Wednesday, June 11, 2014

Glava Secera

Sto se Amerike i Amerikanaca tice ,svijetsko prvenstvo u fudbalu ,moze poceti  i danas i sutra  i za mjesec dana i nikad.Nacionalne euforije tipa  nekih ,,folklornih,, drzava nema ,a nikad nije ni bilo ,bez obzira radilo se to o kosarci ,bezbolu ili nogometu ,Amerika ,,fura,, svoju shemu,koju ,ma ni za sekundu,ne remete ni naj vece svijetske  sportske priredbe.

Ne znaci to da ljudi ovde ne vole sport i kad bi danas napravili anketu na ulicama  gradova sa pitanjem za koga navijate ,misleci na  svijetsko prvenstvo,,bar jedno 95 posto bi reklo ;za  hjuston kaubojse,chicago bearse ili dogerse,odnosno   sportski lokal patriotizam je  iznad americkih sportskih nacionalnih interesa.

Polozaj ,nogometa,da ne napisem fudbala ,jer se ovde tako zove i nacionalni sport broj 1 ,kojeg zovu ,,soker,, je u glavnom na razini i ranijeg  svijetskog prvenstva  odnosno ,,soker,, je interesantan  nacionalnim grupama ,recimo mexsikanci ili kolimbijci ,pa i Bosanci i Hrvati su  ,,srcem,, uz svoje reprezentacije dok i sto se americkog tima tice ,bice sta bude i ako sta bude ,,dobro za njih,, a ako nista ne bude .opet dobro za nekoga,kome ,,bude,,

Tako je sto se tice same igre ,a sto se tice biznisa ,,Brazil,, je televiziski pokriven 100 posto,odnosno imacemo priliku ,da  gledamo  ,,loptanje i reklame,gdje recimo  nikoga nije briga kako ce proci mexsikanci ,ali jeste ,koliko ce piva Korona popiti.

Prica mi covjek neki dan ,kako ce za Daytonu ,trke Nas car automobila ,karte na  crnom trzistu ,nekoliko dana prije 4. jula ,kad se vozi bit i 5 hiljada Dolara,ali da je on svoju ,kupio na vrijeme za 500 Dolara i da ne moze docekat  da se spusti zastava i da snazne mashine krenu u  krug,te da za dlaku pobjedi  naj brzi.Gledam ja i sta da mu kazem .Da pocinje  svijetsko prvenstvo  ,,sokera,, u Brazilu i da to sto on voli ne vrijedi ni poluvremena onoga ,sto drugi vole.Jok ,kazem ja brrrrrrr,trrrrrrrr,foliram  rad motora i jos dodam da cu navijat za Enharda -Juniora ,jedino ime koje znam u tom sportu.Kupio sam ga za sva vremena i pokazao da sam na pravom putu da postanem ,,sportski Amerikanac,,

Eto sta se ovde desava  na dan prije pocetka predstave   zvane ,,naj vaznija sporedna stvar na svijetu,,a sto se tice  Bosanaca  odnosno American Bosnijan -a ,svi ce biti uz televozore ,kad igraju nasi ,uzivo,jer cujem da im je uspjelo  promijeniti smjene  na poslu.Dzorali se sa mexsikancima ,kad njima treba.

Sto se Amerike tice ,sutra pocinje  prvenstvo svijeta u ,,sokeru,, .Cuj sokeru.Stani malo.Fudbal -fudbaleri.Nogomet -nogometasi .Soker - sakeri.tako ispadne .

68 comments:

Anonymous said...

Brazilke spremne!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2010-06-13/Zadnja/soccer1.jpg

Beka said...

Lijep Vam dan,dobri i posteni Narode.

Kao dopisnik i uposlenik u novinarkoj kuci "Dalibor feral-tribune"i novinar sa iskustvom a ponaosobno u istrazivanjima u sportu i u odbrani domace i inozemne zivine i o njihovom podrijetlu.

Strucnost i moja etika mi nalazu da se blagovremeno i na pravom mjestu nadzem i da nase citateljstvo informiram sa brdsko-planinskim prjedjela Bosne i Hercegovine.

Prosli tjedan obitavao sam na prigradskim naseljima grada Sokoca.

