Friday, December 29, 2017

Daj ton 1, 2....

Gledao sam bar jedno 10 filmova na temu ,,americkih predsednika,,i u svih tih 10 ,onaj sto mu je ,,radio o glavi ,, je bio  kongresmen ,povezan jos sa nekim ,Ok znate li koliko Amerika ima Kongresmena.Ne znate ,Ima 435 komada,Sta radi kongresmen.Ustane ujutro,tusira se  ,obrije , ,popije kafu i na poso.Tamo isto popije kafu ,prelista novine ili vec neki sadrzaj kojeg su mu dostavili ,pa ode na pauzu za rucak,Poslije rucka ,se zavali u  fotelju ,malo dremene ,zovne jarana na telefon ,posalje neku sms poruku i kuci.Tako je obicnim danima  a kad se  ,,glasa,, za nesto ,onda kongresmen da svoj g las  partiji  koja ga je i izabrala  i tako ,nista strasno.Jest to odgovoran posao i tezak  ,jer kad nista ne radis ,a dobro si za to placen ,onda  valja i razmisljat .Kad nesto bolje skontam  kongresmeni su i placeni da razmisljaju za one koji su ih izabrali. i kad treba da  glasaju ,oni to i urade u ime  tih istih.Neki dan se glasalo i fale 3 glasa ,Nema ljudi,Sluzbe osiguranja  se razletile  po kapitol Hilu  i pronasli u kancelarijama  nekoliko njih ,,hladnih,, ,i to u tom stanju ,3  godine .kazem odgovoran je to i  vazan poso  i u masi ,,ideja,, jedan  se sjetio ,da  pokrene incijativu ,saljuci pismo Stej Departmentu , o tome  kako bi se  morao organizovati ,,Dayton 2 ,, da bi vec sutra dan ,,Bosna ,, planula reakcijama od one ,sto je babi milo to joj se i snilo ,do onih  umjerenijih ,ali nema politicara na onim prostorima koji nije  imao reakciju  na ideju  kongresmena  iz inace  grada daytons u  drzavi Ohajo ,poznatog po Bosni.i cuvenoj bandi  brace Dalton -Dzo ,dzek ,Averel i Vilijam 

E hajmo sad pratiti ,,put pisma,,Dobiju ga u Stejt departmentu  i ostave na sto zamjenika ,zamjenika ,americkog  podsekretara ,koji ce ga procitati  i proslijediti  na visi nivo , mase zamjenika.Sa amlo srece  pismo  mozda dobije i drzavni sekretar ,ali ovo je vise kao  fantazija ,koji  ce ga  na sastanku ,kad se raspravlja  o americkoj vanjskoj politici prezentirati i prededniku Trampu.,koji meni   lici na Averela Daltona a ,koji inace nema veze  sa Bosnom.

Tramp je sigurno cuo za Bosnu ,Ok mozda odma nebi  na karti  mogo prstom pokazati ,gdje je ,ali uz malu pomoc potrefio bi  bar kontinent.E sad  ce on uzeti pismo pazljivo a procitati i sazvati  vjece za nacionalnu sigurnost ,koje ce  procijeniti da je ,,Dajton 2,, americki nacionalni interes  i da rijesavanje ovog pitanja  bude prioritet  sadasnje administracije  te da ce se u narednoj godini ,rganizovati ,,sjelo,, u gradu Daytonu ,drzava Ohajo ,gdje ce biti potpisan  ugovor ,ali koji ce sad za razliku od prvog odgovarati svima.Znate li koliko je ovo moguce.Vjerovatnoca da se to  dogodi ravna je  ideji da ovaj kongresmen  koji ju je i iznio ,,bude  kapetan  svemirske letilice ,koja ce prve ljude poslati na Mars  i koji ce se od tamo vratiti  za 50  godina ,kad ono na stolu  potpisan  ,,Dayton , 2,,ili jos nije pokrenuta incijativa .

