Monday, July 24, 2017

Gdje ti zivis ?

Pitanje ,odnosno vise konstatacija ,,Gdje ti zivis,,je univerzalni odgovor  na reakciju ljudi ,koji se  bas i ne snalaze,najbolje u odredjenim situacijama, ,a ovo ,,gdje,, ne podrazumjeva  geografski pojam ,nego vrijeme u kojem se taj  nalazi.

Postavio  prije nekoliko dana neko snimak  iz jednog  suda u Americi ,gdje zena ,negdje  35 do 40 godina stara ,pred sudijom ,,odgovara ,za neplacene kazne parkiranja.Nista specijalno ,dok covjek ne odgleda do kraja ,Za preskocit .Onda sudija navodi kad i gdje i  dodaje kazne.prva 50 Dolara ,druga ,isto toliko ,treca ... i ona zena progovara.prvu je zaradila kad je parkirala ispred  suda jer je isla  da svijedoci  u procesu protiv svog brata ,koji je ubio njenog  sina .Drugu  kad je parkirala ispred socijalne ustanove ,kad su je izbacili iz stana ,Trecu .............

Gleda sudija i slusa .Zena kaze da nema para za kazne  jer jos odplacuje sahranu   sina .Ok kaze sudija :,,Sve kazne pretvaram u jedinstvenu od 50 Dolara ,,Kaze zena imam to da platim.Onda  sudija pita :Kad to platite koliko ce vam ostati : Kaze ona 5 Dolara.Tisina od jedno  2 minute i  sudija  ukida kaznu .Poslije sam gledao porinuce  novog USS nosaca aviona Jerald R Ford ,vrijednog 13 Milijrdi Dolara.sto apsolutno nema veze sa ovom pricom ,al sam gledo.

Meni se stomak okreno.Cekam djecu da im sve prepricam  i kad sam  zavrsio  i ocekivao reakciju ,starija ,ne podizuci pogled sa telefona  upita ; I sta ,,Onda sam ja ,,trazio vazduha,, da nastavim ,al mi se nije dalo .zavrsili smo pricu u sekundi    konstatacijom da to vidis  svaki dan,a ja ostadoh bez ocekivanog pitanja  ,  :,,gdje ti zivis,,Ovde se to ne upotrebljava u  nasem kontekstu.Ovde te pitaju ,,odakle si,,.Stvarno gdje ja zivim.a znam ,,odakle sam,, i nista ne pomaze.

6 comments:

Anonymous said...

Dje zivim? Mi od preksinoc imamo adresu na Majorci. Gotova stvar, djeca ce mi hablat I neki ostrvski koji nije Katalonski uz Engleski, sad papire valja ganjat. Pozdrav svima iz Es Paradisa diskacha u San Antoniju uz hrpu pijanih Britanaca iz kojeg citam Daliborov blog dok roka tehno retrospektiva hitova is zadnjih 25 godina, s najstarijim znaci ono otprilike otkad smo svi nagrajisali.

nesloga

dalibor bilic said...

Sretno

Anonymous said...

Hvala, zivio. Nego update..evo skoro 6 ujutro a ja u taksiju. Da ne bi bilo zlih jezika, sta, kako, zena je u novom stanu na Majorci s djecom, a ja na izletu kod jarana na Ibici. I samo da spomenem da sam veceras napio slatke francuske 31godisnje blizankinje I otpratio ih u hotel bez da sam ista I pokusao. To mi se nije prije desilo, ne mislim to neko samoodricanje, nego to s blizankinjama. Prividjam se sebi. Ko bi reko?

nesloga

Hashim said...

Nesloga, vidi se da si zivio dugo blizu Micka-ko blizanci!

Micko said...

Sta so mislo Hasimaga nije mi jasno. Paprica ima dva fakulteta jedan iz Dojclanda a drugi odavde i nema tu poredjenja. Ja nosim 12 sati cipele sa zeljeznom kapom I radim ko masina. Nisam bio na nikakvom odmoru 25 godina. Nisam nikad otiso na plazu a kuca mi gleda na nju. Jedina mi je mana sto volim zene i Titu. Ja i Paprica smo dva svijeta razlicita moj veseli Hasim efendija. Nego ako volis tucat kamenice dobro mi doso.

Hashim said...

Hvala ti na ponudi, ja ostajem na Seni.

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...