Saturday, September 19, 2015

Bocvana

Jes da su izbjeglice ,al nisu frajeri.Jebo ti zemlju u koju ni izbjeglice nece.

Slomise se ovi dole ,,nasi,, da namame  kojeg izbjeglicu ,da pokazu veliko  Bosansko srce  i ,,fildjan viska, al jok ,obilaze  izbjeglice  Bosnu u sirokom luku  i cini mi se da bi  do Njemacke  ,radje preko Himelaja  ,nego preko Bosne , u strahu da bi ih tamo mogli i zadrzati.

Eto nedaju  ,,nam,, ni da budemo  humani.Mislim da je u ovom trenutku jedini nacin  da se organizovano ,,nafataju ,,  izbjeglice  jedno stotinjak ,dosta brate ,pa da se onda  od Svijeta  trazi i dobije pomoc ,ko da ih ima  50 hiljada.Svi drugi folovi  presusili  i niko vise ne salje pare  i sad su izbjeglice sansa da  nekog opet zavrnemo.

,,Dodjite boni ,mole   politicari ,Kukaju po  drustvenim mrezama ,Dodjite da  ,,ostarimo zajedno,,Voditcemo vas na cevape  i na Boracko jezero da se kupate.Vodicemo vas i u  Zemaljski muzej tek ga otvorili.Mirise na  nove  Stecke.,Ma ,,Izoooo,,  samo dodji da   vidimo  ,da moze  i ,,gore,,.Al ,jok ,Ne trzaju izbjeglice  na ,,suplju,, a i u pravu su.Stace u Bosni .Jes da je tamo ,uvijek, sirotinja pomagala  fukarama ,a fukare sirotinju ,a ovo sto se  desava u Bosni je  veca kriza ,nego da plivaju ,veslaju i rone .Izbjeglice na ,,svom,, ,a jos nemaju sansu nigdje ni otic ,a niko ih i nece,pa ni izbjeglice .

Naslonio se Mujo na svoj  plot  pored  magistralnog puta,sto spaja njegovu avliju i Oslo, .Gleda  lijevo ,desno imal ikoga ,da ga  svrati ,ugosti ,da bude malo human ,a nigdje nikoga .Nakon jedno pola sata  vidi  ide ,,cojk,,,odozdo tetura..Daj sta das bar jedan  a mozda je i ranjen ,pomisli Mujo,kad  ono Suljo ,tetura  od 4  klipace Sarajevske ,sto ih je snogu drmno ispred  lokalnog granapa.,,Haj Suljo svrati pa da na televiziji ko ljudi gledamo izbjeglice .Uvijek neko  sranje u toj Boscvani.

5 comments:

Beka said...




Bosansko/Hercegovackim nebom vise ni Lesinari ne lete.


Beka

Marijan said...

Aaaaa... ovog Beke? Juče su letjeli, za danas ne znam... valjda kiša pa čuvaju perje!

rajskadjevo said...

Da nemožeš dobit pare za tranzit...samo ako ostanu..tako da ovih nekoliko milijuna kuna koje smo potrošili nam sigurno neće vratiti iz EU...
Šteta da Amerika nije bliže pa da ih prosljedimo...

Anonymous said...

Nemaju dokumenta--ne mozze preko Oceana.
---
Ako imass telefon, i to najnoviji, tj. konekciju sa onim glavnim, koji preko Googla daje uputstva kuda i kako, naravno za pare...

Ko li je taj glavni ssto diriguje ovim valom histerije?

(U ono 'nasse' ratno vrijeme i Hrvatska,Srbija, Monte Negro--zatvarali granice za one 'suprotne', a cak i za svoje ako tatino ime nije bilo 'pravo'...a ko je protestvovao na granici kao ovi danasnji migranti? Niko, cutke se vracali tamo odakle su i dosli...pa ponovo trazi prelaz...)
Feniks

rajskadjevo said...

Ma je baš..kad smo mi zatvarali granice? Koliko je došlo i muslimana i hrvata iz Bosne...

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...