Saturday, March 11, 2017

Gosti

Otisli gosti.Vratili se u svoje zivote .Ja ,,osto,, u vlastitom.

Uz ,,goste,, idu i uspomene ,do  novog  gosta ,do starih uspomena i ako ima  dilema ,a uvijek ima ,sta je bolje ,sahraniti ih  i one lijepe i one  ruzne ili ozivjeti ih ponovo ,sa gostom,nikad je necu rijesiti.Gost donese ,ali ne odnese tu dilemu.

Cini mi se ponekad da ,,lakse,, zivim bez ,,uspomena ,,ali da bi mi bilo teze ,da nekad ne ,,svratim,,

Koga primas i kod koga ides u goste.Kod onog ,gdje nema iznenadjenja,sto znaci da samo  kratka analiza uma ,otvara vrata  tvoje kuce ,onima koji ce ti reci  sto i sam mislis ili kojima ces reci ono sto i sami znaju.Gost je samo ,,pecet,, da si u pravu ,nesto ko na razglednici  ,markica ,, ,koja postaje ,,aktivna i ode  ,tek kad neko preko nje ,,pukne ,,stembilj,, 

Znaci idemo  ili nam dolaze gosti koje biramo.Razmisljao sam  bezbroj puta o ljudima sa kojima sam bio  drug i prijatelj , a sto je prekino rat  i drugarstvo i prijateljstvo  i da nismo  poslije toga  imali sta reci jednio drugima ,pa smo zbog toga ,a najlakse je ,prekinuli i sve veze ,sta bi se desilo ,da mi neko takav ,koji mi je nekad puno znacio ,najavi svoju posjetu.Bil rekao hajde dodji .Bil  rekao ,,nemoj dolaziti ,ili bi nasao neki razlog da me ,,tad nece biti kuci,,Postavljam ovo pitanje samo kao hipotezu  incijative nekog drugog ,a siguran sam ,da ima blokada ,da je ja nebi nosio ,kao incijator,A sto bi to neko pozelio da vidi Dalibora ,prije nego bi Dalibor pozelio da vidi nekog.Strah od istine.Ako jeste od koje,Vlastite ili tudje.

U dubokim rovovima ,,licnih,, spoznaja   se krije  i ovaj odnos prema ,,nezvanim gostima,, i niko nije spreman da se odrekne te privilegije  i da se suoci s njom ,bez obzira koliko bolna  bila i da je jedini kriterij  odlucivanja ,vlastita glupost,koju podrzi i tudja ,a ciji rezultat je  da si od gosta cuo  samo ono ,sto mu nisi sam ,,stigo,, reci  ili da si osto  tu gdje si i bio ,prije nego je on i dosao i otisao.

Vise volim biti domacin nego gost.Na ,,svom,, se bolje osjecam ,sigurnije,Iza ledja me stite debeli zidovi ,,,mojih ,, zabluda  i labave istine sjecanja . 

13 comments:

Micko said...

Dobro napisano. Svaka čast.

Micko said...

Vezano za komentar druga Kevre iz potoka u prošlom postu.

Druže Kevro moraš objasnit šta je patriota. Jesu li Vikic, Divjak,leotar i mnogi drugi po kojima danas pljujete samo zato sto nisu muslimani. Leotara ste čak i ubili. Da skinemo maske s lica i kažemo da su vaši patrioti razne ćele i ostali kriminalci i razbojnici. To su vaši idoli i patriote.
Nekad ne volim da imam recepciju kad vidim da se jave neki iz ovih potoka.

Kevrin potok said...

Da kriminalaca nije bilo sad bih ja i masa drugih autohtonih bili u masovnoj grobnici ili gore od toga - u Australiji. Ovako je bolje da sam u svom na svom a recimo da si ti tamo daleko. Leutar nije bio patriota nikad, neznam otkud ti on pade na pamet, ujo sa velikim U bio, Vikara jeste i dan danas patriota i hvala mu, a Divjak je ostao na pravoj strani iz okolnosti u kojoj je bio kad ga je Kukanjac pred sami rat uhvatio u prodaji kamioneta municije HVOu u Kiseljaku, pa nije mogao natrag u JNA u svoj Beograd, tako da je sumnjivo koliki je bosanski patriota. Ne volim ni ja takve pobjegulje iz tih australijskih potoka bez recepcije, pa neka vas tamo daleko, dalje-bolje, po vukojebinama i Sijatlima s druge strane planete.

dalibor bilic said...

