Thursday, April 8, 2021

Ima nade

 Nije Bog(icevic)ali jest  Benjamina.Udalo se Sarajevo bolje nego sto se nadalo.Nakon savega sto je bilo sa Bogicem Bogicevicem i njegovim odustajanjem  od funkcije gradonacelnika ,desilo se jako lijepo  iznenadjenje ,da je za gradonacelnika izabrana 30 godina mlada Benjamina Karic ,zena inpresivne biografije ,ko  dar s neba  na  usnuli grad.Nisam bas siguran ,ali skoro da jesam ,da je ovo  prvi korak  ka putu da se Sarajevo od kasabe  vrati na  staze  metropole .Zena i to jos mlada ,govori 2 jezika ,doktor nauka ,sve ono sto do sad nije odgovaralo  nacionalnoj partiji na vlasti ,a jos pripadnica  SDPa ,dovoljno razloga da  je oni  sto su zamutili grad gledaju ko da je ,,pala s Marsa,,Naravno da ovo sve nije garancija bilo cega ,ali jest preduslov  da se Sarajevo vrati  na mjesto  koje mu objektivno i pripada ,tamo medju  tople ,humane i lijepe sredine  u kojima je svakome jednako dobro bez obzira  kojem se  bogu molio ili ne molio  i bez obzira sa kojeg ga  vidikovca gledao.

Pomozite ljudi  ovoj mladoj zeni jer bez obzira na njene kvalitete  ne moze sama.Ovo sa izborom Benjamine  Karic za gradonacelnicu je  istorija ,  i od njenog  uspjeha ce zavisiti  dalja sudbina grada.na Benjamini je da prelomi Sarajevo  na onu pozitivnu stranu.Nije isto setati  gradom  sa bremenom  tereta  nedoraslih i bezlicnih  gradonacelnika,skaka(ca) - konja ,  i osjecajem  da na celu grada sjedi  zena  i to mlada ,obrazovana ,pametna ,neopterecena,sarajevske nacionalnosti.I cevapi sa Benjaminom imaju bolji ukus.,a tek miris.Golemo i iznad Trebevica.


P.S. A  zao mi Jove ko rodjenog.

4 comments:

Anonymous said...

Pokojni general Jovo je bio COVJEK, KARAKTER!
Slava COVJEKU!

F.

Micko said...

Ne znam jesi li me obrisao ili su tehničke smetnje ali ću ponovit.
Od devedesetih godina ne vjerujem nikakvim visokoobrazovanim ljudima kao sto su doktori profesori magistri akademici i drugi jer su bas oni pokazali najveći stepen nacionalizma fašizma i da ne kažem primitivizma i oni su napravili krvoproliće biblijskih razmjera u Jugoslaviji ničim izazvano. Od radnika su stvorili ratnike. Treba li im nabrajat imena kad ih svi znamo.
Jovana Divjaka su htjeli da osude samo za nešto njima poznato a isto tako i Dragana Vikica. Zašto. Oni su i onako služili doktoru Aliji kao pokriće da je Bih multi-kulti nacija. Neću dalje iskopavao mrtve. A ova gradonačelnica će isto za 15 dana stavit Đaniju na glavu ko i Srbija.
Sretno svima. Važno je da dolaze dasaka vakcine koje je doktorica Turkoviću isprašila od prijatelja sa bliskog istoka koje nemaju svinjski zileten halal su sto posto. Zar nije dosta tom napaćenom narodu prašine u oci. Ko ih jebe.

dalibor bilic said...

Da nema ovog Micka ,v aljalo bi ga izmisliti,Cuj obriso.

SARAJKO said...

Pozdrav za sve ljude na ovoj planeti koji ne mrze!

Misljenja sam da gradonacelnicu treba podrzati, vjerovati joj i sto je najvaznije pomoci joj!

Jasno je meni da je situacija teska, ali ja prosto biram da mislim pozitivno!

Zivi i zdravi bili......

Rusmir

Pod predsednik(om)

 Super je ovo sa predsednicima  i njihovim sexsualnim zivotima  i cudi me da niko jos do sad nije  napravio neki  ,,tuzni,, pornic u kojem b...