Domacin Jovo Hrkule-Lazarevic informirao me o situaciji u njegovom okrugu u vezi zivine i pogledu na sport u njegovim ocima i ocima njegovih susjeda.Zivina ko' zivina a o sportu na moje pitanje o Djeki odgovorio je"Djekna,bolan nebio,najbolja serija,povazdan bi je gled'o"

U susjedno selu sokolacke opcine,domacin mije bio Jubuz Zeljoefendic.

Kao uzgajitelj peradi ili zivine brojno me informirao o stanju u njegovoj livadi a na moje pitanje o sportu i sto misli o Pijanicu,lagano se osmjehnuo i dod'o da u njegovoj obitelji uvijek se pilo i pice a sto je Ibro Zet pjandura,gluho bilo.

Da citateljstvo bude jos bolje informirano,palim stojadina i pravac Konjic i njegova okolina.

Sjeverno,osamnaest kilometara od Konjica prema Borackom jezeru nalazi se prelijepi zaseok Gornja Hercegovina.Docekalo me pucanstvo na nogama.

Domacin Anto Golub obavjestio me o bjednoj situaciji o zivini i njihovoj buducnosti a o sportu na moje pitanje Susicu odgovorio je"Moj sine,susa je ovdje pustos ostavila a mi se nadamo boljim vremenima".


Napustam konjicku opcinu i hvatam se i-pad-a da bi na vrijeme moga' urednika obavjestio o situaciji na bosansko hercegovackim komunama.



P.S. Jeben pos'o zurnaliste.Zivina k'o zivina a za sport,mozda nisam dobio prave informacije ili se nisam na pravo mjesto nasao,

Samo za statistiku.

Diy chanel ne prenosi Mondial,jer ima mnogo krecenja i renoviranje basci a svi ostali chanel,s u SAD prenose utakmice iz Brazila,sto direktno sto u snimci,

Svim ljubiteljima sporta,UZIVAJTE i pozelimo da Hrvatska i Bosna i Hercegovina prodju sto dalje..

Voli Vas Vas Beka



Anonymous said...

Citam na nekom portalu kako se u Beogradu organizira navijanje za komsije i susede.
Teske uvjete namece EU Srbiji. cccccccccccccc

z.

Micko said...

Ja ne pratim baš tako burno dogadjanja u nikakvom sportu jer nemam vremena,a ni zanimanja.To sve je za mene samo nako usput i gubljenje vremena.Možda što puno radim,ili jednostavno nema tu više sporta kao razonode.Ali nije važno ionako.
Slušam radio kad radim,ili kad vozim,pa tako čujem danas da na kladionicama za Croatia tim daju 1:10 u korist Brazila.Vrlo,vrlo bijedno.Kažu da Croatia može čak dobit 4 gola u prvom poluvremenu.
Za Argentinu protiv BiH slično 8:2 tako da misle da će BiH popusit 2 gola u prvom i 3 u drugom djelu.Ovo su kazali neki tamo analitičari,a ne ja.Niti se kladim,niti me boli kita ko će koga pobijedit,i ko će kome sutra psovat mater.
Ja sam urednice mislio da su gledaoci Dajtone plaćena raja da to gledaju,ali iznenadio sam se da je obratno.E ko ono gleda svaka mu čast,a pogotovu da plati

dalibor bilic said...

VELIKA NAGRADNA IGRA !!!!!!!!!!

Pogodite rezultate utakmica _Hrvatska-Brazil i Bosna=Argentina te osvojite 3 dana nezaboravnog ,romanticnog ,exsentricnog,i ostalih ,,og,, u pansionu =

,,Kod Hljubomira ,na Sumbulovcu ,,sa jednom zvijezdom i malim polumjesecom.
pansion ,,Hljubomir je smjesten u samom ,,daun taunu,, Sumbulovca ,sa prekrasnim pogledom u daljinu ,pruza gostima nezaboravan ugodjaj ;Gostima je za vrijeme ,,prvenstva,, omoguceno slusanje prenosa utakmica uzivo sa tranzistora.U vecernjim satima goste na tarasi zabavlja grupa ,,maestral,, iz kolasina.
Samo na ovom blogu [

Velika nagradna igra

dalibor bilic said...

Hrvatska-Brazil =68 -12

Bosna -Argentina 44=16

dalibor bilic said...

Hrvatska -Brazil 0=4
Bosna -Argentina 2=0
Hrvatska -brazil 0=5
Bosna --Argentina 3=1

U potpisu -
Kevro

dalibor bilic said...

