Wednesday, February 28, 2018

Praznik u Sarajevu

U filmu ,,Praznik u Sarajevu,,ima  ,,super  scena ,koja se desava za sankom ,  u jednom kaficu  i dijalog izmedju Davora Dujomovica ,koji glumi  malog  ,,shanera,, sitnog kriminalca i Bate Zivojinovica ,koji  je ,,inspektor u policiji ,,Kaze ,,shaner,, inspektoru : ,Tvoje je da me ganjas ,a moje da me ne ufatis,,sto znaci da svako radi svoj posao ili gradsko vjece je Mesica proglasilo  ,,pocasnim,, iako je on  unaprijed rekao da nece  primiti nagradu ,,Njihovo je da ga ganjaju a ,,njegovo,, da ga ne ufate.

Bas me zanima sta ce se dalje desavati ,Bilo je i ranije slicnih  ,,gafova,, ,ali ne na nasim prostorima ,al odprilike predvidjam scenario u nekoj  kafani tipa ; De ba Stipe ,nemoj zajebavat ,Jebo Pamuka  ba ...........a  cojka ,,,,,,,

Dok se gradsko vijece ,,nateze,, sa Mesicem ,oni  ozbiljniji politicari predali ,,Evropi,,  upitnik ili po nasem ,,molbu,, za uclanjenje.Sta je Evrpa pitala  i sta su ovi odgovorili niko  osim njih ne zna ,al   ,,novine , pune slika  i  nasmijanih lica ,poljubaca i zagrljaja ,evropskih zvanicnika i bosansko hercegovackih  ,,naucnika,,Ako je suditi po izjavama   i jednih i drugih ,Bosna je na samo korak od ,,Oaze,,iz koje pruzaju ruku  spasa u odrzavanju  statusa  koji je bio zadnjih 25 godina,sto znaci da je ,,stara dama,, jako sretna  ,,sa onim sto se  tamo desava ,po iskustvu ,,Nedo bog gore ,, 

Ako je Evropa a vjerovatno i  Amerika ,uz nju,zadovoljna  vladajucim nacionlistickim partijama ,onda je to kraj  price o nekoj ,,normalnoj Bosni,,ili je samo najava nekog buduceg scenarija gdje u kaficu   sjedi Evropa i Bosna i kaze Bosna :,,Nase je da vas ganjamo ,a vase  da vas ne ufatimo, ili Evropa  veli ;Vase je da nas ganjate ,a nase da nas ne ufatite ,,,odnosno  ,svak radi svoj posao ,,,de ba nemoj zajebavat ,.. a cojka  .Jebo  nas  al i vas.

6 comments:

Marijan said...

Daj ba, ko od stranih političara ovu državu i njene političke vedete smatra ozbiljnim? Ako su nas zaglupili, misle da mogu i njih. Da ih nije strah Rusa i Arapa, davno bi digli ruke od nas, a oko BiH bi podigli ogradu veću i bolju nego što planira Tramp prema Meksiku, koliko nas vole.
Mogu zamisliti šta misle "stranci" pri susretu sa našima (grebatorima), posebno ona tri lika što se slažu k'o rogovi u vreći... mislim da im je konačni utisak: - Ja debila majko mila!

Marijan said...

Đećeš ba Pamuka za počasnog, pa se zamjeriti babi Erdoganu koji nas čuva... Bilo bi, nema ceste, nema gaća (kupujem na pijaci, Turske), nema ovo, nema ono... više od pola tehnike mi je Beko, kako to servisirati- ma hajte molim vas lijepo, da je i Bibliju napis'o, kakav Pamuk i Orhan!

Hashim said...

"Muzej nevinosti ili Mesić mek k’o pamuk"
Stivo, sto bi rekao Beka , procitajte u Oslobodjenje - bice sve jasnije.

Nurko said...

Mi cemo sa Kosovom u EU neke 2050te. Sta je jos 30tak godina cekanja, nista

Anonymous said...

Kosovo je vec u Evropskoj zajednici, euro je tamo platezno sredstvo a I Nato je tamo .

Anonymous said...

Kosova ce u zajednicu Turskih satelita sa BiH, sjevernim Ciprom i Turkmenistanom a ne u EU.

O Nono ,nono, nono ,dobri ,,moj,, hdz

 U Americi uvijek zanimljivo.Evo ovde na Floridi ,politicari ., osim  sto se bave  jako vaznim egzistencijalnim  pitanjima-koliko,  brinu i ...