Tuesday, October 1, 2013

Ime Boga ili ako stedis kod nase banke i ti ces imati lopticu i sanke

Napokon da i Obama ,nesto ,,jako,, kaze.,,Sve ovo sto se desava oko ,,zatvaranja  drzavnih organa,, i  ,,zdravstvenog osiguranja , ,, je samo plod ideoloskih razlika  demokrata i republikanaca. Napokon.izleti.

Tuga je to golema ,kad 200 milionera ,republikanaca u senatu i kongresu,jebu  ko sansku kozu 300 miliona Amerikanaca ,a ovi samo bleje ,nemocni da bilo sta promjene.Parlamentarna demokratija.

Mislim da sam  jednom davno  pisao o zeni koju znam ,a koja je inace doktorica  i o tome  kako joj je njen   insurens  zdravstveno osiguranje  slozio nogu ,kad je zena dobila   rak dojke i jednostrano  prekino   ugovor,drzava mu omogucila, kad je lijecebnje postalo  suvise skupo.Ovakvih i slicnih primjera je na  hiljade svaki dan gdje ljudi  daju velike pare za  svoje  zdravstveno osiguiranje  i prvom prilikom  ,kad im treba  i neka zdravstvena usluga  budu odbaceni ko iskoristen toalet papir.

E to je ,,Obama kear,,To je ono protiv cega se  izmedju ostalog bori  Barak Obama To je ona ideoloska razlika  Demokrata ,koji jesu  kapitalisti  i koji jesu za odrzavanje  kapitalizma  ali ne po cijenu ,koju niko ne moze platiti ,dok Republikanci  kapitalizam iskljucivo vide  kao poredak  napravljen iskljucivo za privilegovane ,gdje ne postoji bilo koja vrsta fer pleja  i  gdje svaki cilj opravdava srestvo  profita.Da jos budem malo jasniji.Velika vecina  republikanskih funkcionera  ima svoje  vlastite interese u osiguravajucim kompanijama  i po cijenu svega ,ali ne i  vlastitu,spremni su u svakom momentu zrtvovati onoliko  obicnih Amerikanaca ,koliko im i treba u tom trenutku.

Vjeruje li jos iko u Ideologiju ili je ideologija samo  razlicit nacin-put  do ostvarenja istog  materijalnog cilja ,sa drugacijim vremenskim  terminom.Neko bi sve i to preko noci ,a neko za deset godina .Ovo prvo je grubo ,ovo drugo izgleda humanije ,kad se rastegne ,ali da ce jednog dana  svi na ovoj zemlji  biti totalni Zombiji,, osim onih  200,i  jos kojih hiljadu vise i da ce sve sto se desi izgledati tako ,da je i moralo  da bude i da drugacije nije ni moglo biti  i da ... stanite malo ,ovo mi jako lici  na ono sto zovu ,,bozija volja,, aaaaa  to je to .i To je Taj. Hocuuuuu lopticu,dajte mi lopticu  ........

28 comments:

Micko said...

I kod nas je pocelo ciscenje u drzavnom sektoru,ali samo suvisne birokracije,koju je prethodna vlast nagomilala bas ono previse.
Sto se zdravstva tice tu nam se na kraju godine odbija prema zaradi,pa tako da je svima kao Fri,ali nije.Na te fri usluge se zna cekat godinama pa onda ko moze plati posebno privatno osiguranje i onda si svugdje prekoreda i smjesten si ko Tito.Tako to ovde izgleda.Da slucajno neko osiguranje prekine ugovor u nekom nepovoljnom slucaju ili na svoju ruku platilo bi silnu ostetu.Uostalom treba bit malo razlike izmedju onih koji rade i sve to placaju i onih koji zive na njihov racun i mogu da rade,ali nece.

Čole said...

Ne mislim da imate samo 200 multimilionera. Postoji valjda nekakva skala. Od kokuza pa do multimiloinera, postoji čitav spektar. Sem toga i u tih 200, postoje oni „malo siromašniji“ i oni „malo bogatiji“!
Veliku sličnost toj skali vidim i u skali ljudske inteligencije, pa mi pada na pamet da bi se te dvije skale moglo nekako dovesti u direktnu svezu, što bi Rajska rekla.
Kakve sad veze ima inteligencija sa zarađivanjem, pitaće neko? A pitaće samo onaj koji je na toj skali negdje u prizemlju. Naravno, nije samo inteligencija tu bitna, ima i mnogo drugih faktora, ali ti drugi FAKTORI + INTELIGENCIJA = OGROMAN USPJEH!
U nekoliko navrata sam na ovim „stranicama“ već nešto rekao na temu inteligencije. Pa evo da opet podcrtam. Nama normalnim je teško zamisliti postojeći raspon inteligencije u ljudskom rodu. Taj raspon je gotovo nezamisliv! I ne samo u ljudskom rodu, nego i životinjskom.
Pa je tako naprimjer, jedan dobro inteligentan konj, pametniji od jednog prosječno inteligentnog člana Tročlanog predsjedništva BiH.
E sad, zamislite kad se inteligencija udruži sa talentom, šta se iz toga može roditii?! Šta god da si po struci, rodit će se nešto dobro golemo. A sad zamislite, kad su takvi , po struci slučajno bankari, šta iz toga može proisteći? Šta drugo nego lova, mnogo golema lova. A sad još zamislite, pardon, SHVATITE, da „takvim“, lovu čuvaju isti „takvi“ inteligentni gorostasi? Da stvar bude interesantnija, svi oni, i multimilijarderi i oni koji im „čuvaju lovu, facom djeluju kao diletanti, seljaci, papci, he,he,he, za razliku od nas „normalnih“, koji smo svi zgodni, pametni, ma najpametniji, he,he,he.

rajskadjevo said...

