Friday, December 21, 2018

Hokej

Odgovor ministarstva vanjskih poslova BiH ,na upozorenje kanadskim gradjanima ,za putovanje u Bosnu i Hercegovinu nije trebalo dugo cekati .Prenosimo ga u cijelini ; 


Efendum benum 

Plaho smo iznenadjeni  haberom koji ste maksuz poslali svojim dzematlijama  o stanju u nasoj mubarak  domovini  i smatramo za potrebom da na njega i odgovorimo.

Mi smo malehna zemlja koja jos luta i  trazi svoj put  i naravno da prema tom  cilju  stoje mnoge prepreke , koje ste i u svom upozorenju  naveli ,ali ne radi se tu o opstem stanju nase ,,raje,, nego o par hrsuza i hostaplera ,sa kojima se svaki dan obracunavamo i kojih je iz dana u dan sve manje i manje .Kazete da se  treba paziti mina i  ostalih ubojnih srestava ,a zaboravljate koliko je  sve to pomoglo  da se sacuvaju nase muarak  sume,kao nas doprinos  ekologiji i ocuvanju  hinsan oklolisa,Dalje  haberite o losim putevima i losem stanju  automobila na nima  i jos  dodajte da  se vozi u alkoholisanom stanju i to cesto.Sto se ,dzada, tice nisu bas ko u Njemackoj ,ali  sa malo srece se moze  proc i na njima niko ne vozi  brzo jer nasi ljudi  u glavnom voze Golfove  ,,jedinicu,, i dvicu ,, koji ne mogu brze od 40 kilometara  na sat.Sto se tice,,pjanih,, za volanom ima i toga i u glavnom se radi o ,,Vlasima,, cija religija ne zabranjuje  koristenje ,,sejtana,, kad se  vozi.Hrsuza sto kradu i otimaju  ima i kod vas ,pa opet ljudi idu u Kanadu i u Ameriku ,a vi zbog par  shanera   svoje gradjane  upozoravate da  zaobidju Bosnu.

Dragi nasi Kanadjani.U vasoj zemlji  zivi  veliki broj nase  raje ,koji bar ednom godisnje dodju da se nadisu nase have  i ponesto donesu i ostave .Znaju oni dobro da nije ,,vako,, ko sto vi haberite  te vas molimo da u svom saopstenju izuzmete  ,,bosnijan-kanadjane ,, koje je vase pismo sigurno jako ,zbunilo i iznnadilo ,jer ne poznaju svoju  domovinu u ovom obliku i ostavili su je ,kad vako i nije bilo.Ako ste ih i prepali ,molimo va da  dodate jos jeedan  mali  anex  u kojem bi  ove nase pozvali da salju malo vise para ,da vako ne  bude ,a dolazit i ne moraju ,dok se stanje ne  poboljsa. a sto se tice drzave Kanade  vise bi nam pomogli  od pisma ,da ste  donirali kojih stotinjak miliona  kanadskih Dolara pa da mi sve to lijepo  ,,ulozimo,,u opsti rahatluk  nas prozvanih /

U prilogu vam dostavljamo  brojebve ziro racuna  na koje mozete  donirati ,jer mi ,,lav,, kanadu i svijet u njoj i ujedno koristimo priliku da vam se zahvalimo sto ste primili  veliki broj ,,nasih,, koji danas  salju pare  otamo i pomazu da ova zemlja  u tranziciji ,bude jednom ,ako ne Kanada ,onda bar Aljaska sa kojom granicite .

Maksuz selam od trecine  ministarstva vanjskih poslova  i od polovne  stanovnika Bosne  i cetrvrtine  zitelja hercegovine  i dvije osmine  iz republike Srpske i tri dvanestine ostalih.Viva kanada i Bosnija.


P.S. Kod nas se  po mahalama,inace, slusa Jastin Biver  isto ko i sevdalinka.Haman.


4 comments:

Anonymous said...

Ha, ha, ha,
Neka samo ssalju, ne moraju dolaziti. Sifru si zaboravio!
Ssaljite, samo ssaljite da gradimo ssto visse crkvi i dzamija od vasseg opranog novca putem donacija.

Nisu napisali kao upozorenje da se treba paziti i lazznih ljubavi.

(Sve sto je napisano za BiH (a sigurno i za ostale bivsse republike) je taccno, a prvo se treba paziti rodbine i 'bliskih' prijatelja)

Feniks

Anonymous said...

Joj i ti se prihvatio Kanade ko da ih je ne znam koliko i do sad dolazilo. Totalno su ne važni. Nego najbolje bi bilo kad bi svojim državljanima zabranili dolazak u BiH Turska, Emirati, Arabija, Srbija i Hrvatska. U tom slučaju kad bi ostali sami sa sobom popravilo bi se stanje za mjesec dana. Dok je pomagača, šaptača i zaštitnika nema sreće. To ti je ko u braku, dok roditelji upravljaju i savjetutju jedni svoje djete a drugi svoje, muž i žena su u svađi, a kad ostanu sami u 4 zida odjednom procvjeta ljubav, sex, i sve štima..—
Dakle najbolje svima zabraniti dolazak.

Udinese

dalibor bilic said...

Cudna neka vremena dosla.Udineze se sjetio sexsa,Hm,

Micko said...

U pravu je Udineze. Treba svima zabranit dolazak.
Moje beracice završile i otišle sretne i vesele. U Januaru počinju breskve pa u Februaru jabuke i tako redom. Dobro su radile jer nisu mogle fejzbucit i twinterat. Isključio ja kabal iz moje antene. Antena moja a kabal državni pod mojim nadzorom. Samo mogu zvat sos a telefon nakon radnog vremena da zovnu kući. Neke su trčale i uzbrdo i nizbrdo ali nema recepcije. Jebi ga ne mogu ni ja plaćat sate na internetu i kad podijeliš na njih 30 malo je previše. Jel tako druže urednice. Sljedeće sedmice dolazi omladina da slavi Novu godinu i njima neću dirat kabal jer ih ne plaćam.
Sretna vam svima najnovija godina sa željom da imate puno ljubavi i sexa i da vas djeca i unučad slušaju.

Pozdrav od veselog Micka.

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...