Saturday, March 10, 2018

Asta la vista

Samo  ,,nebo,, i ljudska glupost nemaju granice.Sve drugo je inace pod kontrolom.

Kakve veze ima americki glumac Cak Noris sa Panjinom Kulom .Nikakve ,ili iste kao i sa Zagrebom ,samo je razlika u tome  sto na Panjinoj Kuli  nisu  postavili  spomenik ovom  glumcu ,u prirodnoj velicini a  u Zagrebu jesu.Prvi se sjetili.

Velika je to stvar za mali Zagreb .Nije sala  spomenik  Caku Norisu ,nakon cega ce koliko cujem i Oklahoma u kojoj je rodjen  Noris ,postaviti spomenik ,,grickoj vjestici ,,al  mali gdje ce samo ,,metla ,, biti u prirodnoj velicini.Ako vas je ikad zanimalo  kako neki gradovi postanu ,,pobratimi,, sad znate .krene se od  spomenika  i tako ce  gradic Ryan  u  saveznoj drzavi oklahomi i  grad zagreb biti ,,braca ,, po Norisu i ,,grickoj vjestici,,a ocekuju da ce se saradnja i nastaviti  cim Cak  nauci pravilno izgovoriti ,,Zagreb,, i 3x  bez pauze ,da se prisjeti, ,reci  da se taj grad nalazi u ,,Croatija,,

I eto tako ,legendarni texsaski renger ,dobi ono ,sto ni u Texsasu nije ,za kojeg se inace  borio ,nesto slicno poput  s[pomenika Brusu Liju u Mostaru .Znaju nasi ljudi prepoznat zasluge  i ovjekovjecit ih.a istoriske, svijetske, ,,nepravde,, ispraviti.

Prije nekoliko godina sam bio u Makarskoj.Hajde reko da sa  rive odem i do plaze ,da se malo prisjetim  i na onom ulazu ,gdje je nekad  Murat rahmani ,prodavo sladoled ,spomenik 4 metra velik  i nisam odma prepozno ko je dok  nisam procito,Franjo tudzman u neprirodnoj velicini,bar jedno 3x  veci nego sto je bio,al ne mozes na plazu  da ga ne zaobidjes.I kad se vracas  sa plaze ,opet moras pored franje ,samo sad sto  dolazis sa njegove zadnje strane .Lijepo ,Neka spomenika ,samo  sto su mogli  od onog Franje  4 metra  napravit ,jedan njegov u prirodnoj velicini ,a od ostatk materijala   ,,izvajat,,  spomenik  Silvesteru Dtaloneu ,Rokiju ,i postavit ga  u centar  Sl, Broda ,da gleda ko iz Bosne dolazi , recimo ,pa bi imo  ,,trokut,,  spomenika ,zasluznih ljudi  za ,,Ljepu nasu,, 

Nego ,iz pouzdanih  sarajevskih izvora  cujem ,da se na Mihrivodama namjerava   izgradnja spomenika  Arnoldu Svarcinegeru ,naravno u prirodnoj velicini  i da ce to inace biti i korak dalje ,jer ce  posjetioci  imati priliku  ,da pritisnu dugme ,smjesteno  isod noga  ,Terminatora,, i sa  zvucnika  ce zaoriti ,,zastarasujuci muzevan  arnoldov bariton.

U kalesiji  planiraju ,,spomenik,, pameli Anderson.Sto bas Pameli i sto bas u kalesiji  pojma nemam.Al mora da  ima neki dobar razlog.Asta la vista bejbi.

5 comments:

Anonymous said...

Pamjina kula vise ne postoji, sada je to Breka 2.

Marijan said...

Ne znam za "Pamjinu", al'"Panjina" je gdje je i vazdan bila, još je ništa nije strefilo!

Anonymous said...

Panjina kula postoji kao I Vase Miskina ili Kralja Tomislava. U nasim glavama. Znam jer imam kumu u toj ulici I da je ulica davno promjenila ime.

Marijan said...

Ako ne vjeruješ sebi, il' meni pitaj Google - Google sve zna!

Anonymous said...

Najbolji spomenik u Sarajevu bi bio zlatni stilizovani trokurac u obliku ljiljana, dva neosunecena sa strana s blagim nagibima i suneceni hasim strmo strseci prema gore u sredini. Simolizirao bi konstitutivne narode u borbi protiv bijele kuge. Sto veci trokur to bi veca turisticka atrakcija postao. Kao statua u Riu. Recimo staviti ga na Zlatiste iznad onih stijena kod Osmice na medjuentitetsku liniju da bude okrenut prema gradu. Dolazili bi turisti iz cijelog svijeta. Sad uz gotovu uspinjacu ponuditi 2 za 1 cijenu za Trebevic sa usponom do Vidikovca, spustanjem triciklom ili ligurama zimi niz devastiranu bob stazu pa klizanje na jednom od dijelova trokurca, po afinitetu turiste. Za sva tri kurca puna cijena.

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...