VELIKA NAGRADNA IGRA ,SAMO ZA VAS [

SPONZOR ; pANSION ,,hLJUBOMIR,, -SUMBULOVAC sa jednom zvijezdom i malim polumjesecom/

dalibor bilic said...

Hrvatska -brazil o =6

Bosna - Argentina 4=1


Kevro

dalibor bilic said...

ja se ne razumijem bas u fudbal ,al volila bi igrat

Zabica

dalibor bilic said...

mogul i ja u Sumbulovac ,dok mi je ,,muzek,, u brazil
Rajska

dalibor bilic said...

server ,gori,, svi hoce u sumbulovac

dalibor bilic said...

posjetite kockarnicu pansiona ,,hljubomir,,
veliki izbor automata za ,,chizu,, i ,,poklapu,,

Kevrin potok said...

Optimizma nikad na bacanje.
Brazil - Hrvatska 1:1
Argentina - BiH 1:2
Srbija - Kosova 0:1

dalibor bilic said...

imamo i pobjednika =


Kevrooooooooooooooooooo

al ima jos slobodnih mjesta ili da kevru i coleta ostavimo same

Anonymous said...

Pa bas i ne bih. Ne volim grupnjake.

Cole, jel' on copra ( vjesticari ), il' si mu rekao za Sumbulovac ? Imam osjecaj da bi on rado nagradu prisvojio, ali da ti ne dolazis tamo.

z.

dalibor bilic said...

ok ne ide ovo sa sumbulovcm da promjenimo nagradu

Prva nagrada ;

Donji dio bikinija rajske djeve u bojama sahovnice ,sa potpisom lazarova na lijevom guzu

e sad ce te vidjeti prognozera

dalibor bilic said...

a tebe ,,zabo,, niko nije pito sta volis ,nego igraj i suti

Marijan said...

Nema veze sa postom i sa malim zakašnjenjen, ovo je isključivo za Micka jer on plaho voli ''crnomantijaše'':
http://tacno.net/novosti/biljeznica-robija-k-kockarka-i-bludnik/

dalibor bilic said...

iz australije =micko,sidnejac i urednik kazu salji ne pitamo sta kosta.......ok
saljem al coletovu potkosulju

dalibor bilic said...

e jebi ga marijane ,kasnis,jebo ba ,,mantijase,,misli na crne zabje gacice

dalibor bilic said...

slabo ,tanko.totalno sam razocaran vasim odnosom prema ovoj nagradnoj igri.mozda ,zadnji pokusaj sa novom nagradom

Coletove priglavke -podsivene

ako ovo ne pali nece nista

Anonymous said...

Dzaba ti sve ovo pises. Cole jos uvijek gleda sliku iz prvog komentara.

dalibor bilic said...

i meni se cini ,al bruka i sramota je taj vas odnos prema patriotizmu
svaka cast kevri ,i ovoj zabi oni su bar rekli sta misle i sta ne vole
odlazim tuzan i razocaran,boze po ko zna koji put prodaste domovinu za malo pohote

Anonymous said...

Vratila se kuci mokra k'o cep. Traperice i ljetna majica zaljepile mi se za kozu. Ufrckana crvena kosa pretvorila se u zalosne ravne pramenove s kojih se slijevala kisa. Vani ludnica. Nesto sto bi trebalo liciti na pjesmu navijaca nadmetalo se hukom olujnog vjetra, grmljavinom, kisom pomijesanom s ledom, i nestrpljivim trubljenjem nepreglednih kolona auta. Kod kuce me cekalo jos jedno veselje. Silina vjetra otvorila je prozor i srusila saksiju s cvijecem na moj jastuk. Gledam rasutu zemlju i naj radije bih sve bacila u smece. A tek je sutra crni petak.

z.

Anonymous said...

Rajska (desno na slici) sa skvadrom u navijackom elementu na Kvaternikovom trgu par sati prije pocetka utakmice protiv Brazila. Ocito se ludo zabavlja u inat muzu!

http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--QZxgFpGg--/17pnl4jsbb008jpg.jpg

Sto se Coleta tice, njegovi prioriteti su prvenstveno fokusirani na koridu u Trnovu koja se odrzava u nedelju. Njegov favorit je bik Zekonja iz Varesa, trostruki sampion iz Cevljanovica.

rajskadjevo said...

