Wednesday, October 5, 2016

Matthew

,,Spremamo se za  najgore i nadamo se najboljem,,Ma nije rijec o izborima u Bosni ,nego o Uraganu Metju ,,sto  bi sa Bahama ,sutra trebo na Floridu.Kategorija 4,sto u prevodu znaci ,,jako zajeban,, gdje brzina vjetra dostize i 150 milja na sat,Dok ovo pisem ,Srijeda ,9 sati ujutro ,dilema je samo ,kojim ce djelom  Floride  koja je  siroka inace 400 Milja ,koliki je i precnik uragana,Ako se ostvare prognoze po kojima bi ,,oko,, Metjua ,trebalo  proci pedesetak milja  daleko od obale ,onda nama ovde u Centralnoj Floridi  i nije tako strasno,Vjetar mozda 50 Milja na sat  i dva dana kise ,ko iz kabla.Dole uz  Atlantik su vec  dali naredbe za  evakuaciju ,ali i pored  tolike tehnologije i ,,cuda,,  jos niko sa sigurnoscu  ni dan unaprijed  ne moze  odrediti tacnu putanju,

Sto se mene tice ,nisam u panici ,Vec sam preko ledja preguro 4 ,od kojih je onaj ,zvao se Charli, bio najgori  sa koeficjentom straha od 2 ,ako  rat  nosi kategoriju 5,Kad bi mogo birat  izmedju  ,Rata ili Uragana ,izabrao bi  Uragan ,ako ni zbog cega drugog ono ,sto bar  ima ,,Ime,,  ili sto bar znas ko te napada.Mozete samo zamisliti  da dole kod nas ima uragana i kakva bi im imena davali ,recimo u republici Srpskoj ili Federaciji,

Odem jutros u ,,Sams,, Jedno 3 hiljade ljudi  na kasi  sa kolicima ,punim vode, mislim flasa vodeNema ,,cojka,, bez 100 flasa,Ko da ce samo ,ako dodje ,,Metju ,vodu piti,Stanem ja u red ,bez vode,Na jedno 30 minuta ,prije kase ,kazem ja sebi ;,,A sto i ja nebi uzo  vodu,, Izadjem iz reda  i natovarim 30 flasa,Ko eto oni ,,budale,, ja pametan,Da sam ovako razmisljo i prije 25  godina ,kad su   svi govorili ,,nece biti,, i Uragana bi se  bojo ,.Dolazi Metju ,Jebo ga caca,, i pametni se spremaju a budale nadaju,

13 comments:

ODOZGO_77 said...

Zao mi je sto vam se priblizava Matju i niko, ama bas niko ne zna kako ce se ovaj put situacija odvijati. Ja vam zelim MIRNO MORE a kako ce biti vidjet cemo [ ja pratim zbivanja na TV ]
Sta da kazem izabrali ste podnevlje takvo i sad morate da s tim "kuburite"

Nadam se da ce Rajska biti tako dobra koliko je lijepa pa da ce izmoliti Krunicu i Oce-nas za sve vas koji ocekujete uragan.

U prijasnjem komentaru pitas koje Cole?
Ja ti mogu dati odgovor: Cole je jedan od ZACINA na ovom blogu (-: !

@ Micko
koristim priliku da ti se izvinem u ime Kanade zato sto masine kasne. Ja sam vec napravila intervenciju i "ONI" su mi OBECALI da je sve pod kontrolom i da masine dolaze...

Posto znam da si veoma buzy i masine kasne zelim da ti predlozim da posaljem "OVOGA MOGA DELIJU" da ti pomogne dok masine ne dodju. On je inace fenomenalan za sve vrste sumskih poslova, kopanje i zatrpavanje. Odkako smo se vratili u civilizaciju kaze: fali mu SUMA.!!!

Pa eto ti javi ako ti treba a ja cu ga rado tebi isporuciti "cim prije tim bolje"

Teta R,
zelim da i tebe pozdravim i da ti porucim: NEDAJ SE INES!!!

POZDRAVILA BIH JOS NEKE ALI IH VISE OVDE NEMA..................... )-:

pozdrav ekipi

Marijan said...

Dobar je Metju, doći će i proći...
Ne dao vam Bog ova naša tri uragana, nikako da odu, već 20 godina pustoše državu, a nama lijepo, navikli se...

čole said...

Ako sam ja "začin" onda si ti umak! Ali ne onaj za umakanje, ccccssss! Morao sam pojasniti jer ova raja misle samo na ono. Ti si stvarno osvježenje. Svaka ti rečenica puna lopata folova. Iz svake izbija bistrina ko kod Kevre poslije sabah namaza, ccccssss.... Kad bih morao birati između tebe i Kevre, našao bih se u problemu. Ponekad mi se čini da je onaj njegov mejtef jači od tvog magisterija. Eto, mogo bi i on magistrirati na Srebima ali neće, ne da mu skromnost.
Ko ono bi Dalibor?

