Wednesday, March 21, 2018

Lovi ribu Ahmede Sabo

Pomalo pratim sta se desava na ,,gradjansko-lijevom ,politickom nebu iznad Bosne i Hercegovine i koliko se ja razumijem u meteorologiju   i vidim odavde iz Amerike  ,ne sluti na dobro.Ok ,hajmo ovako,Ni udruzena i jedinstvena  ,,lijevica,,objektivno ima male sanse   a razjedinjena i razvaljena ,moze samo posluziti nacionalnim strankama ,kao pokrice da je  bilo ,,konkurencije,,ili konkretno ,neki Bosanac ili Hercegovac ,kome su ,,dosadili,, nacionalisti  i koji je  odlucio svoj glas dati ,,gradjanima,,na samo nekoliko mjeseci prije opstih izbora  i da hoce ,nema kome.

Ako ima neka partija koja mi je ,,bliza,, od ostalih onda je to ,,Nasa stranka,,ali koja objektivno  osim u Sarajevu ,medju  ono malo ,,raje,, i jos po nekim glasom  ,,negdje,,lici na velike americke supermarkete  u kojima ima i sekcija iznad koje pise ,,etnik fud,,gdje  kupac  od milion  standardnih proizvoda moze naci i 6  ,,etnickih,,sto znaci nije da ih nema ,ko ih trazi,, ali nije da se bez njih ne moze.Slicno je i sa ostalim  ,,gradjanskim,,i kad se sve sabere  imas jedno 30 proizvoda u moru od milion drugih.E tu je problem.U samoposlugama  sve te  etnicke stave  na jednu policu  skupa,da musterija  ne luta ,a u Bosni  ne samo da ih ne sastave ,nego ih i raspodjele po prodavnici  velicine   fudbalskog igralista.Ko ce to naci i da se trudi.Ko  razvaljuje bosansku ljevicu je tesko pitanje ,ali da je najveci  problem  unutar njih samih  ,nije sporno i da ce ovakvi kakvi jesu  dozivjeti debakl na izborima ,ne zato sto ih je malo nego sto su  poresno rasporedjeni.

Da se jos malo vratim na ,,Nasu stranku ,,Predsednik  je Predrag Kojovic ,jedan sto posto ok  covjek  u svakom pogledu ,kojeg nacionalisti optuzuju da je ,cetnik,, i kad mu za nekoliko mjeseci uspije  da dokaze da nije ,eto izbora ,al ostaje mu da je Srbin.Slicna situacija je sirom  drzave.Kad na nekom drugom mjestu  neko uspije dokazat da nije  ,,balija ,,  ostane mu da je musliman ili da nije ustasa,,  ostane mu da je Hrvat,E to je problem ,,ljevice,,Postoji granica iza koje se ,,nista ne moze dokazat,,a buducnost  Bosne vise ne treba vjerovati   kao ,,mogucnost,,  nego pitanje  samo koliko ce  i koje nijanse ,,sivih,, biti medju  nacionalnim pobjednicima.

..

3 comments:

Meho Mekinro said...

Kad sam vec tu, da recem dvije.
U Bosni puno vise ljevorukih nego ljevice.U svijetu se povecava broj ljevorukih I smanjuje broj ljevicara .

Čole said...

Kada bi neko bio toliko dobar da malo detaljnije pojasni, za šta se zalaže ljevica u BiH? Posebno me interesuje njen stav po pitanju statusa entiteta (množina). Molio bih da se od odgovora suzdrži gosn Mekinro. cccsss...

Hashim said...

Za Coleta

"- Zasto ne loviš ribu? Izgleda velika ludost, što i jest, ali postane najveća strast. I brani čovjeka od njegovih ludosti. Svijet se moze rušiti, a ti ćeš, nepomičan, buljiti u vodu.
Najveća mudrost u životu je da čovjek pronađe pravu ludost.
Da je vlast pametna, naredila bi svima: udicu u šake, pa na rijeku, lovi ribu! Ne bi bilo buna ni nereda. Kažem ti: lovi ribu, Ahmete Sabo!
- Ne mislim dizati bune, nije mi potrebna nikakva ludost. Miran sam, kao što vidiš.
- Isuviše. Toga se i bojim. Bojim se šta će biti kad se probudiš. Lovi ribu, Ahmete Sabo!"
Mesa S.

O Nono ,nono, nono ,dobri ,,moj,, hdz

 U Americi uvijek zanimljivo.Evo ovde na Floridi ,politicari ., osim  sto se bave  jako vaznim egzistencijalnim  pitanjima-koliko,  brinu i ...