Saturday, March 31, 2018

,,Juka,,

Svaka cast i Drazenu Petrovicu , i Vladi Divcu i Toniju Kukocu ,kosarkasima sa prostora bivse Jugoslavije ,koji su ostavili  jak pecat u NBA  ligi ,ali ovi  momci ,koji sad ovde igraju ,ne samo da su  dobri ,nego bi se od njih mogo  sastavit  veoma jak tim  koji bi sigurno bio u borbi za titulu.Ako mene pitate kosarka je  uvijek bila  Jugoslavenski nacionalni sport ,broj 1, a trenutno u najacoj ligi na svijetu igra  toliko ex ,,jugoslavena,, koliko nema  skupa svih stranaca  iz ostalih zemalja na Svijetu.Nije slucajno.

Od koga da krenem,Nije lako.Mozda od Gorana Dragica ,prvog  covjeka sa Balkana koji je zaigrao u  ,,Ol Star,, utakmici  i najboljeg igaca  Mimami Hita .Kad smo  kod ovog Slovenca  valja napomenuti da ce i drugi -Luka Doncic  uskoro preko bare i to kao prvi  na Draftu .

Najbolji igrac tima Denvera je  Nikola Jokic.Vec je uspio i da obori nekoliko  rekorda ,izmedju ostalog i onaj Vajta Cembrlena o najbrzem ,,tripl dublu,, u istoriji NBa .Nikola je tek ,,kreno,,a vec je zvijezda .Nikad se do sad nije desilo da su 2 ,,jugosa,,  u isto vrijeme prvi igraci svojih timova.

U Jusufa Nurkica -Bosanca ,moram priznat da nisam  vjerovo.Predvidjao sam mu  sudbinu Mirze  Teletovica ,u glavnom epizodnu  a Juka ne samo da je za 5 kopalja nadmasio Mirzu ,nego postao  jedan od najboljih NBA centara.Ima sve  fizicke predispozicije ,a dosao je i u fazu  da je ,,razumio,, NBA -Izjava ,,Ovo je  biznis,, sto su 2 preduslova  da ce od njega  biti veliki igrac.i da vec jeste.

Ovo je prva ,,trojka,, a samo  malo iza njih  slijede i ostali koje predvodi dario Saric , pa  2 Bogdanovica ,pa Bjelica ,Vucevic i Hezonja , Teodosic i Marijanovic ,Zizic ,Bender  i jos nekoliko mladih  igaca  iz ex jugoslavenske skole basketa ,koji se od ostalih razlikuju  po urodjenom talentu  i onoj tankoj ,,niti,,  sto razdvaja ,,naucene,, kosarkase  od onih predodredjenih  i jos kad samo ,,skontaju,,  ono sto je  Nurkic ,da je NBA   biznis  i da ga treba ,,dobro ,, odraditi  eto razloga da se bar u necemu  osjecamo ponosni  sto dolazimo sa istih geografskih  podrucija ,iste kulture i jezika  i da je samo ,,glupost,, bila da tako  i ne ostane .Zar ima vece potvrde za to , od ovih momaka ,sto ,,haraju,, NBA ligom,

Moram priznati da nalazim sve manje i manje razloga ,da  budem ponosan  na prostore iz kojih  dolazim .malo je  tu dobrih ,,vijesti,,,pa jos da melanija Tramp nije iz Slovenije ,svi bi nas zaboravili ,da nije ovih kosarkasa ,Nije puno ,al jest bolje  od nista.Eto zaustavite  covjeka ovde na ulici i pitajte ko je Kolinda Grabar Kitanovic .Od 100  nece to znat 105 ljudi ,a pitajte ko je Jusuf Nurkic ,od 20 ce znati bar 5.sto je samo znak da je ,,Juka,, bar jedno 50 puta  vrijedniji u svakom pogledu , od predsednice Hrvatske i svih ostalih , ,,vodja naroda, skupa.,.E u tome je ,,fol,,da stvarno  i jeste.

5 comments:

Darko u posjeti kod Mikija said...

Gazda, tekst je za desetku, potpisujem! Eto me u Luni za nekih sat vremena u prolazu iz Deltone, ako jos budes otvoren.

dalibor bilic said...

Darko hvala na posjeti i lijepom druzenju .

Home said...

Jel Darko donio bureka?

Darko said...

Hvala takodjer Dalibore i Dijana!

č said...

Je li ostavio bakšiš? Slovenac je to! Ko fol došo da te vidi, ko da je njemu do tebe. Došo da se najede, konta, jaran, biće bajdalije, cccsss...Nego, daj nam još malo te košarke. Mi obožavamo ta tvoja izvješća amerićke lige. Ja sve te tvoje tekstove o košarci, copy-paste, i ostavljam u jedan folder, koji držim u wc-u, za ne daj bože, ako nestane toalet papira! cccsss... Jebajiga, kad ti nas ne štediš, što bi ja tebe?!

Dva pistolja

 Slika ,,opreznog,,  zemaljca , sto sipa-toci,  benzin u  auto ,tako sto u jednoj ruci drzi  ,,pistolj,,automata pumpe a u drugoj pravi pist...