Anonymous said...

Dobar dan,
Hvala na javljanju, ja to primam da je od srca, ali ne mogu da odolim, da ne primijetim, kako Ribar dade kompliment nassoj Odozgo_77: "...puna lopata folova".

Nekako mi to dodje kao neko ogorccenje, ssta li, razoccarenje...

---
Jedne godine u mom rodnom gradu, po obiccaju (set-me-up) mi htjedosse spremiti kao vidjenje sa nekim mojim sskolskim drugaricama koje nisam vidjela mogucce 30 godina ako ne i visse. Znacci i prije ovog nasseg rata se nismo vidjale.

Ali, kako i telefoni zvucce, ccuje se na 50 m sigurno, tako sam ccula i pitanje: A ko je to? Nastavak je bio oko problema sa srcem i bolesti, kukanja itd.
Ionako, stojecci po strani, sam mislila da je bolje i da ne idem, osoba je sva u svojim problemima, a svejedno pomocci ne mogu.
I nisam. Vrlo vazzno i ko sam.
Samo jedna jedinka koja cce isto tako jednog dana nekog pitati 'ko si'.
---
Hemingvej, drzzi se, makar za nogu od stola, a ruksak sa stvarima zavezzi naprijed.

Pozdrav,
Feniks



čole said...

Teta R. krivo si skopčala. Ono sa lopatom je bio kompliment, jer Odozgo zna koliko je ja gotivim. Malo je takvih cura! Ne znam samo kako zaluta ovdje?!
Mora da je Skenderija navabio. Ostavi nas "demokrata" kad nam je bilo najteže. I ona Harsuz Hanuma - Carolina, ko lud sam brez nje.

Hashim said...

"I ja volim vas "

ODOZGO_77 said...

@ Hasim
e takvog te "volimo"

@ Cole,
ne brini sve sam skuzila
Ne moze nas niko zavaditi, mi smo ovde na blogu prosli "sito i reseto"
Ne smijem u detalje "veliki brat" ce me obrisati!!!
Ako me je iko istraumirao na ovom blogu to je on - ali to ja Cole samo tebi onako u povjerenju kazem....:-D

ko ono bi Dalibor...hmmmm
ja bi da napisem ali se bojim da ce me neko obrisati.Zato je bolje da sutim.
On moze pisati o nama ali mi ne mozemo o njemu jer on ima "gumicu za brisanje"
Zato je poklopim se po usima i plivam dalje...

pozdrav ekipi

ODOZGO_77 said...

p.s.
izmedju ostalih nedostaje mi moj komso VUCKO!
pravo da ti priznam Skenderije se i ne sjecam,,,,davno je to bilo
i ne padne mi na pamet,,,ali Vucko je bio laf!!!

čole said...

Znaš li ti odozgo da ovo čitaju svi oni koji su nas napustili kad nam je bilo najteže, pa i Skenderija?! Kako će on ovo preživit, Bog sami zna? Tebi se Vučko više sviđa ali je Skendi daleko veći demokrata a pšopgotovo multinacionalista. Vučko je gotivio samo Muslimane a Skendi je volio i poštene Srbe a naročito Ostale. Ostali su mi u neizbrisivom sjećanje njegovi dijalozi sa Rajskom, ustvari više monolozi, cccsss. Boba je falila da Rajska zavoli Titu, toliko je bio ubjedljiv.
Zna li iko šta je danas s njima, gdje su, šta rade, koje su sada nacionalnosti, cccsss, itd...

dalibor bilic said...

Sjetio sam se ko je Cole

Marijan said...

@ Čole
Oni su ti sada nesvrstani... trasiraju neke nove staze!

Anonymous said...

Pozdrav svima koliko nas ima,

Ribaru, da Ti odgovorim, a mogucce i da sam opet skopccala krivo brushalter...koliko ja vidim, a da ne pomijesam sise zbog vjetrine, eno nassih drugara na Facebook.

---
Ssta jedna plavojka uradi, cccccc, privucce komentatore, ssto je mladost, to je to!

Pozdrav, I love you--recce Hashim, pa utecce.

Feniks



rajska djevo said...

E sad kad se sjetim tih vremena i tih strastvenih rasprava haha...lako me bilo zapaliti jednom riječju...danas sam nekako zrelija..ne bi mi se više dalo raspravljati niti baš pokušati ubjediti nekoga u nešto..odustala bi valjda u samom startu jer bi mi to uzelo puno energije..danas..a onda je eto bilo tako...iako uz svu tu vanjsku manifestaciju žara iznutra je ipak vladala jedna mirnoća i jedna odsutnost bilo kakve negativne emocije ...
Nadam se da je Gazda dobro i da nije odletio s uraganom nekamo...

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: Tvrdzava

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: Tvrdzava : U prolog .biografiji, Josipa Broza .Nista.Nemam sta da   dodam.Ni da odu...