Isuse, ta niti ne liči na mene,užas... osim toga ja se na skidam za javnost...sve mi je to malo odvratno...pa ne znam svi su prolupali...muž mi je na nekom portalu snimljen kako u nekom kafiću pjeva domoljubne pjesme što uopće ne liči na njega jer nije neki patriota, valjda slijedi luđake..danas me zove ushićeno s pitanjem si me vidla? A ja njemu pa koji ti je k...kakve veze ima u boj s nogometom...pa nikakve bili smo nacugani...eto ti odgovora....

dalibor bilic said...

koliko se ja razumijem u trenutnu situaciju ,komentar jedino moze biti '
OTELO SE

dalibor bilic said...

kako nas lozi ova zaba .nije humano, kaze ,,traperice i ljetna majca joj se zalijepile za kozu ,,jebo teeeeeeeeeee.......
Rajska ne brini za muza .kazu da je pjevao ilahije i kaside.

rajskadjevo said...

Dalibore a meni su se danas dok sam sjedila na kavi s jednim prekršajnim sucem i odvjetnikom nadzirale samostojeće mrežaste čarape..........

dalibor bilic said...

evo gledam sastave.brazil nikad slabiji tim u istoriji pocev od rupe na golu cezara do rahiticnog neimara,ostali prosjecni evropski klupski igraci.
hrvatska nije slabija ,steta sto ne igra onaj seljak mandjukic

dalibor bilic said...

rajska da nisi bila u ribarskim cizmama

rajskadjevo said...

Nervoza me hvata pred utakmicu...idem si složit neki koktelić da lakše podnesem uzbuđenje...

dalibor bilic said...

pitanje je zapravo ko su veci katolici ;hrvati ili brazilci i za koga ce vereas navijati ,,on,,mislim na ovog sudiju japanca

rajskadjevo said...

Isuse ste vidli face ovih naših i Brazilaca dok je svirala himna...kao da su vidli ukazanje..neki su čak i žmirili....živa komedija!!!

rajskadjevo said...

Z je si vidla onog zgodnog brazilca s prćastim ustima? Nije loš...a?

rajskadjevo said...

Joj vidla sam si mužaaaaaaaaaa....

dalibor bilic said...

hahahhahahahaha a svasta

dalibor bilic said...

ja brazilaca i g.....

Anonymous said...

Nije seljak, nego djilkos, tako kaze Ciro.
Ima ih jos Rajska, al' ja ipak idem pogledat neki film. Dragi u drugoj sobi gleda tekmu. Cula si valjda za onu anketu u kojoj je 80 % ispitanih kockastih reklo da bi radije gledali utakmicu, nego se strasno seksali sa zenom. E jutros slusam komentar sefice ducana u kojem jutrom kupujem kruh, mlijeko, slance i kroasane: " Normalno, seksat se moze uvijek, a utakmica je samo jednom." Ljudi moji rijetko se vidja tako ruzna zena.
Odoh sad trazit' film.

Poz. z.

rajskadjevo said...

Pa čekaj ali to je istina...meni je to apsolutno prihvatljivo..
Kak možeš sad gledati film u ovoj napetoj situaciji....ja slažem drugi koktelćić---

dalibor bilic said...

ja SRANJA OD FUDBALA

rajskadjevo said...

Baš...neću više gledat..idem spavat..

Anonymous said...

Opstenarodni dernek na Sumbulovcu i u istocnom Mostaru!
Brazil-Susjedi 3:1!

PS: Dobar sam 320 baka! Kladili se na poslu i ja jedini prognoziro 3:1 za Zute! "Pravo u sridu", sto bi rekli.

E, moj Cole, jebo te Zekonja! Fataj se najvaznije sporedne stvari na svijetu i stavi sto marona na Zmajeve protiv Gaucosa. Bice 1:1.
Znam da boli, jest da su balije, al moze se na njima stogod i hajrovat.

Sucut Rajskoj.
Ne cudi me ako neki Cro-fanovi nocas nadju utjehu u raskosnim oblinama brazilskih ljepotica noci.

Unknown said...

Urednice, da li si ti vec poslao taj donji dio bikinija od Rajske nama u Australiju. Ako jos nisi evo nekoliko sugestija da bi nas pravo usrecio.Ne salji samo njen jer bi ga ja i komso urednik mogli poderati otimajuci se za njega(nema veze sto je kockast)Zato posalji zajedno taj njen , a i Sekin joj "u paketu". Ja i komso urednik cemo to lijepo komsijski i bratski podjeliti, a za Micka nema problema jer se on u to nece mjesati, posto njega samo interesuju velicine bikinija 3XXL i navise

dalibor bilic said...

