Wednesday, November 6, 2019

Parkas

Prije neki dan je Valentin Inzko , visoki predstavnik Eu u Bosni i Hercegovini ,pred generalnom skupstinom Un .a podnio  redovan godisnji izvjestaj o stanju  u zemlji gdje su ga poslali ,da bude ,,parkas,,,a ne shintor, ,u kojem je za sve sto ne valja optuzio :SDA partiju ,SNDS, partiju i HDZ partiju ,da bi odma reagovali iz   minder partije SDA ,  sa pitanjem kako je to Izenko  mogao u istu ravan  staviti i optuziti za sve opstrukcije  njih i ostale dvije nacionalisticke partije ,sa konstatacijom  da su SNDS  i Hdz krivi al  da oni pojma nemaju o cemu  visoki predstavnik govori kad je o njima rijec.Ok ,ko prvo ,ako je ovo iko i slusao i ako ikog  Bosna  vise i zanima  Inzko  je rekao samo ono ,sto se vidi iz aviona ,mada nije ulazio i u procenat krivice ,dnosno nije se bavio primjera radi ,koliko je procentualno  za sve negativno kriv SDA ili SNDS i HDZ ,,sto je jako tesko i utvrditi ,ali kad se sve sabere  ove tri stranke snose sto postotnu krivicu  za stanje u Bosni i Hercegovini.I sta sad ,nakon  toga sto svi znaju istinu.Nista.Opet ce neki Izniko ili nego drugi  slijedece godine na isto mjesto i  pokazat prstom na iste krivce  i tako u nedogled ,samo iz razloga  sto nikog u svijetu nije briga ,a razlika kad se covjek moli  bogu  u crkvi ili  u kockarnici je samo u tome ,sto je na ovom drugom mjestu to radi  i iskreno a Bosna  -mirise  vise na crkvu-dzamiju ,nego  sto lici na  Vegas.

7 comments:

Anonymous said...

Koji miris vise volite: miris tamjana ili miris cevapa?

Izgleda svi najvise vole miris seksa! I to kad u mozak...!
F.

Marijan said...

Kaže Incko (parafraziram):
- Parlamentarci bi trebali da vrate novac koji su dobili na ime plata za nerad u proteklih godinu dana!?
Izgleda da je zaboravio da i sam isti "sport" upražnjava već dugi niz godina!

Marijan said...

@ F):
Sve što si nabrojala škodi zdravlju... ako se malo dublje zađe u godine?
Ćevapi i seks... uuuh, koja kombinacija... i tebi svašta pada na pamet - imaj malo obzira prema nama koji smo malkice u godinama, riknut će mi pumpa!
----
Ni onaj Čole mi nije nikako jasan? Hacijendu opasao zelenom ogradom, zelena da ne mož' biti zelenija... kaže uklapa se u pirodu (vidi se iz svemira)!?

Anonymous said...

Eki zelena, to ekoloski? A mozda je I zbog toga sto kad slavi bozic pozove svoju raju muslimane da se ne osjecaju neprijatno da Him bude ko za bajram...dok u nekom trenutku cvarke ne iznese za mezu.

nesloga

Čole said...

Eki Nesloga, okle on?! Privukla ga trava.

Anonymous said...

Za travu je prehladno na Romaniji. Nego Cole ti I Micko ste mi idoli. Imate vas obadvojica, a I Dalibor po ovome sto nas je sve virtuelno spojio pozivnicu od mene kapetana bele ladje da mi se pridruzite sljedece ljeto na mojoj barci, pa da krstarimo tamo-vamo I idemo u kurvaluk na potezu od Formentere do Menorke. A ako ti se to ne svidja, ti mozes zabaciti udicu dok mi djirove budemo pravili.

nesloga

Čole said...

Pretpostavljam da je poziv ozbiljan, pa se zahvaljujem iz sve snage. Da je po Jadranu, objeručke bih prihvatio. Ta tamo mora me nešto ne privlače. Dolazio si u Sarajevo a nisi navratio na Romaniju. Dobio si žuti karton. Drugi put obavezno navrati i povedi Kevru obavezno.

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...