Saturday, March 3, 2018

Put putuje Latifaga

Pricam juce sa prijateljem ,kojem se zena sprema u Bosnu.Kaze covjek ;Tri dana smo u ,,vanrednoj,, situaciji .Zove rodbina od tamo .Prenosi  trenutnu stanje , ,koja je cesta zatvorena  a koja nije .Kazu prijeti se i blokadom aerodroma.Kako se probiti  do ,,kuce,,

Ovo sto rade demobilisani borci ,mogli bi sutra ,,svi,, I penzioneri i radnici  i studenti  i Kinezi i izbjeglice ,odnosno  nema ,,grupe,, koja nije na neki nacin ugrozena ,ili misli da jeste  i koja danas  nebi mogla blokirati  puteve .i ako je to nacin rijesavanja problema ,nikad u Bosni se nece rijesiti.

Koliko  ja vidim  ,problem su ,,pare,,i svi putem  svoji ,,prva,, traze vise para .Nezadovoljnih u Bosni je toliko da bi i  Americi ,bilo tesko ispuniti  sve uslove i  napuniti  novcanike .Zanimljive su i reakcije  tamosnjih medija i politicara .Sve u stilu ..imaju pravo,,  al nebi trebali blokirati ceste  i drzava mora reagovati.Nebi niko da se zamjeri ni onima sto blokirani cekaju satima da dodju do kuce ,ni onima sto im to nedaju.Kalkulise se iz svih ,,orudja,,i  najbolje rijesenje bi valjda bilo  da se ceste blokiraju a da ljudi prolaze ,sto je naravno nemoguce .

Problem ,,nezadovoljne ,, Bosne nije od juce.Sta i ko je sve obecavo zadnjih 25  godina ,bez pokrica , danas izlazi na vidjelo.al malo se toga ili nista nije ostvarilo  i da se ne lazemo ,nije u pitanju   moral,, ideologija ili nesto  trece duhovno ,nego ,,cist racun ,,i da sad  svim tim borcima ,ponudis ,,orden narodnog heroja ,, bez materijalnog pokrica ili 50 Maraka u kesu ,sta vi mislite ,za sta bi se odlucili.

U proslom postu sam pisao o sceni iz filma ,,Praznik u Sarajevu,, U filmu ,,Ko to tamo peva ,, ima scena blokade  puta ,kad starac neda dalje autobusu ,dok  ne plati da prodje ,a kad  sofer  to odbije   covjek zove ,,djecu ,, Djeco , djeco ,,    djeco ... nakon cega se placa putarina i autobus nastavlja put.

Put putuje Latifaga sa jaranom Sulejmanom.Moj jarane Sulejmane ,gdje god da kremeno sve blokirano .Djeco ,djeco, djecooooooooooo.

6 comments:

Marijan said...

Daj ba, ovdje je metastaza. Medicinski,to je kraj, a ova naša... pacijent je na aparatima (starim i pokvarenim) i daje neke jadne znakove života! Još nije rikno, a kad će, nezna se!
---
Poskupile cigarete
Kažu, pušenje škodi? Možda, al' u BiH bi to bilo od državne koristi, samo ovi naši debili nemaju sluha!
Po mome cigarete bi trebale da budu mnogo jeftinije, oslobođene svih nameta, gotovo đabe? Znamo logiku pušaća, ako treba preskoćit će i obrok, al cigaretu ne!
Zašto?
1. Ovi starohani pušili bi do besvjesti tako da bi sami sebe još brže sjebali, a to bi značilo ogromnu dobit za penziono. Reči će neko: - A troškovi liječenja... ovdje i tako malo koga izlijeće jer proces samouništenja je veoma brz i efikasan!
2. Zaustavili bi armiju mladih koji bježe iz ove države, vladala bi drugačija logika - bar imamo šta da pušimo, a ostalo će već nekako i nekada doći na svoje!
Ovo su moja vikend razmišljanja,
pozdrav svima!

Latif aga said...

Zena stigla bez zastoja u Sarajevo, cak nema ni zime!
Znaci,sve sto cujes odozdo je kao I vazda - suplja.

Anonymous said...

Tvoja zena je stigla avionom!

Dzevahira said...

Metaekstaza pozitivnosti

Micko said...

Dosadilo čekati žute kasike iz Stambola.

Anonymous said...

Prvo su se borili za jednu, jedinu i cjelovitu , a sada bi do kraja života rentu . Pa niste se zato borili valjda.
To je omča za državu još sljedećih 40 godina.

Sevab

 Sjetim se ,sa povodom, price jednog mog druga ,ime  nije vazno,kad je  jednog vruceg sarajevskog dana  kasnio na dzenazu oca svog kolege  n...