Čolek, lipo si to napisao ali treba razlučit kognitivnu i emocionalnu inteligenciju. Ova prva je urođena ne možemo ju baš povećati a ova druga se može razvijati cijelog života! Ova emocionalna je meni draža i sudjeljuje u većem omjeru uspjeha u životu ( negdje oko 80 % životnog uspjeha ) jer jedino kroz emocionalnu inteligenciju mi izražavamo želju da se mjenjamu kroz cijeli život na bolje...

Unknown said...

Urednice nista se ne brini...Amerika i Engleska bit ce zemlja proleterska....

Anonymous said...

....ako ima Boga
u paklu gorit ce.....

Anonymous said...

Ko, bolan , gorit u paklu?
A ako nema ?

Anonymous said...

mislis
ako nema vatre?

ma salim se
ne moze njima niko nista
tako je kako je
prihvati ili se ubij

Anonymous said...

Karl I Fridrich,zajedno sa njihovim andjelima cuvarima se ibrete a kako I nebi.

Demokrati I Republikanci,udruzenim snagama doveli Komunizam do savrsenstva.

Sta sve smijes a sta sve nesmijes.

Pozdrav....a najvise ODOZGO 77 tx.

Anonymous said...

Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/America%27s_Health_Insurance_Plans

Health Care:
http://health.usnews.com/health-insurance

Koga zanima visse, ima ovdje:
http://www.usnews.com/topics/subjects/affordable_care_act/usnews?int=b35934

Feniks

Anonymous said...

Ako je Centralna banka u Londonu, znaci svi imamo zajedniccku kraljicu u pozadini:

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_bank

Feniks

Anonymous said...

Cudnovato je da na Tv prikazuju, bas u ovo znaccajno vrijeme, nessto oko masona, bijelih i smedjih, oko dobrobiti za zajednicu (glavna misao);

http://hr.wikipedia.org/wiki/Slobodno_zidarstvo

http://doznajemo.com/2012/09/29/razotkrivene-tajne-masona-u-bih-ovih-10-ljudi-su-glavni-masoni-u-bosni-i-hercegovini/
===
Ima neka veza:
Masoni u SAD
http://masoni.blogger.ba/

Feniks

Anonymous said...

Ovo oko Masona ,treba pitat Marjana, on je priblizne struke.
Peking

dalibor bilic said...

Ma meni je ovaj Marijan od pocetka bio ,,suhveli,, ali za Coleta sam siguran da je pravi ,,Ma ...Som,,

ODOZGO_77 said...

u prolazu sam
zimnica se sprema
kazu indijanci da ce piti duga zima

sto se tice Amera, to je zalosna prica sama za sebe

pozdrav ekipi

p.s.
@zabice, moje zute ruze su u herbaru (-:

@ teta R, znas li sta se desava sa Vuckom? nedostaju mi njegovi komentari

@ anonymni
imas mahanje

Marijan said...

Malo sam umoran,jedva da stignem i ovo sve pratiti. Svoj blog sam zapustio, a još prije dvadesetak dana dobio sam od kuma oko sto fotki iz Izraela (Jerusalem, Ramala, Betlehem, Mrtvo more) i prava je šteta da ne ugledaju svjetlost dana... uzela me neka fjaka, letargija... ne znam kada, i hoće li išta biti od toga?
Pozdrav svima!

dalibor bilic said...

Dobro nista strasno,Desava se,treba vremena da opet bude onaj ,,nas Marijan,,al bice.

urednik said...

Alapaco,

zabica said...

@ Odozgo
Iz pisma ' njegovoj ruzi' vidljivo je da su svi tu, pa i onaj za koga pitas. Samo su u ilegali.
Poz
PS: I moja.

ODOZGO_77 said...

@ zabica
stvarno???
ja izgleda ovde jedina naivna
)-:
veliko hvala

Anonymous said...

Bolje nevina nego naivna.
A kako to izgleda kod zaba?

Anonymous said...

CIA da provjeri ODOZGO77 tx i zabu

zabica said...

@ Odozgo
Ti ocito ne citas, a ja bih mogla ispasti naivna. Nebitno u ovom slicaju.

ODOZGO_77 said...

@ zabica
ocito da ne citam, pored svih obaveza koje imam, samo dodjem provirim da li je sve pod kontrolom ovde i idem dalje
ali zato,,,
zimnica skoro gotova, drva spreman za zimu, uskoro cemo praviti cvarke i susiti meso, mmmm

pa kako bi jos imala vremena da citam IZMEDJU REDOVA, tesko mi vas je "safatati" i kad normalno pisete
ali zato ja imam TEBE (-:
nevine, naivne, nije bitno vazno da smo tu

pozdrav ekipi

ODOZGO_77 said...

p.s.
da jos napomenem da je upravo zavrsena sezona lova na losose, i to je trebalo pofatati i pripremiti za dugu zimu....

Anonymous said...

zar ne vidis goli okom da se zaba sluzi tvojim potpisom?

Anonymous said...

kako su se volile 2 zabe:
http://www.youtube.com/watch?v=4Vdip9hyEM8

Micko reper said...

Bio sam sa mojom omladinom na koncertu Ede Majke.Nije bila velika posjeta jer nisu dosli cetnici,ustase,i balije.Sve normalna raja od 30 do 70 godina.Pravo dobro.

Anonymous said...

Urednice, dobre teme.

Ne blokiraj, nece nezeljni vise dolaziti

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...