hahhaha ovo je stvarno super ;,,bili u masovnoj grobnici ili gore od toga -u Australiji,, kaze Kevro,Jos da je dodo i Ameriku .hahahah
ok ,vako,Ja se sa gospodinom Kevrom i njegovim kriterijima vrijednosti ,izmedju kojih je i ,,patriotizam,,apsolutno ne slazem ,ali kad god pozelim da ,,znam,, da osjetim , sta misli danasnje ,,Sarajevo,,bar 95 posto njega ,nema boljeg potoka od Kevrinog.On ,,zazubori,, sto svi misle ,ali nece da kazu.Da se malo vratim na patriotizam ,Ja jedino svoj mogu ,,mjeriti,, -nikakav ,sto sam znao i prije Kevre ,al neosporna je njegova uloga na ovoj stranici ,,da objasni i kaze i onima koji jos ne kontaju vlastito ucesce i doprinos u vremenima i dogadjajima o kojima govorimo. ,Za razliku od vecine ja volim Kevru ,Covjek ,,kaze,,Da se dzabe ne patim i razmisljam.Cuj u masovnoj grobnici ili gore od toga =Australiji hahhahhahahhahhahE zar nije sega ko i sve ostalo ,hahhahahahaha

Hashim said...

Kevro, kad budes imao vremena objasni mi ono autohton-to bih volio znati , kako si ti TO?

Anonymous said...

Nekad kad Nam se najavi nezeljen gost
Mozemo samo obrisati poruku I praviti we kao DA je nikad nismo dobili
Ta nije losa

Micko said...

Kevro aferim. Sad si mi pravo drag jer si sve kazao bez maske. Tako svi treba da radimo. Pa i glumci se umore pa puknu. Jeli tako.
Znaš Kevro , ovo je velka zemlja, pa čak je i kontinent te zato ima puno vukojebina koje su nepristupačne i neko mora da pravi puteve i postavlja repetitore za mobilne telefone.
Ta vaša zemlja je jako mala,ali jako velika vukojebina. Dok prodaješ od Pala do Mostara imaš tri rominga. Razumjes li ista. Ovde nema rominga na desetine hiljada kilometara uzduž i poprijeko. Šta misliš zašto.

Čole said...

Barne li mi još iko Kevru, krv će ga obliti! Ima ćoek muda da kaže šta misli. Isti sam ti i sam. A ono šta on misli, tako misli i 90% Bošnjaka pa i gore. Dobro reče Dalibor. E pa, zar nije bolje da znamo nego da ne znamo šta nam misle, pa da se i nama, nekad u budućnosti (bliskoj) ne dogodi neka "masovna grobnica" hahaha... Kevro već zavrn'o rukave i samo čeka da Kirba vikne: PALI, SAD! A razlika između Bakira i Kevre je samo u visini plate! hahaha...
Ko ono upita šta je to autohton? E autohton ti je skoro isto što i autogol! I na kraju da pohvalim Daliborov tekst. Ona tri dana sa Jendruhom, nisu bila izgubljena.

Kevrin potok said...

Autohton nego, i to stotine godina u svom gradu. A ne ko ovi što su u grad sišli s kota na koje su dovedeni stotinama godina prije od nekih carevina pa se opet popeli na njih pred sami rat ili evo i poslije rata, svejedno u Sarajevu, Australiji tj poslije rata na Romaniju. Krv nije voda, mada je pitanje koliko, zbog onog uzimanja mlade prvi dan od aga i begova. A rominga ne bi trebalo biti ni u BiH, ali ti hajduci s kota su zauzeli busiju, pa protjerali i pobili autohtone, i evo prave roming.

Anonymous said...

" i to stotine godina u svom gradu. " rece Kevro.

To je zasluga njegovih predaka, a jedina njegova zasluga da bude to cime se dici je da je bio najbrzi spermatozoid u istih.

Ocito i njegovi preci pratili istu shemu.

Home said...

Autohton moze biti "Urođen, starosedelački; koji odavnina živi u nekom kraju, prastanovnik, starosedelac, urođenik."
Ja mislim da si ti ovo zadnje ( Urodjenik ).
I nisi nam objasnio jesi li ti porjeklom od onih sto su jebali ili od onih jebanih.
Al ne brini , imas sigurno najvazniju osobinu autohtonih , takvi kao ti rastu samo dole i nigdje vise - budi ponosan !

Anonymous said...

Dalibore, izvinjavam se sto sam onako prosto odreagovao na prvu. Zasluzio sam brisanje. A tebe Kevrin nek je stid godina sto si sprcao u dupe. Zbog takvih kao ti se ne treba vracati u kasabu ni na godisnji.

nesloga

dalibor bilic said...

Svaka cast ,,Nesloga,, Znao sam da ces skontati.

Ima (li) boga

 Valjda moras biti ili kriminalac-ubica ili policajac da  pokusas objasniti  kako  je moguce da ovaj prvi ,ubije 4 cuvara zakona  koja su do...