Monday, February 20, 2017

Harlem Globetroters

Dugo nisam o sportu.,,Brze su druge gluposti ,ali poslije sinocnje NBA All Star utakmice moram.

U New Orleansu igrali ,,Istok,, i ,,Zapad,,Pobjedio ,,Zapad sa 423 naprema 386  ili tu negdje.Previse volim kosarku da bi  ovo gledao.Ni cirkus kosarku Harlem Globetrotersa  ne pratim   godinama.Postalo dosadno.NBA utakmice ,,provirim,,da vidim ko je  vise ,,trica,, dao i pobjedio.Ne uzivaju bas   ovi ,,novi,,klinci  u igri.Vidi im se to na licima.Previse se tu  Dolara vrti ,u losem kvalitetu , da bi neko ,,grizo,,NBA je posto  biznis ,toliko  duboko, da su zaboravili na kosarku..Ponekad mi ovi igraci lice na  nase Dalmatince  i njihov odnos prema  turistima ,gdje bi bilo najbolje ,da ti  ne dolaze ,a salju pare  ili da ne igraju a dobijaju milione.

Sto se mog odnosa prema sportu tice  jos sam na korak dalje ,od trebina i 5 blize ,teoriji ,da je jedini sport ,onaj kojeg igras.Gledanje postaje muka.,,Moj,, tim ,iz Orlanda -Magic  je jos u ligi i to samo zahvaljujuci  tome da se iz nje ne ispada.Ovakvih ko Magic je 80 posto ,sto i nije velika tragedija ,da  nema igraca  bez ugovora od minimum 50 miliona Dolara ,cija je objektivna i realna vrijednost ,negdje na nivio  satnice  menadjera smjene u Mc Donaldsu.Al tako je kako je  i niko te ne tjera da gledas.,isto kao sto te niko ne moze natjerati da ides u  cirkus ,ako to neces ,a razlika je u tome ,sto u cirkus ides spreman da  vidis  Klovnove a ne  igru  , ,a na utakmice ides da vidis  sport   a dobijes klovnove.

5 comments:

Darko said...

Opa gazda, konacno jedan post o basketu, makar i negativan, pa evo da i ja koju napisem poslije koju godinu.
Ono sinoc je stvarno sramota! Samo bacaj ally-oopove i zakucavaj. A sljedece godine se ide na postizanje 400 poena kombinovano u all star utakmici, kao da je video igrica. Uzas!
Pozdrav, i sretan nam dan predsjednika naseg! :}

dalibor bilic said...

Dobro je da si se javio Darko a mislim da nije ,,negativan,, nego objektivan i subjektivan.Naravno sretan nam ,,prezident,, dej.Zivio Tramp.

Anonymous said...

Jebo vas kosarka, to je demode jos otkad Djordan ne igra u Bulsima. Kad sam zivio u Majamiju dali mi par puta karte da gledam NBA iz prvih redova, ono sminka, I samo sam koke smekao okolo, I nisam znao ni ko igra a kamoli ko je pobjedio. A nekad nas je ludak Bruno tjerao da trcimo 25 krugova oko sale napolju, I to na minus 10. To izzivljavanje je samo u komunizmu normalno bilo.


Nego Dalibore, citam svi su manje vise tu povremeno, evo I Darko se konacno javio, ali gdje je Micko? Garant nema signala u nedodjiji, ili je mozda u Sarajevu?

nesloga

dalibor bilic said...

Primjeti se da nema Micka a razlog ne znam .U njegovim godinama covjek se mora opredjeliti ili da pise ili da ima sex ,a on je ocito izabro ovo drugo.Ko zna mozda i promjeni misljenje.

Darko said...

Ti i Stripi ste jedini popili samar od Velicanstvenog. Pokojni je vec par godina, ako nisi cuo.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Bruno_Soc%C3%A9

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...