Friday, February 3, 2017

Lijepa vremena

Haj dobro 3 ,,svalerke,, al  tri zene.Ima razlike,Zena ima pravo ,odnosno sama ga sebi daje da ,,sere,, a svalerka  se zadovoljava  da ,,odsuti,, i pristaje da bude objekt ,dok zena uvijek nastoji biti ,,subjekt,,

Dobra je prica ,Treba je podjeliti.

Otac je bio neki trgovacki putnik u ono doba kad se roba jos prodavala od vrata do vrata.Ona i mati su cekali kuci  i uvijek se vracao.Placo racune i ponovo putovao ,sve  dok majka ,e sad to niko ne zna kako ,nije saznala ,da ima jos jednu zenu  u susjednoj drzavi ,a onda jos jednu  u drzavi do nje.Izbacila ga je iz kuce i svog zivota.Poderala je njegove slike  i nikad ga vise nije spomenula  .Ni po dobru ni po zlu.

Prosle su od tad  godine,mati umrla ,a vjerovatno i otac  i onda joj se  javila zelja ,da sazna ,sta se desilo s njim  ,kad je otiso iz njihovih zivota.Od svega sto je znala je bilo samo njegovo ime.Ima na Internetu  onih stranica  sto istrazuju ,,porodicno stablo  i uz malo srece ,onog koga zanima ,moze  doc i do nekog rezultata.

Prvo joj se javila jedna sestra iz Californije ,a onda druga iz  New Yorka ,cije su majke  otjerale ,,istog oca ,,a koje nisu bile  svalerke .nego su imale  jednak status ..zene..

Kad i gdje je zavrsio covjek sa 3 porodice ,nije ni vazno,ali njih 3  su se dogovorile naci u Aprilu ovde  na Floridi.Pripremaju sastanak  i ova koju ja poznajem kaze da je jako uzbudjena .Kaze da je na Fejsbuku  vidjela  da je jedna sestra veliki republikanac ,a ona  jos veci demokrata  i da su se odma dogovorile  da nece pricati o politici  i novom predsedniku.

Nije problem kad posten  covjek ima jednu zenu i 3 svalerke ,nego kad ima 3 zene u statusu svalerke. 

Bilo je to ono  lijepo  doba Amerike ,kad zene  nisu radile , a ,,muz,, zaradjivo dovoljno za porodicu. i to ne samo  za jednu .Nego za 3.Pa vi sad  zakljucite ,koliko se sve promjenilo.Na gore,Ni svalerke ,- zene ,nisu sto su nekad bile.

6 comments:

Anonymous said...

Hoces reci da nemas sestru ili brata?

Ratna, i zaceta u onom oslobodilackom vremenu, djeca su plod oceva koji su bili u ratu, zarobljenistvu?
Nijemci, ustase, cetnici, Talijani, Bugari, Albanci, Kozaci, Ceceni, oslobodioci...Drugi svjetski rat, sve mlado, vecinom, hormoni upaljeni,

Hoces to da kazes?

Anonymous said...

Ja tu vidim covjeka koji je volio zene I zivot.Puno njih nisu imali petlje za tako nesto a htjeli su,zaljeli su.Licno mislim da je greska voliti jednu osobu za cijeli zivot.To je robija/ utopija.
Strasno mi je kad vidim da se zena boji muza a strasno mi je kad vidim da se muz boji zene.Zivot je kratak I mi ga nazalost zivimo kako Drugi hoce.

Anonymous said...

Svingeri su zakon

Anonymous said...

Dok se hanume ne pitaju puno sve funkcionira. Problem je u feminizmu ili kako jedan neki dan veli feminacizmu.

Anonymous said...

Bjegunci iz bivse Jugoslavije, ili srecnici u punoj mladosti, su odmah zasnovali neke vanbracne porodice po Svedskoj, Danskoj, Norveskoj. Javljali svojima da ce sve uciniti da sto prije postanu drzavljani novih drzava.

I tako, djeca se radjala, bas kao i u Njemackoj od strane Kosovara iz Titove Juge , ili u Sloveniji od strane Crnotravaca ili Bosanaca.
Neka znaju neka ne znaju, a nije ni vazno.
Nije do zena, do situacije je!

Anonymous said...

DA li to ovde neko osudjuje zene?
Ili muskarce?
Ne kontam
Zasto uopste nekog osudjivati ?

Podpis
Vodimo ljubav a ne rat

U potrazi za srecom

 Da paradajz    ,umjesto Mexsikanca  ili nekog  njemu  slicnog -po ,,geografiji,,,sto preko  zice ,zida i rijeke,mora   dodje u Ameriku ,i k...