Jebo ti onog golmana Rvata ,kako se ono zove ,Stipe Jebikoza ,kad mu onaj rahiticar ,cigo,da go sa 20 metara ,a lopta jedva udje u mrezu.
Sramota od fudbalske i druge igre,Fuj.

Anonymous said...

Jadna samo za Kevru.

http://s3.postimg.org/m10naeftv/svinja.jpg

Anonymous said...

" Sudija jebem ti mater " rekla sam u sebi onako, preventivno, kad sam maloprije kuhala kavu.
Kakav film, kakvi bakaraci, zaspala sam ko beba. Do zvonjave sata nisam se ni okrenula. Nije mi trebalo puno da skontam rezultat - oko mene zivi puno Hercegovaca, a nisu me budili ni pucnjevi, ni galama. Naucili su oni u Njemackoj kako biti tih i pristojan susjed. Otme im se samo kad pobjedjuje repka. Uz kavu prelistah naslove. Eto, zakljucih, znala sam, sudac je kriv za sve. Vecina ostatka regije i bloga je nocas sretno zaspala. Zao mi samo Cole, sta bi on dao da danas moze gledati pokisla lica Sarajlija.
A sad odoh na kopanje, mora se od neceg zivjeti.

z.

Micko said...

Pa dobro nije smak svijeta.Lopta je okrugla,i nikad se ne zna na koju će stranu,isto ko okrugla kapa.
Kako ustajem oko 5 svako jutro gledao sam malo otvorenje i onda malo utakmice,i otišao za poslom.Ma morao sam nalozit vatru u parnom traktoru iz 1893 sa gvozdenim tockovima jer sam ga renovirao za ovdašnji muzej mašinerije.Rekli da će ga pokupit oko 1 a došli u 3.Metar drva potrošio da upali,ali radi ko sat.Maloprije su ga natovarili uz sve mjere predostrožnosti da ga ne pogrebu.Dok sam ga vozo okolo po radnji nešto kontam kako su ljudi u to vrijeme lijepo i sporo živjeli.Nalozi vatru i vrati se ženi u krevet.Zato su tada imali po desetoro djece,a mi samo za ključ i goni.
Komso u pravu si.Eto tebi i uredniku te bikinije,a ja sam obezbjedjen.Sve je to mali broj.Znaš mene,ako nemaš pogledat,nemaš ni ogledat.
Ne tuguj Djevo.Vidio sam i ja onog tvog u rukavicama,a ona žuta pored njega.Nisi ti to ni primjetila poslije par koktela.
Pozdrav za svjeha važi.Odo večeras kod Djodja i vodim malu francuzicu.Moramo mu pomoć zaklat dva teleta za frizu,a usput pobit kengure i lisice.Važno je da se puca,pa koga pogodi.

Micko said...

Još je čekam.Izadje i pita,hoće li ponijet ovo,hoće li ono,i nikad kraja.Reko sam joj da ponese postolje i koku,jer goli će mo spavat u njenoj vreći za dvoje.Smijala se do suza,a i ja.Proslui put bilo nas 6 a sad sami.Ode u kuću da ponese šta treba,a ja dobacio, hej Anamari koku obavezno.Ode smijuc se i eno gasi svjetlo,što znači da stiže.Jebo Brazil i nogomet.Ž tem boku.To je važno,a svi poštanski papiri će bit potpisani,pa čak i oni koji možda ne trebaju.Ž tem boku,hahahaha.

čole said...

Joj jest merak gledati ove naše! Radujem se i kad daju i kad prime go! ha,ha,ha!

dalibor bilic said...

sto ti je zivot. eto prije neki dan veselje .vratia se kordic ,,di je bia,,pa u to ime ,one casne sestre na doceku namlatise nakog cojka u opstoj exstazi ,umjesto sexsa ,a danas tuga.jeba ih japanac ko toyotu,sramota,mislim da se radi o uroti protiv hrvatskog naroda smisljenoj u tokiju.sad mi je jasna i ona parola ;srbija do tokija
naj pametnija je zabica .kaze zena jebo fudbal odo ja pornice gledat,skide sa sebe ,,mokre traperice i mokru majcu pripijenu uz tijelo,e sad je pitanje ,nagradno naravno.da li je grudnjak i gacice takodje bili mokri ili .....
rajska se napila ,kad je vidla cojka na tv.ovo je inace prvi put da je neko iz porodice ,,djeva,, bio na ekranu
cole bi navijo kad bi znao za koga .za sad samo zavija auuuuu.

