Monday, October 28, 2013

Helga

Ma ne vjerujem ja  da je obama prisluskivo merkelovu,a evo i zasto.Obicno se za prisluskivanje misli da je  samo ,,audio,, a kako je  danasnja tehnologija ,ovo audio i zaboravila  i obavezno uvela i ,,video,, znaci ,ako je Obama prisluskivo  Angelu ,onda ju je moro i gledat ,odnosno  moglo s desiti da to bude i ispod  tusha ili u drugim  ,,osjetljivim ,, situacijama  i zato  mi ova teorija oko prisluskivanja ,nije nesto i legla.Jedino ako nije iskljucio  sliku  ili ne daj boze sjetio se  svoje prve uciteljice ili vaspitacice u koju je mozda bio zaljubljen.E onda razumijem.

Sto se tice ,,bijele kuce,, tamo kazu da je predsednik ;I  malo znao i malo nije znao ,, za prisluskivanje.odnosno ako kazu da nije znao ,svi ce se pitat ,kako ,shef,,  ne zna sta mu se dogadja u kuhinji a ako kazu da je znao ,onda  se svi pitaju ,kako i zasto neko prisluskuje  prijatelje.Ja mislim da je logicnije prisluskivat prijatelje  da saznas sta ti neprijatelji misle.

Jos malo o predsedniku.Krenulo  ono ,,Obama kear,, socijalno osiguranje.Navalili ljudi da se registruju preko web stranice ,kad ona ne radi.problemi svaki dan ,ko da je   fejsbuk stranica,, Mate iz Busovace a ne  provodjenje  istoriske ideje o tome kako svaki Amerikanac ,zasluzuje  medicinsku zastitu.

Dugo jedan  film i to dokumentarni nije izazvao vecu paznju americke javnosti od  CNNovog dokumentarca ,,Blek fish,, Film o zivotu kitova ubica u  ,, raju,, bazena  vodenih atrakcija-parkova sirom Amerike.ovde u Orlandu je Si Vord.Jednom sam bio prije 18 godina i nikad vise.Ne mogu se  radovati ,osmjehu delfina .Ne mogu uzivati u  atrakcijama  ,,kitova -ubica,, robova plasticnih bazena.Ne mogu gledati  ,,ta divna stvorenja,, s druge strane ograde.Ne razumijem  idiote i kretene sto se slikaju u bazenu sa  jadom od delfina.Nisam gledo ni ovaj film.Nisam mogo ,al znam o cemu se radi.Gledao sam reakcije,ostre teske,Cak 99 posto ispitanika ,poslije filma ,kaze da nikad nece otici u Si Vord.prosle godine je ovde u orlandu kit ubica Shamu ,ubio trenera.Niko ne zna razlog.Jel se igro ,jel mu  prekipilo ili bog zna sta.Danas je ovaj  kit jos u bazenima  Si Vorda.Ne ucestvuje vise  u zabavama.Kazu da se zna desiti da se ne mrdne iz coska bazena po 5 dana.

Nego jeste li culi da je covjek u Engleskoj objavio knjigu o tome kako Hitler i njegova  Eva nisu zavrsili ko pepeo ispred bunkera u Berlinu ,nego su lijepo  zivjeli u Argentini do 72.  mislim da je tako napisao.Sad ko hoce da vjeruje ,nek vjeruje ,ko nece ne mora,al  vam moram priznat ,da sam istu teoriju  nosio u glavi godinama .Suvise mi  lako i naivno bilo to samoubistvo .

Dosta za Ponedeljak,a sad odo prisluskivat komsiju,sigurno i on mene prisluskuje.Cudna je ovo zemlja.

3 comments:

nepotpisana said...

Navalili moji Ameri u ZGB. Ni mjesec dana nije proslo, a vec dosli drugi. Moglo bi biti da ih Obama salje.
Nije bilo dana da se moj dragi i ja nismo posvadjali zbog pticica koje je drzao u kavezima. Kad god sam imala priliku pustala sam ih da bar po stanu slobodno lete. Jedne ljetne veceri mislila sam da ce gusti zastor na prozorima biti dovoljna garancija da ne izleti van. Za nju je bila, ali ne i za macku koja je preskocila sa susjednog balkona i k'o furija se sjurila u nasu sobu. Na podu je ostalo samo nekoliko pera.
Bilo bi mi drago da su Adolf i Eva bili u Argentini, ili negdje drugdje, jer to bi znacilo da ni jednog trenutka nisu imali mira i da su stalno zivjeli u strahu. Veca je to kazna i od smrti, i od zatvora.

Marijan said...

I ja sam ubjeđen da su Hićo I Eva negdje ćumurali do zadnjega dana.

Čole said...

Gledao sam film o posljednjim danima Hitlera,vrlo zanimljiv. Koliko se sjećam, u tom skloništu su „stanovale“ supruge njegovih najbližih saradnika sa djecom. Uživali su sav komfor, koliko ga je i moglo biti u takvim uslovima. Da li se stvarno dogodilo ili je to samo priča, svi su umrli otrovani. Djeci su dali otrov i poslali ih na spavanje. Isto su učinile i majke. Morbidan film ali interesantan. Možda neko o tome zna nešto više. Meni nešto žao Eve Braun, bila je dobar komad, predobar za Hitlera.

Što se tiče prisluškivanja, ovo je samo jedna od faza kraja američke imperije. Totalno su se pogubili. Tuga je što njeni građani to ne vide. Nedavno je boravio kod mene u gostima moj rođak 82-godišnjak. Neugodno je iznenađen lošim rejtingom Amerike u našem narodu ili narodima, kako hoćete. Uvjeravao me je da je Amerika najdemokratskija zemlja na svijetu i da ni u jednom ratu nije učestvovala a da je nisu pozvali da pomogne „ ugnjetenim“! I bio je u pravu, samo se nikako nismo mogli složiti oko pitanja, ko je to bio ugnjeten, naprimjer, narod u Libiji pod Gadafijem ili narod sada bez Gadafija?!
To što rade s kitovima je grozno. A opet je i to mala maca šta rade s ljudima! Svim ovim zemljama što su ih sjebali ovih decenija, je isto k'o onom kitu što se ne miče iz ćoška. Pitam se, imaju li oni namjeru ikako stati. Evo sad počeli palit čvoke, Njemačkoj, Francuskoj, Španiji.
Dodika ne prisluškuju, on uvijek na glas kaže ono što misli. Srećom, ne uradi ono što kaže, ccccssss.
Ovoj raji samo seks na pameti. Kad je god neka druga tema, niko se ne javlja. Eto Kevro, nema seksa, što se ne javljaš?

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...