Monday, April 23, 2018

Robot

Mozak ,mislim na ono malo ,sto imam ,mi posto ko spuzva za upijanje reklama i kad bi ga sad iscjedio ,ispalo bi iz njega jedno 90 posto ,propagande svih vrsta i  10 posto ostalog.

Padala je kisa ,cijeli dan ,juce u Orlandu ,pa je ljepse ostati kuci  i sve  odgodit za Ponedeljak ,a jos kad  na Tvu  imas ono sto te zanima -4 utakmice Plau offa NBA ,nema bolje atmosvere od one ,,kucne,,

Nije ovo prica o sportu ,ako ste se prepali  jer kad sve saberem ,ove 4 igre, gledo sam  jednu cijelu i 3  EPP poruka.U biti nisam protiv   ,reklame,, ,Znam da je mora biti ,ali ne kao ,,glavni sadrzaj, sto je postala ,ili sad kao da najave :e sad ce te gledati reklame a izmedju njih i malo kosarke.

 Kad bi me i pitali ko je pobjedio ili koliko je neko koseva ,,dao,, moro bi se dobro zamisliti ,za odgovor, al bi svaku reklamu ,a bilo ih je stotine, mogo  istog trenutka ,ponoviti i prepricati.  i cak reci  ime  onoga sto u njoj ucetvuje.

Glumci ,pjevaci ,sportisti ,ma svi oni iz takozvanog ,,javnog,, zivota ,snimaju reklame ,a pojedini ,recimo Le Bron jemes ,kosarkas ,reklamira sve od  auta do toalet papira i u toku jedne utakmice ,gdje isti igra ,moze ga covjek  vidjeti  jos u 10 razlicitih spotova .Hajde da je samo on ,nekako bi covjek i podnio,al nije ,Tu su  cjele ekipe .Kupite ovo ,kupite ono  i ,,mi,, sve to koristimo ,a kad valja nama ,mora i vama .

Reklama je uvijek bilo  i navikne se covjek ,al sad ih je toliko ,da ih ne rasprostranjuju ,nego ,,nabijaju ,, u podsvijest i da u jednom trenutku osjetis da u glavi  vise nemas mjesta za njih  ili ciljano ,da onaj ograniceni prostor  iz spoznaje ,brises druge stvari  da stane reklama.

Nece jos dugo vremena proci  da reklama izbaci sve ostale sadrzaje iz onog djela mozga  sto radi  kao svijest i da ce u njemu ostati  samo oni djelovi sto kontrolisu  ,,cula,,-mirisa ,ukusa ,a da ce covjek  postati toliko ,,ovisan,, da ni to nece moci  vise kontrolisati ilo ono sto moze  ,bit ce ravno  kontroli ,koju imau nad  robotima .Nego gledo sam jednu strasnu reklamu za kucnog  robota ,Sve radi ,Cak i misli za tebe.Hocu reklamuuuuuuuuu. Dajte miiiiii.Plisssssssssssss.Plissssssss.

4 comments:

Čole said...

Jedno vrijeme sam skupljao reklame, naravno one duhovite i sakupio sam pristojnu kolekciju. Mjenjajući računare, negdje mi se zagubi folder sa tim reklamama, jebajiga. Pratim uglavnom desetak programa, najviše. navečer kad sjednem pred TV, krenem sa listanjem u potragu za nečim zanimljivim. Nerijetko se dogodi da na svim tim kanalim istovremeno budu reklame. Hajde da su suvisle, pa da čovjek pogleda i one su pravljene za ljude ali su to katastrofa od reklama. Ja ih zovem "antireklame". Kada u radnji naletim na neki od proizvoda koje reklamiraju ti idioti od dizajnera, nema šanse da kupim taj proizvod, taman da mi ga i đaba daju. Eto, takav dojam na mene ostavljaju takve reklame. E sad, nikako da skontam ko je veći idiot, onaj koji pravi takve reklame, oni koji ih naručuju ili oni koji ih gledaju?
Nešto kontam, kako bi trebala izgledati reklama za ovaj Daliborov blog? Hajte da pomognemo ćojku, da prestane biti najneotvaraniji blog u regiji, cccsss...
Od Dalibor Bilića
ko ne čita blog
vidiće boga svog!
(A ko čita, upala mu kita. Cccsss...)

dalibor bilic said...

Poslije ove Coletove reklame a narocito ovog dijela u zagradi ,mislim da ce broj onih koji citaju ovaj blog ,u najmanju ruku biti ,,usloznjen,,alternativom ,pisca iz Sumbulovca.

Anonymous said...

Trebao je dodati DEVALVIRANA kita.

Anonymous said...

Ima jos: Reklame su cisto pranje novca!

Koliko ?

 Jedan od ,nije i najvazniji,preduslova , da se pocnes osjecati kao ,,malo,, Amerikanac  je to da ;naravno ne pitas nikoga koliko zaraduje ,...