Sunday, July 30, 2017

Guske

Jesu li guske stvarno spasile Rim ili je sve samo legenda ,nikad necemo saznat ,al da su zene spasile Ameriku i Svijet. je vec istoriska cinjenica.Svaka cast Jonu Mcejnu ,Jaka je to licnost i ,,onako,, i mediski atraktivna ,sto je imao snage  da se suprostavi Trampu ,al da nebi dvije zene ,jedne senatora iz Meina i druge  senatora sa Aljaske ,sad bi 30 miliona Amerikanaca ostalo bez i jednog vida zdravstvene zastite.

Do daljeg ostaje ,,Obama kear,, ne zato sto je najbolji nego zbog toga ,sto nema bljeg rijesenja  i ovo je  veliki poraz  predsednika Trampa ,koji je u izbornoj kampanji ,,obecao,, da ce  prva stvar koju ce uraditi kad se useli u Bijelu kucu ,biti to da ukine  zdravstveno osiguranje  kojeg svi zovu po bivsem predsedniku  Obami,

I dalje mislim da  sve ili gotovo sve sto valja na ovom Svijetu  dolazi iz Amerike ,ali i da sve sto ne valja ,ili gotovo sve  dolazi sa iste destinacije  i samo je razlika ,,tlo,, na koje sve to padne ,ili se primi ili osusi .Da se vratimo  unazad za nekoliko administracija  od one Reganove do Obamine ,Nikad americka ,posebno vanjska politika nije bila posebno omiljena ,ali se nikad nije ni dicila  dominacijom i agresivnoscu ,odnosno ,sve ono sto je uradjeno ,bilo je u ,,zastiti americkih interesa .ko hoce da vjeruje nek vjeruje ,ko nece i ne mora ,,kao pokrice ,ali generalno nikad nije bila ,,opste negativna ,,sto znaci ni jedan  bivsi predsednik i njegova administracija nisu  zvanicno podrzavali  ni nacionalizme ,ni separatizme ini  sovinizme  ni bilo koju drugu vrstu ugrozavanja ljudskih prava  drugih ,sve do dolaska  Trampa ,koji je  svim svijetskim  nacionalistima ,separatistima rasistima , ,sovinistima i fasistima  dao duplu  dozu vjetra u ledja  i gdje je sve ono ,sto je do nei dan bilo  ,,nastrano,, postalo  normalno.

Koliko  se vas ,bas vas ,sto ovo sad citate ,direktno tice Donald Tramp.Vise nego sto mislite.Oni koji vas vode ,bez obzira u kojoj ste zemlji, sad imaju pokrice za sve ono lose sto ce uraditi ,bez straha da ce na to reagovati Amerika ,jer kako recimo  Amerika moze reagovati na nacionalizam ,kad ga  trenutna administracija  ovde upotrebljava .Tramp ne mjenja svijetsku politiku ,on mjenja  svijest  i mjerila vrijednosti pomjera ,da ono sto je  nekad bilo   nakaradno  polako postane prihvatljivo.i normalno.

E zato su vazne one dvije zene  senatori sa pocetka price , Jos ima ljudi-zena  ,koji se opiru zlu  i zato je vazan ovaj  istoriski poraz ,koji  moze biti samo mala ,,pauza,, u procesu ili  znak da za ljudski rod jos ima sanse  i da je svijet zapravo na prekretnici  da zlo konacno pobjedi ili da se odpocne borba protiv njega.

Sve dobro i lose dolazi iz Amerike ,koja je  i sama takva ,Vrijeme koje je pred nama ce pokazati u kojim procentima ,al dok je ovakvih zena  ,treba se nadati boljem .Inace vjerujem i da su  ,,guske,, a ne ,,gusani,, spasili Rim ,sto nebi i svijet.

6 comments:

Anonymous said...

Neko mi reče da je teže podmititi ženu nego muskarca

dalibor bilic said...

Zanimljivo ,mada mislim ,da je muskarcu teze podmititi zenu ,nego drugog muskarca i da je zeni lakse podmititi muskarca nego drugu zenu.

Anonymous said...

... nemam namjeru razbijati temu, samo da selamim sve u studiju ... Fale mi neka imena, npr. Marijan, Udineze... Obidjoh pola svijeta, pa I one Udine, lijepa carsija mala ... I onaj potok koji zubori kroz istu. Fale mi samo na spisku Mikine sume I oranice I malo Juzne Amerike, al se eto pozelih vratiti na blog kako dodjoh natrag u Seher a prije nego otperjam opet negdje... A gdje je Djeva? A gdje je kontras sa stapom za pecanje I gumenjakom... Nikad nisam znao pisati. Jbj ga. Veliki pozdrav Daliboru i Miki.
Eki.

dalibor bilic said...

hvala na pozdravu i tebi sve najbolje u ,,seheru,,a inace su manje vise svi tu koje si nabrojao mada se redje javljaju

Čole said...

Kako ćeš ba Eki Kevru preskočit?! Dobro ti nama došao. Koristim priliku da pozdravim Odozgo, koja nas nije zaboravila. Rajsku je Bog uzeo sebi za tajnicu, napokon. Vozdra svima.

Marijan said...

Tu sam ja samo nemam nista pametno za reci... ostaje mi jedino za*ebancija, bez obzira na (ne)ozbiljnost Daliborovog pisanja.
Nego, mene vise brine Sidnejac, k'o da je u zemlju prop'o... il' je mozda zaglavio negdje u onoj Mickovoj vuko*ebini?
Pozdrav svima!

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...