Friday, December 13, 2019

Foler

Sve to iz Amerike  izgleda drugacije i Zeljko Komsici ostali.Nikad nisam posebno cijenio ovog  politicara i to sam mnogo puta ponovio na ovom blogu iz nekoliko razloga od kojih je onaj  da je Komsic proveo 20  godina na ,,vlasti,, i nista ama bas nista nije uradio i  najvazniji.

Prije nekoliko sedmica americki ambasador u Sarajevu je pohvalio rad  vlasti kantona Srajevo,rekavsi da ulijevaju nadu i da dolaze neka  bolja vremena , sto su uradili i svi oni  sto im nacionalizam nije licna karta  od Nelsonovih kolega do  obicnih gradjana.Da podsjetim one koji ne znaju ,vlada kantona sarajevo je  funkcionisala   jako dobro ,mozda i najbolje od rata do sad ,sto naravno nije odgovaralo nacionalistima koji su trazili i najmanji razlog i povod da je sruse.Onda su iskopali Zelja Komsica po drugi put.

Politicka sreca Zeljke Komsica  je da postane clan predsednistva bila to da je za  konkurenciju imao  dokazanog nacionalistu  Covica i uz dosta  vjetra u ledja  najmocnije bosnjacke partije Komsic se nasao  ponovo u predsednistvu  sa namjerama koje niko nije znao.Hajde ,govorili su ljudi.Bolje i ovakav Komsic nego onakav Covic.A jeli bolje  to niko ne zna  i sta je  bolje u  zemlji nabijenih  politickih i drugih guposti.onda je Komsic  i njegova  partija  k predstavljajuci se kao ,,lieva,, usli u vlast  6  gradjanskih partija  i sve je to trajalo ,valjda onoliko  dugo, koliko  su od njega ocekivali i oni sto su ga na vlast  postavili ,da bi  juce napravio koaliciju sa  dvije nacionalisticke  bosnjacke partije  u namjeri da obori  gradjansko  orjentisane  stranke ,,sestorke,,  na vlasti u kntonu Sarajevo.

Nacionalisti sa Komsicem na bijelom konju , se vracaju na vlast.Nista novoi cudno ,Ni nacionalisti ni konj  ,,,Koga je foliro Zeljko Komsic.Sad sam siguran da je Covic bio  bolje rijesenje .Bar  znas sa kim imas posla  i covjek to ne krije  a iza cega je cucio  Komsic da bi izvirio i odakle, kad mu se naredi .Vrijeme za vracanje duga.Lijeva ,lijeva ,Nedaj boze sa Komsicem na barikade.

3 comments:

Anonymous said...

Nikad ne reci nikad!

Micko said...

Stari ljudi su govorili da je uvijek bolji Turčin nego poturica. Ne znam ja ali se uvijek čuvam poturica pogotovu kad voli popit. Sejdo Bajramovići je nekad bio najbolji Srbin. Šta je razlika osim imena.

Marijan said...

Lijepa Juga, najveći domet balkanske demokratije i napretka svih vremena!
Daleko od toga da sam jugo-nostalgičar jer me ni onaj sistem nije mazio, ali, postojala je pravna država u kojoj se tačno znalo šta se smije, a šta ne. Međutim, domaćim domorodcima i to je bilo malo, prirodno sklonim destrukciji i naprasnoj želji povratku plemenima, vođi i pećini... jer smo "mi" to tražili!
Zaiskali ste, evo (nam) vam ga!
Počinjem vjerovati da je Tile ipak bio božansko biće, ili u najmanju ruku vanzemaljac, čim je mogao izaći na kraj sa ovolikom stokom.
Namjerno ne spominjem ove hajvane što se glože oko fotelja jer oni su ipak "naš" produkt!
----
Sreća ne stanuje ovdje! Ovdje fašizam doživljava procvat - nema partizana ni na mapi... tek u tragovima. Tako da imamo sve češće velićanje domoljuba, a i ovih momaka malo nesklonih brijanju, do bola zaljubljenih u kralja...
I jednima i drugima, zajednička je ljubav prema narodu - čuj narodu?
Dosta od mene, serendam...
S.F. S.N.

Serdzada

 Zdravstvena zastita  i sve okolo nje je jedna od tema  kojom se niko ne voli baviti ako ne mora,Oni koji znaju vise od ,,jednog,, obicno pa...