Wednesday, April 25, 2018

Komsija

Kad imas problem sa jednim komsijom,nista strasno, ,Mozda nesto  s njim nije OK,,Kad imas problem sa dvojcom ,nesto ne stima ni sa tobom  i bar jednim od njih ,al kad imas problema sa svim komsijama ,sto posto  nesto nije u redu s tobom.

Sreca da Hrvatska i Bosna ne granice sa Madagaskarom  jer bi i tu sigurno bilo jako napeto  ,odnosno ove dvije drzave  nemaju  dobar  odnos  ni sa jednim susjedom   sa kojim granice i naravno ,ni medju sobom.

Ovaj put je problem ,,most,,nazvan Peljesacki ,al da nije ovaj bio bi neki drugi ,jer jedno na ovim prostorima mostove ne prave  da spoje obale i povezu ljude nego da ih razdvoje .

Koliko je ljudi poginulo raspadom Jugoslavije.tristo i vise hiljada .Koliko  je ko osvojio   novih kvadratnih kilometara prostora ,Ni jedan jedini,Sve novonastale drzave ostale u granicama Avnoja ,pa zar je trebalo da pogine toliko ,da pokazes svijetu  kolika si budala ,I pokazali su. i nisu na tome i stali nego  doradjuju ,,,Budala,,  nije mentalno stanje nego ,,status,, iz kojeg uvijek  izviru problemi  i da  Hrvatska u inat  Bosni  ne gradi ovaj most ,sigurno bi Bosna iz istog  razloga,da je u mogucnosti,  podigla slican.

Kao ilustraciju ovoga ,sjetio sam se price koju sam svojevremeno vodio sa jednim ,,pravim,, ,,komsijom,sa nasih prostora ,   i na moju konstataciju : ,,Sta  vam ono uradise ,,mislio sam na komsije , ,dobio odgovor ,,Nije to nista sta bi mi njima ,da nismo zakasnili,, 

E na ovom  ,,mostu,, iskrenih ali ne dobrih  namjera  je i objasnjenje svega sto se dogodilo  i sta se dalje desava  i jedini svoj  problem i krivicu  i dalje   vide u tome  sto se  negdje  i nekad  ,,zakasnilo,,pa sad nastoje da im se to opet ne desi.

2 comments:

Anonymous said...

Nemoj opet da bude 'ko cita upala mu devalvirana kitjanka'; Tesko je kad se naviknes na citanje.
Nego, nije u pitanju most, u pitanju su Kinezi.
Svi su protiv Kineza, radini ljudi, ali dzaba.
Odmah se tim nekima dize kitjanka na spomen Kineza, a nekima se i zglobovi upale od ljubavi.
F.

Micko said...

Ko još pametan shvata te sve državice kao ozbiljne države. Mislim da taj nije normalan. To je sve nalik na bombu koja se prilikom eksplozije raspadne pa se skupljaju geleri. Ovaj geler je moj onaj tvoj. Nema tamo napretka za trista godina. Samo treba jedan novi Tito da im jebe majku kroz indigo pa da imaju po jedan primjerak da majci daju. Druge nema.

O Nono ,nono, nono ,dobri ,,moj,, hdz

 U Americi uvijek zanimljivo.Evo ovde na Floridi ,politicari ., osim  sto se bave  jako vaznim egzistencijalnim  pitanjima-koliko,  brinu i ...