Wednesday, January 6, 2016

,,Joja,,

Sjecali se jos iko filma ,,Kozara,,Sjeca ,ne sjeca , ok nema veze,Ja pamtim onu scenu ,pred kraj filma ,kad  partizan ,,Joja,, sam na nekom proplanku ,zaustavlja nadiranje ,,Svaba,,On i njegov mitraljez  ,,Sarac,,Brane.Iz pozicije  ,,Joja,, on se brani.Iz pozicije ,,Svabo,, i on se brani,Niko ne napada ili napadaju da se ,odbrane,,,,Seknd amandman,,

Ovde u Orlandu je neki dan zavrsen   ,,Gan shou,, jedan od naj vecih u Americi ,a  posjetilo ga je  vise od  sto hiljada ljudi.Na ovim i slicnim izlozbama oruzija ,moze se  komotno  naoruzati jedna cijela manja armija  i tu se kupuje i prodaje  sve sto  ,,bljuje vatru ,, i sto  sluzi za ,,zastitu,, kako  vele  ucesnici.Gledo sam na tv u ,snimke ,svega onoga sto covjek moze nabaviti da se zastiti , izmedju ostalog  vidio  i bar 10  raznih vrsta mitraljeza ,slicnih Jojinim,mada puno ubojitijih i modernijih  i zamisljam  kako  neki vlasnik  ,,Sarca,,  iza bracnog kreveta    u lezecem polozaju umjesto ljubavnog pravi mitraljesko gnjezdo. ,ceka  da odbrani sebe i svoju porodicu.

Zabrana prodaje  atomskih bombi u cilju odbrane je jos na snazi ,ali zato i za odbranu mozete kupiti  ,,Napal bombu ,,uz koju besplatno dobijete i visecjevni bacac raketa  ,naravno za odbranu.

Nedavno citam podatak ,koji kaze ,da je u prosloj godini  25 Amerikanaca ,stradalo  od terorizma i 25 hiljada  poginulo  od oruzija ,koje je kupl;jkeno da se  odbrani.Nije mi samo jasno jel ovih 25 hiljada nekog napadalo pa ubijeno  ili  ubijeno samo nako ,jer su ,,bili  sporiji,,

Ako  se i jedan od zadnjih 5  predsednika borio protiv oruzija ,onda je to  predsednik Obama ,Kapa dole ,al se nije pomako dalje od ,,seknd amandmana ,, na americku konstituciju ,koji kaze da se ,,covjek ima pravo braniti,, a kojeg  su svojevremeno  sigurno pisali  vlasnici  fabrika oriuzija ,Sta je god i  poslije bilo cega ,,,potego,, Obama ,bilo je osudjeno  na propast.Ovde se  samo ,,brani,, a Obama je napado .

Jesu li svi  manijaci pokupovali  mitraljeze  i spremni cekaju ,nove  zakone ,koji  podrazumjevaju stroziju kontrolu ,onoga ko kupuje oruzije ,nisam siguran ,ali ako ih u redu ima jos  20 posto ,slijedi period da ce prezivjeti ,,onaj brzi ,, i sretniji.Kad je rijec o oruziju ,tu nema pameti .Postoje samo interesi i oni  koji se ,,brane,,i  depresija,posebno ova januarska .Dupla. I Joja,ko ,,seknd amandman,,

19 comments:

Marijan said...

Joja:
- Komandire, daj mi samo jedan metak za onog žutog s pištaljkom!
---
Eeee jeste država u p.m. za koji će vam k.... onda policija... a nas kritikujete, vaki smo naki smo... vi se u miru pokokate za godinu više nego mi u ratu? *eben neki mir... čudna ste neka zemlja... kokate se nako, iz dosade i zabave!?
Vidio sam ponosne Teksašane kako se ko paunovi šepure sa opasanim pištoljima!
---
Što bi rekao Maj(r)ko Maj(r)ković (audicija): "Nema jata bez Jaseja Ajafata!"

Anonymous said...

Ja sam se ko nesto furao na oruzje u ratu, probao od tandzare, automatskih, pa raznih tromblona, rucnih bacaca, a cak I jednu 82mm ispalio kod jarana na humu koji je bio artiljerac gore prema poljinama cisto da osjetim. A sad krijem slike iz rata da dijete ne vidi slucajno, sramota me svega. Najbolje bi bilo ukinuti taj kaubojski amandman, oduzeti oruzje svima ukljucujuci I petarde I strogo kazniti svakog ko ne vrati ono sto ima. Od kuhinjskog noza i baseball palica bilo bi 2500 a ne 25000. Ali pusti snovi.

nesloga

dalibor bilic said...

Naravno da ne mogu odgovoriti na svaki od stotinjak komentara ,al nema veze ,ja to prihvatam ko kartasku igru ,,Tabla,, i to ona ,,Ko manje ,,al moram na jednu ,,nesloginu ,, recenicu :A sad krijem slike iz rata da dijete ne vidi slucajno .Sramota me svega ,,Bravo ,To je to,Nemam sta dodati.Aferim .

Anonymous said...

sta ispade od ovoga bloga ?
"o" komentara ili 2-3
Dalibore dobro ti rastjera raju

Anonymous said...