Anonymous said...

Tipican simptom Alchajmerove!

Anonymous said...

Tipican simptom Alchajmerove!

dalibor bilic said...

gospodine anonimus ja ovo sa gospodinom alchajmerom ne kontam...
japanac dumoki jakafuki kakav taj alchamer ,po imenu je svabo ili folksdojcer

dalibor bilic said...

sidnejac coletova potkosulja sa brojem 9 na ledjima ispod kojeg pise dze-o otpalo odlijepilo se slovo k je vec na putiu za australiju.
ti ,micko i urednik se morate ogovorit koljudi ko ce je ,,praud,, pronosati na sebi sidnejom,

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
urednik said...

Rajskic, jesu ovi neozbiljni. Pogotovo moj komso. Cak je i naivan. Cuj od Dace da dobije tvoje 'gace'. Pa Daco s obzirom da ne izlazi iz ka(h)vane izgleda ne moze vise doci ni do Dijaninih 'gaca'.cccssss

PS.Sto se mene tice gace dolaze u obzir samo ako si i ti u njima.

urednik said...

'gace'=donji dio bikinija

Anonymous said...

U slucaju da se radujes kad "tvoj" tim i prima i daje golove, to se zove Alchajmer (inace Cifut).

Kevrin potok said...

Umalo da se moje predskazanje o rezultatu obistini da ne bi kosookog. Za utakmicu sutra tipujem na zmajeve, stavio sam sto maraka na kladionici. Nije ni ta Argentina bauk. Mi ko Hrvati ne padamo, puno smo tvrdokorniji tako da mi lova dolazi najvjerovatnije.

Anonymous said...

Allahselamet!
U pr(ij)evodu: tobe jarabi, ili vela havle!

Unknown said...

Urednice stigli bikiniji.Izgleda ti kada si ih vidio, automatski si se izgubio, pa si greskom???(ko ce ga znati jel' greska) umjesto Coletovih poslao bikinije od seka.
Evo ja i komso urednik ih upravo gledamo i uzivamo, a komso Mick samo vrti glavom i vice, e moja Darinka, nema tebe ni tvoje guze nigdje.

ODOZGO_77 said...

ne jedem vise SUSHI

pozdrav ekipi

Anonymous said...

Dobro razumijem, Mick se zabavlja francuskom sobaricom ( doce mu glave, bojim se ). Ona dvojica odozdo se zabavljaju " Rajskinim " krpicama ( nisu skuzili da im je Bilic podvalio kopiju ). Odozgo je na dijeti, pa nema snage. Ostatak bloga napeto ceka utakmicu sa vec spremljene dvije varijante komentara ( ovisno o ishodu ).
A sta ti Cole, ti nit' sushi jedes, nit ga mirises. Ili te muci druga tema, stogodisnjica 1. ww. Kakvim se budalastinama Evropa bavi. ccccccc

z.

rajskadjevo said...

Čitam Jutarnji, ne mogu da s ne nasmijem, kaže papa da na području bivše Jugoslavije ima toliko naroda različitih kultura da ih ni ljepilo ne bi držalo skupa...ljepilo haha...

čole said...

Rajska, dok si pratila šta ima novog u Vatikanu, vidio sam ti muža u krilu jednog Brazilca! Jesi li mu spakovala vazelin? Ako nisi, bojim se da će zavijati, umjesto navijati! Ha,ha,ha....

Neka nam Papa otkrije tajnu, kojim ljepilom njegova ekselencija drži na okupu svoja stada, različitih kultura?

rajskadjevo said...

O siroče..pa zar ti je vid toliko loš da vidiš nemoguće situacije ? Pa nemaš tak puno godina,,,,csss..odi ti ipak na pregled i jedi puno mrkve radi a vitamina...prvo rješavaj vid a onda lagano ostalo..potenciju i to..

Nego u Brazilu su odigrale nogometnu utakmicu prostitutke protiv evangelistica iz Amerike...hahah,,
Jedna od njih kazala je "da nisu ni po čemu drukčije od ostalih ljudi, osim što se bave malo drukčijim poslom". ha ha



Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...