Sunday, May 27, 2018

,,I lako i tesko,,

Ako vas  sport ne zanima ,onda ovo nije  ,,prica,, za vas,Prvo  nesto o onom  finalu ,,Kupa sampiona,, izmedju  Reala i Liverpula.Moram priznati da sam  bio na strani ,,Engleza,,ali objektivno  Real je puno  bolji tim od Liverpula i da su oni pobjedili bilo bi iznenadjenje.,koje se mora prolongirati za neki drugi put.O Realu ne treba puno,Tim ,,zvijezda,,koji i kad igra prosjecno  pobjedjuje,Inace nije to bila velika utakmica i nesto sto bi se dugo pamtilo,pa cak ni one pacerske greske  engleskog ,kiks,  golmana ,Koliko sam pratio nase medije ,sve  fudbalske oci   ,bile su okrenute prema Muhamedu Salahu  i na 3 dana prije utakmice ,najveca  briga  navijaca u Bosni je bila ,,Hoce li Salah,, postiti na dan utakmice ili nece,,Zadnja vijest koju sam procitao  je bila da nece ,sto nije puno promijenilo   na stvari ,da ovaj igrac ,napusti teren povrijedzen nakon svega dvadesetak minuta igre,Ko zna .Mozda ga je bog kaznio.

Da zakljucim ,Sve sto se desavalo u Kijevu ,Nako.


Veceras je igrana  7. odlucujuca utakmica  finala Istocne konferencije NBA lige izmedju  Bostona i  Clivlanda.Selticsi nisu iskoristili prednost  domaceg terena  i pobjedili su Cavalijersi.Dugo nisam gledo losije finale.Da krenem od Bostona.Tim bez prave zvijezde,dva najbolja povrijedzena,  sa 6 ili 7    dobrih-srednjih  igraca ,koji je ipak  i takav morao pobjediti Le Bron Jemsa.Clevland Cavalijrsi  uzasan tim. igraca koji  dodaju lopte  Jemsu i ako on sta uradi, a uradi, to je to.Da nemaju Le brona, to je  ekipa  kvalitetu ravna orlando megicu ,odnosno ,bez kvaliteta.

Le Bron jemes  na snagu daje po 40 poena  po utakmici  i da ima samo 10 posto pameti koliko ima snage  ,davo bi 80 ,ali i sa onim sto posjeduje ,u ovoj konkurenciji mu nema ravnog,Pitanje je koliko sam  Jemes moze u  finalu .Sutra se igra i  sedma utakmica ,,Zapada,,  izmedju  Variorsa i Hjustona ,dva jako dobra tima ,a mozda presudan bude domaci Hjuston teren  ili ce  Golden stejtova  dalekometna trice artiljerija to anulirati. Prvi  finalista je Le Bron Jemes,ceka se drugi. tim.

Popodne oko 5 pijem kafu.Upalim espreso masinu a ona ,,trc ,mrc,prc,U smece,,,Sjedem u auto i odem kupiti novu.Vratim se kuci nakon 20 minuta  i napravim  da na  ,,kajamku,, ,,banka ,, moze stajati.,samo sto skontam da nemam skim da je popijem ,ako ne racunam ove svoje  po kuci  domace,E to vam je  Amerika ,ako vas neko pita ,da je objasnite,Sve  lako i tesko.

1 comment:

Darko said...

Žao mi Švabe golmana, ono se ni na utakmicama Pofalićkog nije moglo vidjeti. Ali marketabilnost i star power dobija u sportu. LBJ je potpuno zaslužio finalne jer sinoć nije odmarao ni sekunde. Ne pamtim da je neko u ovakvim utakmicama igrao svih 48 minuta i ovako dominirao golim mišićima.


Ali Warriorsi će ih opet srediti pa će LBJ izgubiti šesto finale od devet ukupno u kojim je igrao, što nije baš na nivou Jordana.

Bunar

 Nemam ja nista protiv, sto smo  dali Ukrajini 600 biliona Dolara .Ima se ,moze se,, I ,da sam protiv,  nebi se nista promjenilo,Ko me jebe,...