Tuesday, October 24, 2017

Bijeli misevi

Uvijek je u Sarajevu bilo  ,,pjanaca,,Pisali su  u gace ,po haustorima ,parkovima ,al nikad ne cuh da se neki popiso na vjecnu  vatru,Ko ,,kuga,, u danu ,snimak  covjeka ,koji ,urinira ,po vjecnoj vatri ,obisao je Internet,Objavile su ga sve drustvene mreze  ,a i portali. sa hiljadama komentara  u glavnom osude ovog cina.

Prvo sam mislio da nije moj ,,biznis,, i da nije vrijedno ,,posta,, sve dok jutros nisam procitao da je  ,,izraelska ambasada  trazila od drzave Bosne da ukine ime  skole u Dobrosevicima ,koje se zove Mustafa Busulandzic ,za kojeg  izraelci =Jevreji ,misle da je uradio  i nanio  dosta  zla u vremenu u kojem je politicki  bio aktivan -Drugi svijetski rat .Wau.Odkud Izraelci  znaju za Dobrosevice ,ja ne znam , i odkud znaju kako se skola zove.

,,Vjecna vatra ,, je  bila jedan od  simbola Sarajeva.Da  budemo posteni danas vise nije.Ostala je tek  turisticka a trakcija u centru grada,ako je i to jos, .Sama vjecna vatra  i nije toliko vazna bez onog  sto  iznad nje pise ,a pise bla ,bla ,bla ,kako su Partizani oslobodili Sarajevo ,bla ,bla  i bla ,Ko se jos i sjeca Partizana  u generaciji koja je imala i ,,svoj ,, rat.Malo ko a jos manje  i sta su uradili.Tako je pomalo ,,vatra,, izgubila  simboliku ,da bi  ta ista simbolika nikla na drugom mjestu ,,Dobrosevici,, vjerovatno kao odgovor ,onih danas na vlasti, na ,,vjecnu vatru,,

,,I pisanje je sranje  kad pisas na vatru-vjecnu,Komentari  na fejsbuku i slicnim stranicama su posebna prica,Ima  dosta onih sto smatraju  da je covjek koji je napravio ovaj snimak ,morao reagovati odnosno ,fizicki sprijeciti  ,onoga sto pisa da to i ne uradi.Ova teorija ne samo da ne pije vode nego je i opasna.Vjecna vatra je  srce i naj strozoji centara grada a sam  cin ,,pisanja,,  se desio u 8 sati navece ,pa je jako  cudno  da tu nije bilo i nema  onih ,koji su placeni  da to i sprijece  ili da u datom momentu okrenu glavu.Mozda niste znali ,ali pisanje ,osim sto je fizioloska potreba ,moze biti i  simbolicna.Kad se neko popisa na simbol ,daje svom organu  i cinu  simbolicno znacenje  .

Meni od svega bilo samo  tuzno,pa dobio potrebu da ,napisem,,a to sto danasnje Sarajevo razmislja ,,glavom ,, mahale ,u kojoj sve ostaje,,  je velika greska u globalnom svijetu  informacija  u kojem iz izraela  reaguju   na ime skole u Dobrosevicima  i u kojem ce snimak  covjeka koji  pisa  na ,,Vatru,, u centru grada , koja sad definitivno nije ,,vjecna,, obici  svijet  i poslati ruznu  sliku o gradu i drzavi  ,koji se ,kunu ,, u Evropu  a cije je  trenutno mentalno  stanje na nivou ,,pjanca ,, koji ce se popisati na pokidanu zicu elektricnog voda  pod visokim  naponom,

4 comments:

Anonymous said...

Dobar dan,
Odrastao ccovjek , na zzalost sarajlija ili iz okoline Sarajeva, pissa na Vjeccnu Vatru?
Pokazuje svoj bijedni mozak i svoj bijedni organ javno?
Jadna mu majka ssto ga othrani, ssta li tek njoj radi?

Sreccom, sa ledja se ne zna je li obrezan ili nije, sreccom!

Sarajevo, jadu moj!

Feniks

Hashim said...

Ovaj samo izvrsava sta mu je ostavljeno u amanet.

Kevrin potok said...

Eto nak ti je na toj tvojoj Floridi mentalno stanje populacije bolje gdje svaki dan po glavi stanovnika bude barem 10 puta više raznih ispada i kriminala nego u Sarajevu. Tamo se neonacisti skuljaju a on o nekim vandalu pijanduri pa krivi Sarajevo. Ovima što spominju rahmetli Aliju i amanet ili zlatne kašike palo ko kec na desetku.

Davorl said...

Posto je mnogim "sarajlijama"vjecna vatra guma koja gori nije ni odnos nista bolji. Pa nemora znaciti da je covjek bio pijan vec je to odnos do onog starog sarajevskog.

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...