Thursday, June 19, 2014

..Dinst,,

Zovem se Dalibor B .Nastavnik sam  matematike u  skoli ,,H,, drzava ,,M,Imam 40 godina,,Ozenjen sam i otac  cetvero djece.Zena mi radi kao  niza medicinska sestra u  bolnici ,,g,, Stanujemo u dvosobnom apartmanu ,Vozimo  Ford fijestu .2006. godiste.Fudbalski sam sudija   15 godina a zadnje 3 godine  nosim znak Fife.

Zovem se Dijego m.Imam 20 godina  .profesionalni fudbaler i igram za tim  ,,K,,  i za  reprezentaciju svoje zemlje.Trenutna  makrketinska   fudbalsja vrijednost mi je od 5 do 10 miliona Dolara ,ali ako budemo  Svijetski prvaci i 30 do 40 miliona Dolara.

Sutra se igra veliko finale.pripala mi je cast da ga sudim.Naj stariji sin,,H,, ima 17 godina a  naj mladja je kcerka  ,,G,, koja ima svega 4 godine.Na stolu je cek  ,,Bank of  Kajmani,,  ako ga unovcim  ova moja naj mladja kcerka ,,G,, cak i njeni unuci  ce provest  zivot u  sreci i blagostanju.

Godina se Fifa opirala  tehnologiji ,ko usporava igru, da bi na kraju malo i popustili  i danas imamo kamere na gol liniji .To je sve.ostalo je  prepusteno inprovizaciji .Faul ,ofsajd ,moze i ne mora biti.Sto vise tehnologije to manje prostora za kalkulacije.

Igrali su danas Englezi  i Urugvajci,Sudija Spanac.jel  nastavnik matematike ,ne znam ,al sigurno ima  nekoliko djece.Kod nerjesenog rezultata propusta da pokaze crveni karton  Urugvajcu.Da su  ostali sa 10 igraca  bila bi to druga prica.Po svim  normalnim kriterijima je to morao uciniti ,ali ne i po njegovim.Drugi gol ,cista ofsajd  pozicija.Urugvaj ,nikad nisam vidio  odvratniji tim i nije tacno da sve sto je malo jee i slatko i simpaticno, ide dalje.Englezi ispali .izgubili bar  stotinjak miliona Dolara na slobodno sudisko uvjjerenje.Ok sad ce mozda reagovati Fifa i kazniti Spanca ,da ne sudi vise do kraja prvenstva.Hhahahah .Ja se zovem  Miguel  i sudija sam iz Spanije ..........

Amerikanci jako vjeruju ljudima al jos vise  svojim ocima ,tako dA   sve utakmice ,svih sportova  su subjekti  ,,reprize,,  odnosno bilo koji sporni dogadjaj sudije  odgledaju na tv ekranima i po nekoliko puta i ne samo sudije nego i publika.Onda se donese odluka.

Fudbal je igra velikih uloga,malih ljudi.Tesko se nesto prepusta slucaju pa i to da bolji pobjedi,Sve se sracuna ,pa ako ispadne da bolji  mora pobijediti i bude tako ,a ako  ispadne drugacije ,tad prica o cetvero djece  i Ford fijesti iz 2006 godine  i zeni koja radi 12 sati  da bi mala 4 godine stara  ,,g,, imala medu ,postaje jako aktuelna  ..........

Ja se zovem Dalibor b. i mislim da sve sudije nisu ,,lopovi,, isto kao sto ni svi lopovi nisu sudije.

7 comments:

Anonymous said...

Ja se zovem Carlos p. i bio sam linijski sudija na utkmici. Suarez l. nije bio u ofsajdu jer mu je loptu dodao Gerrard s.

Unknown said...

Urednice, gdje se sjeti Dinsta. Tada smo vec trebali shvatiti koliko nas vole zapadnjaci.

Kevrin potok said...

Englezi na ovom svjetskom nisu za bacanje. Ako dobiju Kostariku a Talijani Urugvajce u igri su. Ja se opet kladio na zmajeve, ovaj put samo 50 maraka na pobjedu. Pa kako bude, ja se nadam najboljem.

Anonymous said...

Ja stavio stoju na crnomanjaste. Ako dobiju, dobio i ja, a ako zijane od Zmajeva - jos bolje!

Anonymous said...

Joooj, da je meni vakog amidzu imat!!!

Anonymous said...

pobjeda ili poraz- meni svejedno, al' moj dragi ljut k'o ris. Kaze, opet sudac presudio.

z.

Micko said...

Svi smo vidjeli sve,i svi smo pametni i sve znamo.Neću sad pričat bajke i babine konake.Nema nikakvog smisla.Ali uvjek sam tvrdio da je Fifa jedna velika mafija.Zbog toga nikad ne gledam utakmice osim eto kad je vako neko svjetsko prvenstvo.
Gdje je tu vidio refri kao što ima u tenisu,ragbiju,rukometu i tako dalje,da odma sudijinu grešku ispravi,ili potvrdi.Ovo je čisti kriminal,i niko se ne buni.Kad gledaš Hrvatsku,Bosnu,Ameriku,pa zdrav razum vidi da je sve krivica u studijskim rukama,!li. Je. Najstrašnije što tu više ispravke nema.Pa na svakom sudu ima se pravo žalbe,ali ne na Fifinom.
Pobjednik ovog prvenstva bit će fifa i kladionicari.Ostali nek se jebu.

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil

Uspomene i Sjecanja ( Ni Tamo Ni Vamo) - Dalibor Bilic: 1. Maj -crveni kuranfil : Ma jebo sex.Nije se  covjekova svijest razvila od  sexa n...