Thursday, April 23, 2020

Top

Nisam ,,brojo,, al ako sam dobro vidio i  procito u zadnjih nekoliko dana gradonacelnik Sarajeva ,Skako, je poklonio  gradovima po Bosni  i Hercegovini  , jedno 30    topova i ko zna jos koliko ce  do pocetka Ramazana i top jos jedino nisu dobili opstina Pale i opcina Siroki ,.Mozda cojek ima  fabriku Topova  i sa  biznisa sunecenja  porodica presla  na laksi  .pa kad zavrsi sa podjelom po gradovima ,pocet ce dostava  na kucne adrese.

Dok Skaka po  Bosni djeli  topove  u Americi djele  Dolare.Svi u redu.Stao ja juce u jedan kad ispred mene Bil Gejts a malo noze Bezos  i jos par  sirotana  cije bogastvo ne prelazi 10 milijardi cekaju na pomoc.Fakulteti su u Americi  financiske institucije,koje izmedju  ostalog i prodaju diplome a kojima  amerikanci  za skolovanje duguju  2 triliona Dolara  ili odprilike istu cifru koju je Tramp  dao da se podjeli ,kao pomoc svima kojima je potrebna.Onda u red stali svi .I moja komsinca  Lu ,sto su joj zatvorili  frizeraj  da joj daju 3 milje da plati  struju i kiriju i  svi velii i bogati americki fakulteti.Ne znam jel Lu  dobila svoje 3 milje ,al ovi fakulteti jesu  od 10  pa na dalje miliona Dolara pomoci  je vec leglo na njihove inace pune para racune ,da ljudi mogu  platiti  trenera  fudbalske ekipe  8 Miliona Dolara  godisnje  i ostalu  sirotinju  sa slicnim  ciframa.Vidite kako  se i u Americi pomaze a kazu ljudi  nehumani kapitalizam.Sto vise imas vise ti treba pomoc.a ova Lu o kojoj sam  govorio nek stoji u redu i ako sta ostane dobit ce i ona.

Pomoc traze i umjetnice oko ,,scange,, Koliko ih tacno ima niko ne zna ,ali  one sto  su oskudno obucene vrte oko stange spadaju takodje u mali  biznis i ako sracunamo da u Americi ima  8 hiljada  strip barova  sa u prosjeku 4 umjetnice  dobijamo cifru od  30 i vise hiljada ugrozenih bez  bilo koje vrste primanja.Sta je prioritet  ,mali biznis oko ,,scange,, ili  fakulteti.Naravno ovo prvo  .Za fakultete uvijek ima vremena,al ako prpustis ove ,nikad stic.

Iz izvora  bliskih ovoj stranici saznali smo da gradonacelnik Sarajeva Skako ide ulicama praznog grada i pjeva : Kupit cu ti  top ,kad tad ,kad tad  i ko pjeva zlo ne misli a sve je dobro , ,dok  se  ne pocnu, sto je obicaj u Bosni , i kroz cijevi slat pokloni.

4 comments:

Anonymous said...

Ramazanski trofejni top?
Koliko municije uz to?

Zar pravom vjerniku treba top da ga opomene na vrijeme za molitvu?
Hoce opaljivati 5 puta dnevno?
Ovdje mi treba kalkulator, ako je 30 dana puta 5 dnevno, koliko gradova?
U pravcu istoka?
F.

Anonymous said...

Tetka, podijeli jednacinu sa 5 pa nastavi racunati. Top opaljuje jednom a ne 5 puta dnevno.

Anonymous said...

Pusti dijeljenje, onda krivulja ide dole, kao i za ovaj virus.

A dozvola za drzanje vatrenog oruzja?

Iz kojeg rukava izvukose obicaj u Bosni, a gradski oci vecinom od 50 do 70 godina?

Cije li je ovo topovsko ugostiteljstvo?

Internacionalni Grad Sarajevo daje, dijeli sakom i kapom i to trofejske topove, a od cijih para?
Kuhari obicno ne dobiju direktan tringelt, kuhari se i ne vide, a kelneri su na prvoj borbenoj liniji serviranja.

Kako ide prodaja prezervativa ili je moguce i besplatno dijeljenje?
Ima li navale?
F.





Marijan said...

Bio vjerni il' nevjernik *ebeš top... opali ko je spreman i ko ima šta, a bome i ko može! Nikakva tu matematika ne pomaže...

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...