Thursday, November 30, 2017

36

Internet  stranicu Aol.com ,-America on line ,koristim  godinama ,ne zato sto mislim da je najbolja ,nego  najlaksa ,Poredaju ljudi  vijesti  po  vaznosti od broja 1 do 71.Sto bas  do 71 ,pojma nemam ,ali ako  covjek osjeca potrebu  da vidi sta se  desava u Americi i u ,,svijetu,, America on line ,je  dobro ogledalo  onoga ,kako Amerika ,,dise,,

Vijest dana je ta da je  otpusten  jedan od voditelja tv kuce NBc ,Mat Lauren ,zbog sexsualnog uznemiravanja  ,kolegica na poslu .Ko je Mat Lauer.U biti niko ,osim za one  sto prate NBC ,a i za te ,treba dobro nategnuti da Mat  postane neko.Tako ja to vidim  i kad bi  pravio  listu vijesti po vaznosti Mat Lauer i njegovo pipkanje  kolegica bi se naslo na recimo 287, mjestu  dnevnih  vijesti.

Vijest pod brojem 2  je jucerasnji govor americke ambasadorice u  Ujedinjenim nacijama  o Koreji i onda pod 15 ,sta covjek treba jesti prije spavanja ,ako je proso pedesetu ,da bi na 30 mjestu Jenifer Lopez ,objasnila i otkrila tajnu kako je smrsala/Ok.Sad znamo,sto nije debela.

Na 35 mjestu je prica o tome ,kako boja vase mokrace ,moze biti i ogledalo vaseg zdravlja ,e a na 36 poziciji vijesti po vaznosti je juce objavljena presuda ,,sestorki,, u Hagu i  sve ono sta se tamo desavalo.Sad ako covjek hoce i malo bit realan,a hoce , onda  ,,zlatna  sredina,,  vaznosti ,vijesti sa nasih prostora i nije tako losa ,al mi se cini ,da bi bar ovo trebalo biti  vaznije od toga  kako je smrsala Jenifer Lopez  ili bar na nivou ,,boje mokrace ,, u wc  solji.

Postojao je kod nas  a i danas je  osjecaj da smo  ,,vazni,, da ono sto se dole desava  i sto se desavalo ,nije samo nama  bitno ,nego i drugim ,da se svijet ,oko nas okrece  i da nikad nije bilo  dileme ,,jesmo li  ,,bitni ,, nego  samo kome i koliko.Nije mi cilj  ispravit zablude  i reci recimo  da je ,,Hag,, morao biti medju 5 udarnih ,ok mozda i nije trebo ,al ne mogu svatiti ,da je Americi vaznije  to da je otpusten Mat launder ,sto je pipko  kolegice po guzi ,da je Americi vaznije  ,kako Jenifer Lopez  uspjeva odrzat kilazu  i da boja mokrace   kaze sve  o vasem zdravlju ,od  onoga sto se desava u wc  solji bivse Jugoslavije ,gdje se ,,govna,, vrte u krug i nakon  20 godina  potezanja  vode.To je fenomen.

Al ima i gore.Ni jedne vijesti iz Danske.

1 comment:

Čole said...

Što se tiče Haga, Amerika je odradila što je trebalo, kada je trebalo. Sada je na nama da implementiramo ideju o pomirenju. "NE SMIJEMO ZLOČINE ZABORAVITI ali zločine moramo oprostiti"! Našu budućnost gradimo na ovoj licemjernoj floskuli.

O Nono ,nono, nono ,dobri ,,moj,, hdz

 U Americi uvijek zanimljivo.Evo ovde na Floridi ,politicari ., osim  sto se bave  jako vaznim egzistencijalnim  pitanjima-koliko,  brinu i ...