Thursday, January 28, 2016

Pilot

Od novinara ,u Bosni ,su ,,uzeli,, samo Fahro Radoncic i Senad  Hadjifejzovic ,ostali su ,,odradili,, za 2 litre   vina , mjesano meso ,ustipke ,Naravno u kajmaku.

Moram vas razocarati ,ako ste mislili da je Fahro Radoncic ,velika riba ,Fahro jeste  riba ,al ona ,,,pilot,, sto pliva uz velike  i jeste vazan  u tom odnosu ,kao ,,helper,, ali ni jednu odluku ,mislim na one vazne ,nikad nije donio.Razloga je vise ,ali osnovni je onaj da  mu ,,nisu nikad vjerovali,,ali i nisu bili spremi da se odreknu njegovih usluga.,sto je funkcionisalo po principu ,Fahro  jeste   ,,nas,,ali nikad  dovoljno  dobar da bi bio ,,mi,,Naravno da je to Radoncic i znao ,pa umjesto da gubi vrijeme i da se trudi da postane ,,jedan od,, vrijeme posvetio da vise zaradi para ,sto mu je ,morate priznati islo od ruke.

Ako niste   pratili  ,Radoncicu je odredjen  jednomjesecni pritvor ,sto je kod onih ,bliskih njemu   protimaceno  kao montiran politicki  proces ,samo niko ne rece od koga, a od  drugih,kao konacan pocetak  funkcionisanja pravne drzave.Hm ok.

Fahro je sad u zatvoru.Nije to bas  Avaz hotel  i ne vjerujem u dobar  san ,ali ne vjerujem ni da ce  mirne snove imati  i mnogi drugi ,jel ako  ima ista  da je istinito, onda je to da  je Fahro Radoncic ,jedan od najinformisanijij  ljudi  u Bosni i Hercegovini  i da  zna ,,skoro sve ,,od kraja rata pa na ovamo.

Mudar poitez tuzilastva BiH.Mjesec dana je vrijeme  da se moze dobro  razmisliti.Moguca su 3 scenarija.Jedan je  da se pokusa braniti na optuzbe ,sto je moguce,.Drugi je da  napravi  dogovor sa tuziocem ,sto je malo vjerovatno i treci ,da kaze sve sto zna ,sto je nemoguce.

Stace  biti od svega ,za sad se moze samo nagadjati ,ali su svi kopromisi u igri  ,samo je pitanje ,ko je stvarno ubio i naredio likvidaciju  Ramiza Delaica Cele,od kojeg je sve i pocelo-ubistvo  Srpskog svata  na Bascarsiji ,a sa kojim bi se moglo i sve zavrsiti.

Amerika prica samo o Trampu.Vise se govori o Donaldu koji je otkazo  vecerasnju debatu ,nego o onim koji ce biti na njoj,Cudno a.Tramp se izborio da bude tema dana . i vise nije zajebancija.Mene sve ovo oko Trampa podsjeca  ,svojevremeno na Minimakxa ,Milovana Ilica i njegov  shou ,kad je kao  gosta  doveo ,Fahretu Jahic ,koja jos tad nije bila  Lep Brena ,i od  nje  pokusao napravit  zajebanciju ,ciji  cilj je da sebi podigne ugled  i da ismije  naivnu provincijalku  iz Brckog,Poslije tog  shoua  ,Fareta Jajic je postala Lepa Brena i nadmasila slavu  Minimakxsa,Tako su  Republikanci  doveli Donalda ,da  bude malo zajebancija ,koja ce  na vrijeme ,,otpasti,,  a Tramp ne samo da nije otpao ,nego danas sebi  moze priustiti  ,,Taj  aut,,  u zadnjem  predstavljanju pred Amerikancima , duboko ubjedjen u svoj trijunf.

Sto ti je zivot.Bosna o Fahri ,Amerika o Donaldu ,a da neko  spomenu  Salku  sto radi u vodovodu i mlati 500 Maraka , ili Dzona ,sto  pece hamburgere za 7 Dolara na sat ,niko i da se ja nesto pitam ,ovog Salku i ovog Dzona bi odma smjestio u ludnicu i to ne bilo gdje nego na Havaje ,da uzivaju .   

4 comments:

Micko said...

Ko posmetnu bombu Leotaru pod auto.Sve je to ista banda.Fahro je bio udbas je,kako je nekad pisala Slobodna Bosna,ali došao je od nikuda i napravio carstvo.Najopasniji su uvjek oni što promjenu kapu.Čim čovjek promjeni kapu znaš odma ko je i šta je.Ne treba pametan.
Nego dobro Kevro zbori.Šta mi imamo s njima.Niti tamo živimo,niti im porez plaćamo.Svaka banda pljačkaša se na kraju poubija izmedju sebe oko plijena,i tamo,i vamo.
Nego nema guzova bez koninih guzova.I Kevro bi prešao na islam da ih malo zgnjavi.

Micko said...

Eto nevezano za temu.
Zove me moja stara večeras i kaže da je dobila od Hrvatske države pismo da mora u roku od 3 dana platit istoj toj državi porez na Bosansku penziju koja iznosi 1000 kuna.Da nije žalosno bilo bi smiješno.Rekao sam joj da zovne neku tv pa da se pred kamerama odrekne te vesele penzije u korist jadne Hrvatske države koja je tako nisko pala.Ako neće ona naći ću ja i novinara i kamermana da to sve lijepo završe.
Eto to se zove dno dna.Zivila lijepa njihova,ali što dalje od mene.

Anonymous said...

Micko ba, samo se ti javljaš! Je li ovo tvoj blog?! Sem toga, stara te folira. Penzije u BiH se ispalaćuju u Markama i najmanja, minimalna iznosi 320 KM, kolika je i moja! Kad isplatim koke, meni i ostane! Cccccssss...
Mora da je našla kakvog frajra, pa joj treba love, da ga izvodi na večere.

Anonymous said...

Ti Ribaru basssss ne putujess i ne priccass sa rajom, a mozzda necce ni da kazzu... Svi ssto su vani placcaju porez na tu zaradjenu penziju, da kazzem, sa te strane.
Neki i ne prijave, ali ih prijave drugi, pa bude furtutme, od Svedske do Novog Zelanda.

Neka je i 100 km, to ti je 50 eura...a godisnje, nema veze, vazno da neko od sadassnjih uplaccuje u PIO. Zamisli, Bakir ili Milorad rade i uplacuju doprinose PIO za dijasporu za penziju, neka, neka.


U zdravlju potrosili.
Feniks




Staracki dom demokratije

 Amerika je zemlja najvece  ,najdeblje , i briljantne ,svijetske demokratije ,sve do trenutka ,kad to mora i dokazati,Onda to   lici  na sve...