Thursday, September 3, 2015

Plan ,,C,,

Plan je bio  ; ,,Eto nas dok se vi malo ,,snadjete,,Tako su razmisljali  i oni pametni ,sto nisu cekali da  ,,zapuca,, i oni  ,,glupi,,  sto su se nadali da nece  dugo trajat i oni ludi ,sto su docekali  ,,da prodje,,

Malo je  bilo porodica u kompletnom sastavu  za ,,dijasporu,, generacija ispred nase ,nije bas  bila za ,,puta,,  a   ,,put,, za svoju djecu  vidjela je kao jedino  pravo rijesenje.

Onda su prosle godine.,,Snasli se ,dovoljno  da se planovi i ostvare.Kad je trebalo za djecom ,samo se mali i to jako mali broj  odlucio za to.Daleko je Amerika , Australija ,Kanada  i  drugi ...Vec su stizale i vijesti ,uz  pare, da  ,,starima ,, i nije bas mjesto tamo.Oni sto su  otisli  su se i pokajali.Neko je izdrzo ,godinu ,neko dvije  ,pa nazad ,,kuci,, Ostali su da se ,,pate,, oni sto su  ,,kucu ,, prodali.Za veliku vecinu ,propo je plan A ,a plana B ,nikad nije ni bilo.

Brojni su razlozi ,zasto roditelji  nikad nisu  krenuli za svojom djecom ,a svi su bili pozvani.ispala je  situacija  da je trenutno ,,svima dobro,,  tamo gdje jesu  a sretni i jedni i drugi ,da nisu tamo  gdje su trebali biti .

Odu svi u 7 ujutro.Vrate se  u isto vrijeme navece.Valja provest dan uz tv kojeg ne razumijes ,uz komsije kojih nema ,uz postara koji ne zvoni. i gdje je odlazak u samoposlugu  dogadjaj.Nema  da dodje ni dajdzinca sa Vratnika. ni da na ulici sretnes  gospodju Veru ,sa cekerom ,dok se   vraca sa pijace. Ovde kafu  ,,sam,, pijes.Kad se svi  umorni skupe ,nije im nidoceg.Dva tri sata skupa  i na spavanje.Tako  godinama.Vrijede li ta 2 sata zajedno   patnje.Za one kojih vise nema ,sad vrijede ,za one druge  ce vrijediti,ali ......

Tako je bilo ,dok su oni ,sto su trebali doc ,imali  godina ko mi sad  i sto nikad nisu dosli,a ni pozelili ,da se  vrate oni  njihovi , kod kojih nikad nisu stigli.

A sve je pocelo sa planom A ,koji nema alternative  i samo se cekalo da se ,,snadju,,Onda se  i snasli ,svi i oni tamo i oni dole ,toliko dobro ,da su prestali postojat razlozi  za plan B.Jesu li .

Danas je vec kasno za sve.Ovde nema vadjenja.,Sad valja imat  vlastiti i A i B i B i A ab  ba ab ,,,,,,,,,,,,,,,,,, .Moglo je i bolje ili je sve  ,,sudjeno,, po planu ,,C..Necijem..

10 comments:

Kevrin potok said...

Ko vam je kriv, sami pali sami se ubili. Poslije jebanja nema vam kajanja. Sad biste se ko i vratili, ali kurac, djeca vam tamo.

dalibor bilic said...

Kevro je uvijek ko visibaba.Najavi proljece.

Micko said...

Volim što se Kevro javio nego da mi je neko krme ispeko.
Neka si him kazo.Nemere piiiice i guziiiiiiiice.
Samo da znaš moj Kevrosime da su svi koji su otišli tamo bili brzi u povratku vamo.Nabroj mi na prste jedne ruke one što su se vratili i ostali.
Eto vidiš da ti je dosta par prsta,a ne svih pet.De se opet javi,alaha ti ,pa nam kaži koju pametnu.
Samo za kevru i društvo " dosno moja poharana,zemljo moja neorana". Jebo zemlju koja bosne nema,a jebo bosnu koja zemlje nema.Valja li ova.
Kako je ovde zima na farmi nema mi spasa nego Dari uz guzove.
Sjedi Kevro dje jesi i ne nadaj se da ću ti ja doć.Ni u snu se ne nadaj.Od ovakve ljepote samo budala može pomislit da ima ljepše.

Kevrin potok said...

Ljepše je u svom gradu uz guzove hanume moje evo skoro 45 godina nego neke opajdare koja ima kako joj ime veli dara pa je bila pod više prangijaša nego ti pod golfovima. A tvoju sisatu hanumu ko zna koji arapin, kinez ili crnac tambura, pa i Daru sigurno kad si ti kod kosookih. Nemojmo se zavaravati. A Sarajevo se hvala Bogu profiltriralo, nikad bolje. I dobro je da je tako.

Meho Mekinro said...

Cika Kevro, ja za koji dan idem u Sarajevo na nekoliko dana. Nisi se javljao odavno , nisi mor'o ni sad, kad ja idem . Ogadi mi ono srece sto osjecam da cu vidjeti meni drage ljude, kad znam da cu morat proci kroz tvoje "procisceno" Sarajevo.

Marijan said...

Nije ba Meša, zeza se Kevro...
Otišlo je mnogo smradova, ali dosta ih je i ostalo... a bome i postalo... da ne pričam o onima koji su došli(naj*ebeniji)!
Pa ti sada kontaj...
Nego, sretan ti dolazak, ugodan boravak i još sretniji odlazak!

Meho Mekinro said...

Pa ja sad kontam !. "Otislo mnogo smradova", "jos sretniji odlazak"

Marijan said...

Eeeee, *ebiga sad... ima još fine raje, i tamo i 'vamo!

Micko said...

Ne sekiraj se Kevro,kad se ja ne sekiram.Bolji je sex od religije.U njoj si ograničen ko tegla,a u njemu svi sretni.Procitaj od Dezulovica članak ,Mujo klanja namaz na mjesecu"i tamo ćeš sebe pronaći.
Sarajevo je pročišćenje,a koliko je onečišćenje,dovde tukne.

rajskadjevo said...

Pa vi svi skupa niste "zdravi " ..pa tko ste VI koji ste ostali da sudite o onima koji su otišli i tko ste VI koji ste otišli da sudite onima koji su ostali...

Sarajevo (za) primjer

 Da vas podsjetim ako ste zaboravili,Olimpiska je ovo  godina ,Jos malo pa  ispod ,,triumfalne,, i na vrh  ,,ajfelovog tornja brze ,jace, vi...