Podsjeti me Nesloga na jedan davni komentar, jednog našeg velikog, najvećeg , ma šta najvećeg, gromadu od demokrate. Neću ga imenovat, prepoznaće se sam. Kad je sletio u SAD, na aerodromu, na carini, nađoše mu plastični pištolj, ponio malom najdražu igračku, ha,ha,ha... E jesam se ismijo... a malo mi se i plakalo!
Nesloga se u ratu izmerako na Srbima, roko iz svih oruđa, lahko je njemu! Za razliku od Dalibora i Marijana koji nisu ni metka ispalili. Sad im je kasno, jebajiga, ccccssss....!
Pet komentara! Super! Blog je i predobar, kako ga anonimusi posjećuju a kako vidim i uređuju.

dalibor bilic said...

Dobar je ovaj ,,Cmore,,Nego citam danas vijesti da je tetka poglavice Bosnjaka postala vrhovni vrac .Ok cestitam. i ispod toga 300 komentara,
Komentar je kad kazes nesto ,a niko te nije ,,pito,, .Pismena forma mentalnog sranja .Kontate.

Hashim said...

Dalibore, Dalibore ,niko te nije pitao

dalibor bilic said...

Tacno al kaze se ,,pito,,

Anonymous said...

OĆE NA SILU DA NAGURA NA 10! A JESU MU KOMENTARI, NEMA ŠTA! Ma nema veze broj komentara, bitna je ćitanost.
Za 8 mogu garantovat, ccccsss, računajući i Odozgo77, koja ćita samo kad je depresija mazne. A ni za Rajsku više nisam siguran. Nema Kevre pa joj Daćin blog više intelektualno ne odgovara.
Sva mu raja prešla na Marijanov...mislim blog.

Kevrin potok said...

Svak normalan ima kalaša pa i nešto više u šteku tako da đikani više nikad neće smjeti udariti na šehar. Nedo im Bog da Duduk proglasi nezavisnost, ne bi ih bilo od Zvornika do Trebinja uz granicu nigdje više. A nije ni sad da ih ima nešto puno, a i to je s tendencijom opadanja.

dalibor bilic said...

Sreca da ovakvih ,sto misle ko Kevro, nema vise od 95 posto ,inace 5 posto normalnih ,nebi imalo nikakve buducnosti.
Svak normalan ima ,,Kaalsa,,a i nesto vise u steku,,,,Kalas u Malom ritu.Kalas je od milja Kaljisnikov ,a Mali rit je Sarajevo a tu su jos i ,,dzikani,,kojih nebi bilo od Zvornika do Trebinja ,ako proglase nezavisnost i ako udare na Seher.a nema ih ni sad nesto puno i to sa tendencijom opadanja,
Zanimljiv komentar .Od srca ,koji se mnogima nece svidjeti ,al to je to.Zna Kevro i treba mu vjerovat.Ja mu vjerujem a vi kako hocete .

Anonymous said...

Svim DRŽAVLJANIMA Republike Srpske, želim sretan DEVETI JANUAR, dan DRŽAVNOSTI Republike Srpske!
Želi Vam, Kevrin potok!

ODOZGO_77 said...

@ Cole,
veoma cesto si u pravu ali u slucaju mene i depresije, jok
moram priznati jedno ; ja nikad nisam u depresiji...

Ovde dodjem veoma rijetko, sazalim se kad vidim ovo stanje.

Dalibor me je razocarao tako da ga bas i ne citam- preskocim njegove komenatre
zato sto je zajedljiv...

Voli da brise komentare pa vjerujem da ce i ovaj biti obrisan !

pozdrav ekipi

dalibor bilic said...

Nebi je obriso nema para.Uokvirit cu je. Samo zato sto sam zajedljiv.

Hashim said...

Ne dolazi ovdje niko rijetko. Svi ste tu "Non stop ", vrebate! Šta vrebate?
Sve sto vas se ne tiče , a voljeli bi da vas neko nešto pita.

Micko said...

Sa vašim zakonom o samoobrani se slažem,samo eto nisu trebali prodavat automatsko oružje.Svugdje ima budala što će kalasa izvadit iz magaze.
Kevro sad si otkrio pravo lice,a ja sam još veći islamofob.A ko nebi bio.
Ova ozgo mi je uljepsala dan,amo što se javila.Bio sam se zabrinuo šta je s njom.Nije lako u današnje vrijeme ići u humanitarne akcije po svijetu.
Veliki pozdrav za svjeha važi.

Marijan said...

*ebo te. šta napraviste od mene, od nakog pacifiste...
Moram i ja tražiti kakav polovni mitraljez, nako, ćisto za samoodbranu!
Zna li ko imal' gdje akciska prodaja... moram pogledati po ovim našim second-hand prodavnicama?
Za onoga omraženog sistema nismo ni znali da te prodavnice i postoje - il' smo kupovali novo il' hodali gologuzi!
U kojem mraku sam ja živio Bogo moj... lijepi kapitalizam, svemu nas nauči!

Anonymous said...

Stvarno Ozgo-77 nije ti fol da pomažeš anamo neke, koje nikad nisi ni vidila a ove jadnike ovdje si ostavila na milost i nemilost ovom sileđiji, Daliboru. Jedan tvoj komentar i blog odma živnu. Dobro, nije oživio kao ono nekad, kad nije bilo uljeza - anonimusa i kad je Dalibor bio malo normalniji ali ako se počneš redovnije javljati, ko zna, možda nešto i bidne od ovog blogića.

Anonymous said...

Kevro, Kevrosime; malo ti bilo degeneka pa trazis jos. Izgleda da ti islamisti dizu rep da se bolje cuje kad dispr. Jebali te oni

Staracki dom demokratije

 Amerika je zemlja najvece  ,najdeblje , i briljantne ,svijetske demokratije ,sve do trenutka ,kad to mora i dokazati,Onda to   lici  na sve...