Wednesday, December 19, 2018

Van -kufer

Kad americki ,,stejt department,, upozori svoje gradjane  na opsnost putovanja u neku zemlju ,treba to prihvatiti sa rezervom  jer se obicno radi  o kombinaciji  stvarne opasnosti i politicke propagande ,pa se i na jedno i drugo malo  doda ,ali ,,radi ,, kod Amerikanaca.Kanadajni su  mnogo objektivniji .Kod njih nema  ideoloskih zapreka ,nego informisu svoje gradjane  po onome sto ,,vide,, ,a juce je njihovo ,  ministarstvo vanjskih poslova  ,malo ,,analiziralo  Bosnu i Hercegovinu  i preporucilo ,koliko ja vidim ,da se  bez velike potrebe  ne ide u tu zemlju ili,moze, uz onu  cuvenu ogradu ,,na vlastiti rizik,,

Kazu  kanadjani ; Ukoliko putujete u BiH ,ostanite na glavnoj cesti  i putujte samo danju .

Posebnu paznju posvetite razbojnicima koji otimaju  torbice i dzeparosima u urbanim podrucijima

Oruzani napadi kriminalnih  grupa narocito su cesti u Sarajevu 

Visok rizik od teroristickih napada koji se mogu desiti bilo kad ,

Ceste i vozila na nima su u losem stanju a vozaci  voze brzo i cesto u alkoholiziranom stanju .

Izbjegavajte  neosvetljena podrucija nocu  i pokazivanje vece sume novca.

Imal jos, ,Ima ,Ne oznacena minska polja i neekspodirana  ubojna srestva u rurarnim podrucijima .Ok 

Nije bas reklama za posjetiti Bosnu ,ali nadati se da i nema bas puno onih  sto ovo  citaju ,jer da je ovo rekao americki stejt department ,naslo bi se ovde bar 3 miliona budala  onih ,sto  bi  da uzivaju u  opasnosti  i sto bi odma spremili kofere  pa pravac Bosna ,al kako se radi i ,,pitomim ,, kanadjanima ,izgleda da  je manji  rizik  srest mamu  Grizlija,sa cetvero djece , ,negdje  u sumi kanade,   nego se uputiti  do ,,nas,,

Sta su jos rekli.Kazu da smo ,,opasna i nesigurna zemlja .Hajde ovo sve  prije ,jos i nekako ,al opasna i nesiguerna ,To brate lazu.

4 comments:

Marijan said...

Lažu, bolan lažu... evo ja ovdje prilikom prelaska ulice preko pješaćkog ne čekam ni deset minuta... znaju vozaći da sam penzioner i da imam vremena! A taj terorizam, kriminal, tamane se oni između sebe. Strada tu i nevina svijeta, al' jebiga, to je kolateralna šteta.
Evo juče čitam - na Alipašinu opljačkali Rajfajzen banku? Razumit je i lopove, okokuzili, a raditi se mora. Čuj kradu torbice, džeparoši... ja potrpam sve u prednje džepove farmerki pa kada mi nešto treba na mukama sam da do nečega dođem... čuj džeperoši?
Ima tu doduše nešto i neodgovornih koji blate imiđ BiH kao zemlje velikih poštenjačina!

dalibor bilic said...

Moj marijane nije sporno da lazu ,cista komunisticko kanadska propaganda a ja sam ovo ,,napiso,, samo da se vidi kolko nije istina i sto je vise ,,vakih,, kleveta i lazi ,lopovi-nacionalisti su sve drazi i drazi.

Anonymous said...

Sve su dobro kanađani napisali samo što sve to vrijedi i za Kanadu samu kao i za većinu zemalja u svijet trenutno. A ne znam ni šta će kanađani u Bosni eto ih tamo.

vankufer said...

Sto je vise kleveta i laži kanadski grizli nam je sve draži i draži

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...