Tuesday, December 12, 2017

Licnost godine

Cudna neka godina, gdje ni magazin ,,People,, koji decenijama  ,uspjesno ,na kalendarskom kraju ,proglasi licnost ,koja je obiljezila ,godinu u prolazu ,nije nasao rijesenje.People je za  ,,personu,, godine proglasio  ,,Zrtve sexsualnog nasilja ,koje su ,,progovorile,,sto uopste nije sporno ,da se bira ,,,grupa,,  godine ,koja  ne moze personificirati ,ni jednog  pojedinca ,bez obzira na zasluge ,te je Svijet ,samo iz razloga ,da to ne bude Donald Tramp ,ostao bez ,,heroja ,2017  godine.

Sta je u stvari licnost godine.To je osoba sa imenom i prezimenom ,koja je svojim ,radom ,zalaganjem i drugim kvalitetima ,za neko opste dobro obiljezila  kalendarsku  godinu ,odnosno  licnost ,koja je vise od  drugih  bila ,,prepoznatljiva,, -po  dobru .E tu je problem i raskorak izmedju onih  sto misle i vjeruju da je ,,licnost godine ,, ,,Andjeo,,  od onih koji  su realniji  i koji kazu da  licnost  godine  moze biti i ,,Dzavo,,

Hajde da se ne zajebajemo  i ne lazemo,licnost godine  ili covjek kojui ju je i obiljezio  je Donald Tramp.Legalno ,voljom americkog naroda ,izabrani  predsednik  je svojim ,najcesce kontraverznim odlukama ,obiljezio  2017 godinu  i sve sto se ,,vazno,, vrtilo u ovoj  godini bilo je vezano za njega.Da ne nabrajam sta je  sve uradio ,ali uspio je ,,da se Svijet,, vrti ,oko njega i da  mnoge njegove odluke ,posredno ili neposredno imau uticaj i ,na one ,koje do sad  nije bilo ,odnosno Trampu je uspjelo da ukljuci  u svoje djelovanje pola covjecanstva ,sto nije do sad poslo za rukom ni jednom predsedniku prije njega.

Citam juce  izjavu  bivseg  predsednika Obame ,koji kaze : Da  amerika ,mora zastitii  demokratiju ,inace ce postati ,ko Njemacka iz tridesetih  godina ,,izjavu koja ,ako je tacna ,nagovjestava buducnost  koja dolazi  ali  predvidja i upozorava  na licnost godine ,koju niko nije imenovao ,ali svi znaju o kome se radi i da dolaze vremena gdje ce u konkurenciji za licnost godine ,izmedju  Andjela i Dzavla ,za osobu godine  biti proglaseno ,,ljudsko bice ,koje i kad mu se pruzi    mogucnosti da  bira - ,uvijek  izabere ,pogresno.

,,People,, je ucinio gresku .Slika Donalda Trampa je morala biti na naslovnici ,decembarskog izdanja magazina,  ispod koje pise ,,licnostc godine,, i u nastavku ,,Pa vi razmislite,u ,,(zagradi,),,

7 comments:

Anonymous said...

ja mislim da je licnost gorine Micko!!!!
svaka cast jarane

Micko said...

Ja moj anonimni jaro mogu samo konkurisat za radnika godine ili za budalu godine. Platio skoro pola miliona taxe od krvavog rada. Zar nisam budala godine. Onaj milijarder sto drži 3 kasina platio 72$ taxe i još tužio državu. Ali opet je dobro dok ne tuku. Ja ipak pjevam. Ne mogu oni meni stat u kraj ni po toni ni po kubiku. Koliko moje masine izoru državne šume i koliko kubika kamena sameljem i betona ispumpam nema da mi niko stane u kraj.

Sutra se opraštam od mojih herki. Sve su pobrale i popakovale. Pošteno sam im platio i svakoj dao po 200$ kao bonus. One su sretne i vesele, i ja vala. Vidjet ću ih opet krajem Januara da beru jabuke na drugoj farmi sto sam kupio prije par godina. To će bit prva berba na toj farmi. Tamo sam već napravio kamp naselje. Malo je brdovitije nego ovo,ali rentat ću ja njima one kwod motore pa nek se penju.

Brcanka said...

Mogu li i ja bit beracica kod vas? Zivim u Wollongongu. Je li ta farma jabuka daleko of Sydneya?

Micko said...

Bečanka imam ti ja jedan stan dole u Ilavari i izdajem ga svake godine po 6 mjeseci nekoj dvojici lude braće iz Amerike. Svaku noć love pronce jer tamo dodaju u plićak. Gledao sam kako imaju neke lampe i love, a vođa im do pojasa. Kažu da za tih pola godine zarade vise nego u Americi za godinu. Nisam ulazio u detalje kako i kome prodaju,ali meni Plate čak unaprijed.

Jabuke su u Komi sto je 500 km daleko od Sidneyu. To su one zelene jabuke i kruške sto se kod nas zovu lederice. Poberu se pred zimu i nas narod bi ih stavljao u slamu da bi se na proljeće mogle jest. Ovde imaju dobru cijenu,naročito u Japanu. Ludi su za njima.
Nego lako država potroši 140 milijardi na brod bend mi nekad nemamo recepcije ni kod kuće. Kažu da je brzi internet u Brčkom nego ovde. Ovde znam da je sranje,a tamo nisam bio.

Brcanka said...

Uh 500 km ,mislila sam da je negdje blize. Hvala, malo je predleko. Pozdrav.

Marijan said...

Ih, šta je danas na ovom vaktu 500 km? Nisu to km kao nekada... leteći sad pa sad!

ODOZGO_77 said...

Micko, i ja se slazem da si ti licnost godine ,,,a i svi ostali koji dolaze na ovaj blog, samo sto je ipak Micko poseban.

Da si blize mozda bih i ja dosla da posjetim te tvoje posjede.
Bila sam u Brisbane u augustu ali Sidney nije bio bas usput.

Cini mi se Micko da ti vrtis dje burgija nece (ovo je bio kompliment).

pozdrav ekipi,

a posebno: Teta R, Cole,Marijan i Micko!

Kako ?

 Ovo vrijedi zabiljeziti ,U vijesti je naslov ;Ukrajinski gradonacelnici dosli u BiH kako bi iz naseg iskustva ucili o obnovi drzave ,,Sto b...