Sranje o nekim novim Daytonima  mogu pricat i komentarisati samo totalni ,,paceri,,  Amerike ,a sad jos i specijalno kad joj je na celu  Tramp ili konkreno ,vjerovatnoca daytona 2  je ravna  mogucnosti da se Donald Tramp  u nedeljnom derbiju izmedju Vratnika i Pofalickog pojavi  u dresu ,sa brojem 9 na ledjima  u ekipi Vratnika  i putem ,,Twitera,, posalje poruku  Amerikancima : Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce karijeru u  nizerazrednom   Daytonu,, Hm  vidi ne slaze se ,ma slaze .Sta rece ,,,daj ton .

4 comments:

Micko said...

Dayton je napravljen ko potezna mina koju će aktivirat neki ludi doktori ili bezumni kongresmeni,a zna se ko će platit ceh kao i do sada. Sad su doktori napravili minu i u Piransom zaljevu bez potrebe. Kad će eksplodirat cut će se.
Sretna vam svima Nova sa željom da se mir sačuva.
Pozdrav od doktora Micka za svjeha vazi.

Anonymous said...

Nemaju nasi narodi platiti vise cime Micko, pala je cijena krvi balkanske skroz, samo krvave fleke lizu oni sto su ostali tamo skupa s mrvama ispod stola, sto ih je visoki predstavnik izmrvio. Tako da - spavajte mirno. Hrvati I Slovenci mogu zaratiti u Piranskom Zalivu samo ako naredi Angela I to da Janez posalje Muju iz Jesenica, a Kolinda Hercegovca na lice mjesta, ali utopili bi se kao neplivaci i jedni I drugi, tako da nista ni od toga.

Za gosn Coleta, Bosance ili jos preciznije Bosnjake sam uporedio s Palestincima jer nikad drzave nece dobiti do nekog novog svjetskog rata, a mozda ni tad.
A Stana je jedna dobra nasa koka koja je globalno poznata I zivi na pravo dobrom mjestu. Zbog njenog burazera I derneka potegnuh u Kaliforniju s Majorke za praznike, a njen burazer jer rijetko vidjen super lik, dusa od covjeka. Opalih jednu Talijanku iz Trenta na derneku skoro dobru kao Stana zahvaljujuci ponajvise reklami mene od njenog burazera a I raznim stimulativnim sredstvima. Ali kad skontam malo bolje I moja baba Joka bi opalila nesto ovdje u LA u moru homoseksualaca po partijima.

nesloga

Čole said...

Dr. Micko, kada vi primate? cccsss...
Nesloga opet guzio! Pa jesi li bolan nedavno? Nema ni dva mjeseca kako si zadnji put. Vidim, postao si rezistentan na sifilis! cccsss. Nemoj to zloupotrebljavati. Imaj na umu da ti virusi umiju mutirati. A ta Talijanka, garant je bila čedna. Ima tri čeda kod kuće. cccsss...
Hajde, kada sam već na nogama, da vam svima od reda zaželim sve najbolje povodom ove Nove 2018-te godine. Sa srećom.

Marijan said...

Ovako san ja zaželio na fejsu:
SRETNA NOVA GODINA!

U Novoj 2018. Želim svima pa i sebi... Da nas zaobiđu određeni seksualni postupc od (da pojednostavim, da nas ne j***) :
- Zdravljae (ako ne može bolje, neka ne bude gore),
- sreća,
- ljubav,
- mržnja,
- prazan novčanik (besparica),
- teroristi,
- lopovi,
- jadne (male) plate i penzije/mirovine,
- krediti,
- režiski troškovi,
- ratovi (bilo gdje),
- bezbrojne stranke koje postojeći haos ćine još većim,
- loši, korumpirani političari i njihovi
- „uhljebi“,
- loši strani političari
- klero-nacional-fašisti,
- lažne patriote,
- lažni vjernici,
- praznoglave „širokie narodne mase“,
- „torovi“
- „dijaspora“ i oni koji to nisu,
- putevi,
- vlastiti automobili,
- loši i nesavjesni vozać, a i pješacii,
- vrijeme,
- „kućni ljubimci“ koji to više nisu,
- globalno zagrijavanje i sve što ide uz to,

Ima toga još, „što je babi milo, to joj se i snilo“...

Columbia

 Informacija je roba,odnosno oni sto je  skupljaju -mediji, pa poslije to  obrade i  distribuiraju -prodaju  su samo jedan  dio-polovina, op...