Monday, July 24, 2017

Gdje ti zivis ?

Pitanje ,odnosno vise konstatacija ,,Gdje ti zivis,,je univerzalni odgovor  na reakciju ljudi ,koji se  bas i ne snalaze,najbolje u odredjenim situacijama, ,a ovo ,,gdje,, ne podrazumjeva  geografski pojam ,nego vrijeme u kojem se taj  nalazi.

Postavio  prije nekoliko dana neko snimak  iz jednog  suda u Americi ,gdje zena ,negdje  35 do 40 godina stara ,pred sudijom ,,odgovara ,za neplacene kazne parkiranja.Nista specijalno ,dok covjek ne odgleda do kraja ,Za preskocit .Onda sudija navodi kad i gdje i  dodaje kazne.prva 50 Dolara ,druga ,isto toliko ,treca ... i ona zena progovara.prvu je zaradila kad je parkirala ispred  suda jer je isla  da svijedoci  u procesu protiv svog brata ,koji je ubio njenog  sina .Drugu  kad je parkirala ispred socijalne ustanove ,kad su je izbacili iz stana ,Trecu .............

Gleda sudija i slusa .Zena kaze da nema para za kazne  jer jos odplacuje sahranu   sina .Ok kaze sudija :,,Sve kazne pretvaram u jedinstvenu od 50 Dolara ,,Kaze zena imam to da platim.Onda  sudija pita :Kad to platite koliko ce vam ostati : Kaze ona 5 Dolara.Tisina od jedno  2 minute i  sudija  ukida kaznu .Poslije sam gledao porinuce  novog USS nosaca aviona Jerald R Ford ,vrijednog 13 Milijrdi Dolara.sto apsolutno nema veze sa ovom pricom ,al sam gledo.

Meni se stomak okreno.Cekam djecu da im sve prepricam  i kad sam  zavrsio  i ocekivao reakciju ,starija ,ne podizuci pogled sa telefona  upita ; I sta ,,Onda sam ja ,,trazio vazduha,, da nastavim ,al mi se nije dalo .zavrsili smo pricu u sekundi    konstatacijom da to vidis  svaki dan,a ja ostadoh bez ocekivanog pitanja  ,  :,,gdje ti zivis,,Ovde se to ne upotrebljava u  nasem kontekstu.Ovde te pitaju ,,odakle si,,.Stvarno gdje ja zivim.a znam ,,odakle sam,, i nista ne pomaze.

6 comments:

Anonymous said...

Dje zivim? Mi od preksinoc imamo adresu na Majorci. Gotova stvar, djeca ce mi hablat I neki ostrvski koji nije Katalonski uz Engleski, sad papire valja ganjat. Pozdrav svima iz Es Paradisa diskacha u San Antoniju uz hrpu pijanih Britanaca iz kojeg citam Daliborov blog dok roka tehno retrospektiva hitova is zadnjih 25 godina, s najstarijim znaci ono otprilike otkad smo svi nagrajisali.

nesloga

dalibor bilic said...

Sretno

Anonymous said...

Hvala, zivio. Nego update..evo skoro 6 ujutro a ja u taksiju. Da ne bi bilo zlih jezika, sta, kako, zena je u novom stanu na Majorci s djecom, a ja na izletu kod jarana na Ibici. I samo da spomenem da sam veceras napio slatke francuske 31godisnje blizankinje I otpratio ih u hotel bez da sam ista I pokusao. To mi se nije prije desilo, ne mislim to neko samoodricanje, nego to s blizankinjama. Prividjam se sebi. Ko bi reko?

nesloga

Hashim said...

Nesloga, vidi se da si zivio dugo blizu Micka-ko blizanci!

Micko said...

Sta so mislo Hasimaga nije mi jasno. Paprica ima dva fakulteta jedan iz Dojclanda a drugi odavde i nema tu poredjenja. Ja nosim 12 sati cipele sa zeljeznom kapom I radim ko masina. Nisam bio na nikakvom odmoru 25 godina. Nisam nikad otiso na plazu a kuca mi gleda na nju. Jedina mi je mana sto volim zene i Titu. Ja i Paprica smo dva svijeta razlicita moj veseli Hasim efendija. Nego ako volis tucat kamenice dobro mi doso.

Hashim said...

Hvala ti na ponudi, ja ostajem na Seni.

Kako ?

 Ovo vrijedi zabiljeziti ,U vijesti je naslov ;Ukrajinski gradonacelnici dosli u BiH kako bi iz naseg iskustva ucili o obnovi drzave ,,Sto b...