Tuesday, November 14, 2017

Cao Bela

Ja cak imam i svoju teoriju .Jebo kvalifikacije.Italija  i recimo Brazil  ,bi uz  domacina morali biti direktni ucesnici  zavrsnice Svijetskog  fudbalskog prvenstva.a ostali nek se takmice .

Nikad nisam bio veliki zaljubljenik  talijanskog  fudbala ,ali ako ima zemlja ,koja je svoj imidz ,uz ostalo, gradila i na ovoj sportskoj igri onda je to Italija.Za talijane je fudbal vise od igre ,a nadimak Azuri nisu dobili zbog  plave boje ociju ,nego  fudbalskog dresa.Trenutno je to slaba ekipa ,bez ,,velikih,, imena i pojedinaca ,al i taka bi morala u Rusiju ,ako ni zbog cega drugog ,ono  bar da ,,smeta,,Nije u istoriji  svijetskog  fudbala  bilo  ekipe ,koja se vise ,,valjala, krala vrijeme ,katancila, sudijama ispred nosa sa 2 prsta nudila argumenteodnosno radila sve one opstrukcije ,kao sastavni dio igre ,, a jos usput osvojila i 4 naslova prvaka.Za mene je ne odlazak Azura   na svijetsko prvenstvo sportsko iznenadjenje i razocarenje  decenije ,ako ne i vise.Umjesto talijana  u Rusiju idu Svedjani,Zasluzeno .Radi se o  timu igraca bez talenta ,koji to nadoknadjuju borbenoscu i uz ovakav odnos prema igri ,mogu  odigrati ,nula =nula ,sa  svakom reprezentacijom.

Ni Amerika ne ide u Rusiju.Ovde je to primljeno kao ,,OK,, i sa komentarima tipa : Ako izgubimo protiv Gvatemale ,nismo ni zasluzili  svijetsko prvenstvo i to sto nece biti amerikanaca u Rusiji nikom i ne smeta.Ako  poneko pozeli   fudbala ,pardon  sokera ,moze gledati zensku americku  fudbalsku reprezentaciju ,koja malo  te mao ,oraganizuje  prijateljske utakmice ,sa kim  stigne.Soker je u Americi toliko nevazan ,koliko je  bitan  fudbal u Italiji.

Jebo svijetsko prvenstvo bez Italije,Za mene su Talijani uvijek bili simpaticni   fudbalski ,,cigani,,a ovo u Rusiji ce biti  ko ,,cherga,, bez cigana i vatre.

5 comments:

Micko said...

Dobro si opisao zabare. Sve su uvijek dobili guzovace. Možda je bolje da ih nema na mundijalu. Ovde večeras igraju Australija i Honduras. Naši moraju pobjediti da idu u Rusiju. Mislim da nemaju šanse ali lopta je okrugla. Da je ona ko od ragbija naši bi tu dali 100 golova.

Nego danas su objavljeni rezultati plebiscita po kojem se pederi mogu vjenčavati. Kažu da je 73 posto naroda glasalo za. Počelo je neviđeno slavlje na ulicama gradova. Nevjerovatno ha. Sve je to namješteno jer njih je većina u parlamentu. Kad je taj plebist počeo rekao sam da će proći. Sad će i oni imat pravo na porodični zakon. Odmah se javila i grupa koja traži da se vjenčava sa životinjama. Eto do sada su im trebale samo čizme da jebu koze,a koji će im kurac vjenčani list nije mi jasno.

Jebo demokraciju i onoga ko ju je izmislio. Herke samo govore fuj.




dalibor bilic said...

Bogami Micko los si mi prognozer.Ode i Australija u Rusiju.a sto se tice onog ,,klejmvanja,, avio karti u porez ,moze to i ovde ,-ako te ne ufate.

Anonymous said...

Ja bojkotujem prvenstvo kad nema Bosne, a neka bagra bjelosvjetska razni crnci, azijati, kozojebi kengurojebi i zdepasti meksikanci igraju. A Srbija i Hrvatska ima da izlete poslije 3 utakmice, ako nam je utjeha

Marijan said...

Volim čuti ovako plemenita mišljenja o sportu, pogotovo od "ljudi" neopterećenih nacionalizmom, rasizmom itd.

dalibor bilic said...

Cuj ako nam je to utjeha.Naravno da jest.ja bi jos dodo ; isplakani islandjani,rahiticni Nijemci ,kantonalni belgijanci ,ledeni englezi ,crkveni Poljaci ,horozi iz Francuske ,,,,,ma ni ruskim komunistima nebi dao igrat ,a ni Srbima i Hrvatima dok ne ubace bar jednog ,,crnca,, u tim,On meni nema Bosne ,Svasta,

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...