pobili 11, a nemam pojma da li 8 moze stati u transporter. U nasoj prvoj 'motorizovanoj' pogotovo mom prvom sehitskom bataljonu nije bilo transportera a jedini motor je bila motorka za rezanje drva. Osim Sehovica i Panjete koji su se golfom dovozili gore tu je bila jos jedna konjska snaga pravog pravcatog bosanskog konja za pragove s pruge iz Buca Potoka. A ti bi Cole kad si se vec izvukao vireci mogao biti svjedok da nam Vikaru ne maltretiraju, samo jebe te mjesto prebivalista trenutno, kredibilitet opao otkad nisi Alijin Srbin. Bolje da si otisao zabavljati Mickovu staru na moru nego gore sto si s djikanima. Nego, zna li ko jel istina da je Vikic ubio covjeka 80tih godina boreci se u karate ili dzudo mecu, ili to raja izmislja?

nesloga

Anonymous said...

Ja bih da priupitam, sta je to on branio. OK. srpske snage su opkolile grad i samo cekali na razlog da ga zatvore. I onda prvo Celo bije srpske svatove, a ovi osim jednokratnih barikada mlako reagiraju. Tramvaj je jos uvijek vrtio od Bas-carsije do Ilidze. E onda Draganovi jarani Karisik i kompanija noc nakon zakletve da ce ostati jedinstveni odlaze na Pale kod svojih. A Dragan huska sarajevsku jaliju na nekakav otpor. I poslije svake akcije pokusaja proboja grad biva sve uzi. A da se nismo opirali ne bi se Kevro sad hvalio Sarajvo muslimansko. Garant bi bilo puno vise srba a bogomi i hrvata. I puno bi manje bilo mrtvih i invalida. A s vremenom rijesili bi se i Milosevica i Srbije ko i Crna Gora. I zato kriv je jer je branio izgubljeno, i da hin Klinton nije nabombao jos bi se Dragan otporavao.

Marijan said...

"Poslije bitke, svi generali pametni!"
https://www.youtube.com/watch?v=KltpNoSs2DA

Anonymous said...

Jao kakvi komentari u zadnje vrijeme! Prvo neki dan, Čole u maniru najboljih naci-fašista predlaže rješenje problema smoga u Sarajevu tako da se smrdljivi muslimani koji skidaju cipele pred džamijama pobiju plinom. Svašta je on inače za ovo godina izgovorio na ovoj stranici ali ovo je vrhunac. Al hajde Čole na stranu, al da Dalibor to ne izbriše nego pušta to zagađenje na svoju stranicu to mi je veće razočarenje.
A sad eto nije se Sarajevo trebalo ni braniti nego je trebalo pustiti Mladića i njegove zlikovce da osvoje grad, pobiju ili protjeraju sve muslimane i hrvate ko u Srebrenici ili Vukovaru ili Foči ili Banja Luci ili Bosanskom Novom ili Prijedoru ili Bijeljini ili gdje god su oni uspostavili svoju vlast i ušli svojom nogom. Bravo!!! Da, to bi stvarno bilo rješenje isto ko ono Čoletovo s puštanjem plina, možda čak i "konačno rješenje" muslimanskog pitanja.
Daj Dalibore molim te učini nešto da pod tvojim imenom prestane širenje mržnje i zlobe , kako ovaj nekada dobar blog ne bi završio u totalnom blatu. Najbolje ti je zatvori blog da ne bi jednog dana i tebe za nešto neko tužio jer na dobrom si putu. (npr.širenje vjerske, rasne i nacionalne netrpeljivosti).

Forza Udinese

čole said...

Dalibore, jarane, ovaj Udineze je bio tvoj drug I ti bi trebao učiniti nešto da mu pomogneš ali pod hitno! Njemu ni ranije nije bilo dobro ali ovo sada je postalo više nego kritično. Ču li ti šta on izgovori I osta živ?! Dok je bio na ovom blogu, još se nekako I održavao na granici normale a kako ga je prestao čitati, stanje se drastično pogoršalo. Zapravo, nakon ovoga što pročitah, mislim da je za njega ipak prekasno bilo šta poduzeti. Šteta,šteta a bio je nekako drag, jebajiga!
Ovo “čišćenje” sa plinom je zastarjela metoda. Nakon Aušvica ta “nauka” je značajno uznapredovala. Pogledajmo samo Sarajevo! Bez plina, bez malja I sjekire, očišćen grad dividus. Dobro, promak’o im je po koji Hrvat I Srbin ali ovaka efikasnost sa minimalnim ulaganjima, još nije zabilježena, izuzmemo li Černobil. Za Visoko, Zenicu, Tuzlu I ostale gradove u Federaciji, još nisu stigli izvještaji ali se očekuje isti rezultat ako ne I bolji.
Nekome miriše ovo, nekome ono a mene nešto opija miris tek opranog veša. A da nekog opija miris ulojenih muslimanskih čarapa, e takvu osobu još ne imadoh prilike sresti, do danas. Biće da je ovaj komentar pisao pod jakim uticajem tog “mirisa”, što je učinilo da I sam komentar podobro tukne na njega.
Prijeti ti čovjek hapšenjem! Joj, nije mu nikako dobro a mi se zezamo!

dalibor bilic said...

Dobri moj Udineze ;
I ja tebi zelim ,,Sretnu Novu Godinu,, a sto se tice bloga ,stvari stoje ovako.Vidim da nisi primjetio ,a nisi ni morao, da vise ne brisem komentare ,Prvo sto ih nema ,a drugo sto necu i nemam vremena.U ostalom to vise niko i ne radi i sto bi ja bio ,,sudija,,tako da se ni malo ne osjecam odgovornim za bilo koji komentar na ovoj stranici.Sto se tice savjeta da zatvorim blog ,hvala u svakom slucaju,opcija je uvijek otvorena,ali i ako to uradim ,nece biti zbog komentara ,nego zbog sebe ,O tome ,,sta sirim,, nebi ,ne zato sto ne znam ,nego ,sto jos nikome ,pa ni meni nije uspjelo definisat zlo da ga ne pomenes u kontekstu dobra.
Tvoj drug : Dalibor

Anonymous said...

nije tacno
brises komentare pitaj tetku R
a bome brises i svoj post

ako cemo iskreno

Anonymous said...

I? Pojesce vuk magarca.

-sjeveroistocni

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...